Автор Гілка: FUSE & ntfs-3g  (Прочитано 1137 раз)

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
FUSE & ntfs-3g
« : 2008-02-29 16:58:12 »
Хотів прикрутити до системи повну підтримку NTFS, знаючи, що в системі вже є FUSE (із коробки, 2.70) відразу почав ставити ntfs-3g. Воно ставитися не захотіло - на етапі конфігурації сказало що його не задовольняє FUSE - або його взагалі немає, або воно застаре.
Ну, на всяк випадок коробочне видалив, поставив скачане FUSE. Але воно сказало що в ядрі вже є його модуль, хоча команда lsmod такого не показувала. Аж накінець я дійшов що воно "зашите" в ядро і поліз в make menuconfig щоб перезібрати останнє. (Скільки хламу повикидав - по моєму, навіть, почало швидше завантажуватися) Зібрав щоб fuse було модулем (А в Gentoo ядро значно швидше компілювалося - як то пояснити?)
Поставив fuse, сказав modprobe fuse і побачив його в списку модулів. Але конфігуратор ntfs-3g каже все те саме: або оновіть fuse, або доставте там якихось бібліотек. Що цікаво, я цю солодку парочку вже успішно ставив на іншій машині на такий-же MOPS як і в мене. А зараз - ніяк.
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній heartbeat

• Новачок
  • *
  • дописів: 4
  • I Love YaBB 2!
Re: FUSE & ntfs-3g
« Відповідей #1 : 2008-03-11 01:35:30 »
мене коробочний фюз і ntfs-3g поністю влаштовує... все є.... тільки треба знати шо при маунті писати!

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
Re: FUSE & ntfs-3g
« Відповідей #2 : 2008-03-11 08:35:55 »
мене коробочний фюз і ntfs-3g поністю влаштовує... все є.... тільки треба знати шо при маунті писати!
А що-ж писати при маунті якщо ntfs-3g не коробочний і дідько його зна що хоче - на цьому-ж дистрі але на іншій машині ставився без проблем. Якщо він працює то написати в маунті щось - це вже не проблема.
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.