Автор Гілка: Довідка по make menuconfig  (Прочитано 1528 раз)

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
Інколи корисно самому ручками зібрати ядро, але не все і не завжди там можна зрозуміти з того що там написано. Чи є якась нашомовна інформація про те який пункт і за що відповідає?
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній anatolijd

• Графоман
  • дописів: 325
Re: Довідка по make menuconfig
« Відповідей #1 : 2008-03-05 11:52:54 »
ну всьо, зараз забакланять - "не знаєш англійської - нема чого пхатись ядро компілювати" :)

Я колись пробував шукати, не знайшов, плюнув, і вчитувався в англійські пояснення до конфігурації.
----------------------
$ pwd
/usr/src/kernels/2.6.23.14-115.fc8-i686
$ sudo make xconfig
----------------------

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #2 : 2008-03-05 12:08:11 »
ну всьо, зараз забакланять - "не знаєш англійської - нема чого пхатись ядро компілювати" :)
Та англійську то я дещо знаю, і при виникненні питань хелп читаю. Але.. Я не навчався в закладах на штиб КПІ, тому техпереклад мені не по зубах, а тим більше якщо там йдуть скорочення та абревіатури.
І взагалі - виходить як не знаєш англійської то сиди на вікнах? Чи як?
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній anatolijd

• Графоман
  • дописів: 325
« Відповідей #3 : 2008-03-07 13:00:08 »
ну я тих скорочень всіх теж не знаю, як шось таки треба розшифрувати - то є Вікіпедія і Гугл, а там вже можна буде нарити інформацію про те що цікавить зрозумілішими мовами, шо таке і навіщо потрібно і де застосовується. Але це як правило буде такий більш загальний опис, якщо потрібні технічні подробиці - то не факт шо вони будуть перекладені, такі деталі якправило  залишаються в ангійському варіанті.

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #4 : 2008-03-07 19:40:12 »
ну я тих скорочень всіх теж не знаю, як шось таки треба розшифрувати - то є Вікіпедія і Гугл, а там вже можна буде нарити інформацію про те що цікавить зрозумілішими мовами, шо таке і навіщо потрібно і де застосовується. Але це як правило буде такий більш загальний опис, якщо потрібні технічні подробиці - то не факт шо вони будуть перекладені, такі деталі якправило  залишаються в ангійському варіанті.
Вікі та Гугл чудові якщо шукаєш одну-дві речі. Але в конфігурації ядра дуже багато пунктів, сидиш і думаєш чи воно взагалі тобі не потрібно, чи якщо вимкнеш то отримаєш дулю з маком при старті ядра. Тому я запитував скоріш за все  про зібраний в одну купу матеріал, який можна роздрукувати і і ручкою почеркати ті пункти які потрібні. Щоб ядро вийшло найбільш оптимальне, але потім не доводилося шукати причини чому не працює автомонтування флешки (Що в мене і сталося після перезбирання ядра у Слаці)
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній Сергій Лисовенко

• Літератор
  • дописів: 1489
« Відповідей #5 : 2008-03-21 15:28:06 »
В розділі ФС щось напартачили
Якщо Лінукс написали студенти - нехай вони під ним і навчаються.