а тут написано дуже багато і детально
По темі: а чи не здається однозначним та зрозумілим параметр "local_enable" з коментарем "Uncomment this to allow local users to log in."?
Я його таки запустив. Уважно почитав /etc/vsftpd.conf тай запустив.тепер ще питання: Є така річchroot_local_user=YESце щоб користувачі могли піднятися вище своєї домашньої папки, але вони власне бачуть всю файлову систему сервера. А можна так зробити що вони бачили тільки те, що в папці /home? Власне мені навіть не все /home потрібно. у мене самба віддає ще два ресурса public і media які знаходяться /home/samba/public та /home/samba/media. от доступ до домашнього каталога та цих двох речей мені потрібно відкрити.
створіть у домашньому каталозі на них посилання (symlink). Ну і про права доступа не забудьте.
mount -t smbfs //vano/mydocs ~/vano -o iocharser=koi8-u,codepage=cp866
Цитатастворіть у домашньому каталозі на них посилання (symlink). Ну і про права доступа не забудьте.Мав чималий клоп1т коли видаляв користувача з системи - потяглося видалення примонтованого. Десь 20Gb полет1ло на небесний сервер. Нажаль, не пам'ятаю як було зроблено - через симл1нк чи замонтовано з ключиком bind.
Є у мене пооблеми з кирилицею в іменах файлів. клієнти (far, opera, вікна)абракадабру якусь показує, і ті файли, що локально лежать і є ресурс, змонтований таким чиномКод: [Вибрати]mount -t smbfs //vano/mydocs ~/vano -o iocharser=koi8-u,codepage=cp866тут також є файли з кирилицею в іменах, так їх не тільки по ftp невидно, а й putty (UTF-8) показувати не хоче. Пробував міняти параметр iocharset=utf-8 - не допомогло. На диску фізично //vano/mydocs форматований як NTFS