Автор Гілка: Моніторинг зє'днань  (Прочитано 4520 раз)

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
Під офтопіком мені дуже подобається Outpost firewall за наочність роботи, простоту використання та економію системних ресурсів. Шукаю програму яка:
1- висить в ситемному треї і звідти розгортається в у вікно.
2- в тому вікні видно:
2.1- активні з"єднання, зокрема який процес через який порт, за яким протоколом і з яким хостом з"єднався. Також - об"єм переданих/прийнятих за цим з"єднанням даних та час самого з"єднання. (в реальному часі)
2.2 - будь-яке з"єднання в будь-який момент можна kick by one click.
3 - просте й наочне створення правил, де вказуємо на зразок:
Програма: firefox
Порт: 80, 8080
Протокол: http, shttp
Напрям: вихідне
Віддалений вузол: *
Дія: дозволити.
4 - все, що не вказано в правилах - забороняється, але має бути можливість перегляду заблокованих з"єднань.
5 - Детектор атак - в принципі, мене ніхто не атакує, але інколи десь нариваюся на недобросовісні сайти, тому цікаво що і хто робить. Регулярно, з підмережі мого провайдера, хтось шукає шарові папки через NetBIOS (порт 445 чи то 455)
------------
6 - Бажано контроль за поведінкою процесів, зокрема спроби одних процесів впливати на інші (ін"єкція коду і т. д.), хоча, дуже сумніваюся, що під Лінуксом такі інциденти на моїй практиці взагалі стануться в найближчий час.
« Змінено: 2008-02-09 13:50:32 від Piktor »
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Praporshic

• Гість
Re: Моніторинг зє'днань
« Відповідей #1 : 2008-02-09 18:39:14 »
Усе що можу порадити - де почитати про створення подібних засобів. Ще жодного разу не чув, щоб комусь якось знадобилось щось подібне...

Відсутній vanessa

• Графоман
  • дописів: 468
« Відповідей #2 : 2008-02-09 22:14:07 »
Я можу припустит що це може себе виправдати тільки на кватирках, де, власне і з'єднань небагато і в цих списках можна розібратися. Я просто навіть неможу уявити собі людину яка може слідквати за активними з'єнданнями і іншим на якомусь маршрутизаторі, через який іде пару  Мбіт/сек трафіку. тут головне щоб програмне забезпечення справлялося із поставленими задачами, ну і логи писалися справно, щоб можна було зробити при необхідності розбір польоту.
така оце моя думка

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3636
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #3 : 2008-02-10 09:34:54 »
kmyfirewall для KDE і firestarter для GNOME. Хоча з власного досвіду всі ці програми становлять суто академічний інтерес.

Off-topic:
Ненавиджу гальманутий і ідіотський Outpost (кількагодинного вивчення четвертої версії на моєму модемному з’єднанні і постійного вивчення характеру того, як він вирізає банери на роботі, вистачило, щоб зробити висновок, що автори — ...)

/me уявив собі адміна, який від нічого робити (клієнтів штук десять) по черзі вмикає-вимикає їм інтернет і вивчає чи нормально розподілений проміжок часу між вимиканням і дзвінком до адміністратора...
« Змінено: 2008-02-10 09:38:51 від yurchor »
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Відсутній miwa

• Літератор
  • дописів: 1111
« Відповідей #4 : 2008-02-10 10:59:42 »
/me злякано озирається
За період поки мене не було лінукс став віндовзом?

У всякому разі, в мої часи перетягнути 1:1 віндозну програму для роботи з мережею в лінукс не хотів ніхто - в тому немає сенсу. Це все рівно, що велосипедною помпою пробувати накачати колесо вантажівки. З іншого боку, лінукс стає дедалі простішим в користуванні і такі запитання будуть появлятись у все більшій кількості (позавчора в одному магазині працівниця півдня слухала інтернет-радіо навіть не задумуючись над тим, як вона це зробила... моя вина, безумовно - сервер ще недолаштований, але сам факт простоти користування від цього нікуди не дінеться).

Стосовно відповіді по темі... А не маю що сказати  :-[
Єдине - я б аналізував логи і виводив, що мені треба, roottail'ом чи torsmo, - але воно не вирішує 2.2.

> vano_vvv, yuchor
Описана приблуда призначена швидше для домашнього користувача, а не для адміна чи корпоративного комп'ютера.
Читайте документацію - вона кермує.

Відсутній yurchor

• Видавець
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #5 : 2008-02-10 12:29:00 »
Описана приблуда призначена швидше для домашнього користувача, а не для адміна чи корпоративного комп'ютера.
Використовував описані приблуди вдома: прикольно, коли Firestarter запалює червону іконку у лотку і повідомляє про ворожий напад пошуковця-робота на Ваше безцінне dial-up з’єднання... ;)

На всяк випадок додаю файл українського перекладу до Firestarter (оскільки на даний момент це труп (що ще раз говорить про актуальність питання) я нікуди його не надсилав). Прихильники строгої і водночас красивої системи керування вікнами можуть завершити цю справу, підписавши його своїм іменем і надіславши куди слід, якщо вони надумають услід за kmyfirewall відродити забутий проект...
« Змінено: 2008-02-10 12:54:17 від yurchor »
You're not alone
All used up

