Описана приблуда призначена швидше для домашнього користувача, а не для адміна чи корпоративного комп'ютера.
Яка бурхлива реакція на моє запитання. По-перше: мені це потрібно виключно для дому і, скоріш за все, із-за цікавості. По-друге - думку про Outpost не поділяю, хоча він (особливо новий) досить параноїдальний.По логи щоразу потрібно лазити _туди_де_вони_лежать, та-й побачити я хочу лише поточні з"єднання.На маршрутизаторі й не збираюся ні за чим слідкувати - хоча-б тому що його в мене немає.
Ну, тоді firestarter — те, що треба. Повний HIG — майже нічого неможливо налаштувати, після кожної спроби з’єднання значок червоніє, список з’єднань можна переглянути і ворогів тут же вимкнути. Думати майже не треба...
Цитата: yurchor від 2008-02-10 16:50:15Ну, тоді firestarter — те, що треба. Повний HIG — майже нічого неможливо налаштувати, після кожної спроби з’єднання значок червоніє, список з’єднань можна переглянути і ворогів тут же вимкнути. Думати майже не треба... Firestarter для Гнома, в мене КДЕ. Крім того в мене зломався компілятор, про що я написав у Слаковій гілці.Я розумію що Ви не любите Аутпоста, як і офтопіку в цілому, проте 5 років я мав справу з комп"ютерами, не знаючи що таке Лінукс. За цей час я таки навчився добиватися з різного не зовсім хорошого ПЗ нормальної роботи. А Аутпост - має досить цілком наочні налаштування.
По логи щоразу потрібно лазити _туди_де_вони_лежать, та-й побачити я хочу лише поточні з"єднання.
Наочний оперативний контроль мережевих з'єднань з інетом потрібен як повітря у випадку використання недешевого інету з оплатою трафіка, наприклад мобільного GPRS-інету. У Вікнах такий контроль можна проводити за допомогою Монітора мережі, що входить в пакет системи Kaspersky Internet Security, або також непогано використовувати для цього Comodo Firewall.А от у Лінуксі чомусь цьому контролю не приділили належної уваги... :-/