Автор Гілка: допоможіть з налаштуванням сервера (федора)  (Прочитано 1256 раз)

Відсутній Samogod

• Новачок
  • *
  • дописів: 5
я в лінуксі недавно, сказати чесно повний ламер :-[
віришив пидробити влітку, и влаштувався адміном. невеликий досвід адміністрування в мене є (не лінукса), але з сервером справу маю вперше :).
наскильки я розумію сервер повинен виконувати такі функції: (поправте мене якщо я не праиій)
- розподіл нету на всі машини
- простір для інформації з різним доступом для різних користувачів.
- управлятися дистанційно з іншого компьюпера

попередній адмін уже щось налаштував але сервер не бачать інші компи (віндовз)
я через самбу створив користувачів але з них працює лише той що був в лінуксі коли я прийшов (voooz) a інші коли я входжу з вінди через мережу не пропускають
розподил нету вже працює а дистанційне управління я взагалі не знаю як зробити

пидкажіть хоч щось   :)
Ubuntu 8.4

Відсутній anatolijd

• Графоман
  • дописів: 325
А-а-а-а-а !!!!  ;D  ;D

Молодець Samogod! Так тримати!  ;D

"вирішив підробити влітку й влаштувався адміном" - мене просто порвало,  закиньте цей пост в вибрані цитати!
« Змінено: 2008-06-25 13:10:05 від anatolijd »

Михайло Даниленко

• Гість
Off-topic:
Ну, власне, молодець не він, а ті, хто його приймали - треба ж враховувати специфіку використовуваного ПЗ...
Стосовно управління дистанційно - гугліть про ssh.
Про простір, я так розумію - гугліть про samba. Або vsftpd/proftpd/... та якийсь нормальний клієнт ftp під вінь.
Про розподіл нету - працює - і не чіпайте. А взагалі - HOWTO з NAT, iptables, iproute2, dhcpd, squid, ...

Відсутній Samogod

• Новачок
  • *
нє ну я взагалі то вчуся на програміста, і резюме таке і давав, а мені запропонували адміна  :)
а робити треба те що я і так дома роблю(підтримувати мережу, встановлювати програми...) (якби ще не цей сервер), то я і не став відмовлятися  :)
Ubuntu 8.4

Відсутній RomadinR

• Кореспондент
  • дописів: 123
наскильки я розумію сервер повинен виконувати такі функції: (поправте мене якщо я не праиій)
- розподіл нету на всі машини
- управлятися дистанційно з іншого компьюпера

...
розподил нету вже працює а дистанційне управління я взагалі не знаю як зробити
Залежно від того, що це за сервер :-)
В принципі, ці функції можна реалізувати на одній машині, але дуже залежить від того, скільки клієнтів буде у Samba-сервера, чи будете використовувати антивірусне ПЗ на сервері, чи обмежитеся просто роздачею ресурсу, Як реалізовано доступ до інтернету (squid потребує досить багато пам'яті, наприклад).

Для того, щоб Вам щось порадити, треба знати, що Ви хочете від того сервера отримати.

Відсутній linex

• Дописувач
  • **
  • дописів: 55
  • I Love YaBB 2!
Для шари став ФТП.
розподіл інету - squid, iptables, NAT

А взагалі то, прочитавши "віришив пидробити влітку, и влаштувався адміном." усміхнуло, але якщо ви все зробите і розберетеся з лінуксом і будете прогресувати, а не відмовитесь - то я хоч сам вам пиво поставлю))))  ;)

Відсутній Samogod

• Новачок
  • *
Вирішено! [smiley=blink.gif]
Звичайно не так добре як гадалось (а саме щоб одна папка була відкрита всім, + і кожному своя окрема, але щоб логін/пароль не вводити, а само визначало), але всеодно краще ніж було  :)
цілий день промучався з цим конфігом а виявляєтся треба було леше замінити security = user на security = share
тепер доступно всім одна загальна папка[smiley=dance3.gif]
Ubuntu 8.4