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #6 : 2008-02-10 15:26:03 »
Яка бурхлива реакція на моє запитання. По-перше: мені це потрібно виключно для дому і, скоріш за все, із-за цікавості. По-друге - думку про Outpost не поділяю, хоча він (особливо новий) досить параноїдальний.
По логи щоразу потрібно лазити _туди_де_вони_лежать, та-й побачити я хочу лише поточні з"єднання.
На маршрутизаторі й не збираюся ні за чим слідкувати - хоча-б тому що його в мене немає.
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній yurchor

• Видавець
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #7 : 2008-02-10 16:50:15 »
Яка бурхлива реакція на моє запитання. По-перше: мені це потрібно виключно для дому і, скоріш за все, із-за цікавості. По-друге - думку про Outpost не поділяю, хоча він (особливо новий) досить параноїдальний.
По логи щоразу потрібно лазити _туди_де_вони_лежать, та-й побачити я хочу лише поточні з"єднання.
На маршрутизаторі й не збираюся ні за чим слідкувати - хоча-б тому що його в мене немає.
Ну, тоді firestarter — те, що треба. Повний HIG — майже нічого неможливо налаштувати, після кожної спроби з’єднання значок червоніє, список з’єднань можна переглянути і ворогів тут же вимкнути. Думати майже не треба... ;)
You're not alone
All used up

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #8 : 2008-02-10 17:31:05 »
Ну, тоді firestarter — те, що треба. Повний HIG — майже нічого неможливо налаштувати, після кожної спроби з’єднання значок червоніє, список з’єднань можна переглянути і ворогів тут же вимкнути. Думати майже не треба... ;)
Firestarter для Гнома, в мене КДЕ. Крім того в мене зломався компілятор, про що я написав у Слаковій гілці.
Я розумію що Ви не любите Аутпоста, як і офтопіку в цілому, проте 5 років я мав справу з комп"ютерами, не знаючи що таке Лінукс. За цей час я таки навчився добиватися з різного не зовсім хорошого ПЗ нормальної роботи. А Аутпост - має досить цілком наочні налаштування.
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній yurchor

• Видавець
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #9 : 2008-02-10 20:00:49 »
Firestarter для Гнома, в мене КДЕ. Крім того в мене зломався компілятор, про що я написав у Слаковій гілці.
Я розумію що Ви не любите Аутпоста, як і офтопіку в цілому, проте 5 років я мав справу з комп"ютерами, не знаючи що таке Лінукс. За цей час я таки навчився добиватися з різного не зовсім хорошого ПЗ нормальної роботи. А Аутпост - має досить цілком наочні налаштування.
Ну, що ж я можу сказати: без компілятора буде важко. Лізьте сюди, вибирайте програму, для якої є пакунок для Slackware 12 і встановлюйте...
Можливі варіанти (без врахування вимоги пакунку для Slackware): KConnection...
Або спробуйте пакунок зі старших версій, або перезберіть Fedora-ну rpm за допомогою слаківських перетворювачів (досвідченіші панове підкажуть).

P.S. На прогін у бік Agnitum не ображайтесь — наболіло... :-[
« Змінено: 2008-02-10 20:04:54 від yurchor »
You're not alone
All used up

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #10 : 2008-02-10 21:33:12 »
Ну, без компілятора я обходитися не збираюся - це все одно що виїхати в  далеку дорогу на авто без домкрата.. Якщо ніхто не відпише у відповідну гілку як зарадити ділу - переставлятиму систему. Хоча - всеодно я систему буду переселяти на основний жорстеий диск зі старого як таку що мене задовольнила. Може Ви підкажете як в Лінуксі робити відкати системи до якихось попередніх контрольних точок7
« Змінено: 2008-02-10 21:35:26 від Piktor »
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній miwa

• Літератор
  • дописів: 1111
« Відповідей #11 : 2008-02-11 20:31:20 »
Тому й написав про roottail та torsmo. Як, в принципі, і про відсутність готового рецепту :/
Читайте документацію - вона кермує.

Відсутній Sandr

• Графоман
  • дописів: 461
  • Мій вибір — Лінукс!
    • ФОП Осипенко
« Відповідей #12 : 2008-11-07 20:30:44 »
Наочний оперативний контроль мережевих з'єднань з інетом потрібен як повітря у випадку використання недешевого інету з оплатою трафіка, наприклад мобільного GPRS-інету. У Вікнах такий контроль можна проводити за допомогою Монітора мережі, що входить в пакет системи Kaspersky Internet Security, або також непогано використовувати для цього Comodo Firewall.
А от у Лінуксі чомусь цьому контролю не приділили належної уваги...  :-/
openSUSE + KDE

Відсутній yurchor

• Видавець
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #13 : 2008-11-07 20:41:07 »
Наочний оперативний контроль мережевих з'єднань з інетом потрібен як повітря у випадку використання недешевого інету з оплатою трафіка, наприклад мобільного GPRS-інету. У Вікнах такий контроль можна проводити за допомогою Монітора мережі, що входить в пакет системи Kaspersky Internet Security, або також непогано використовувати для цього Comodo Firewall.
А от у Лінуксі чомусь цьому контролю не приділили належної уваги...  :-/
Ну, так би мовити, не зовсім правда. Ось маленький контраргументик (аплет Mandriva 2009).
P.S. Так, я (серед інших) трохи налажав з перекладом. Будемо виправляти. :)
You're not alone
All used up

Відсутній Sandr

• Графоман
  • дописів: 461
  • Мій вибір — Лінукс!
    • ФОП Осипенко
« Відповідей #14 : 2008-11-07 20:52:50 »