Автор Гілка: Кардибобельне підключення до інтернет  (Прочитано 2510 раз)

Відсутній lenier

• Дописувач
  • **
  • дописів: 96
Ось яка ситуація:
На роботі є комп з dial-up модемом (Mandriva 2008). Вдома є комп (Mandriva 2008) з 1 телефонною лінією (і-нет ОГО підключений через зовнішній LAN-модем, налаштований роутером) і dial-up модем. Чи можна з роботи з'єднюватись на мій домашній модем, створивши з'єднання між dia-up`ами (якщо я не помиляюсь - модемний пул), створити міст і таким чином мати і-нет на роботі. Розумію, що це збочення  :o, але тре' так зробити. І якщо це можливо зробити, тоді підкажіть, будьте ласкаві, ЯК?

з.і. голосно не смійтеся, якщо це неможливо, я в питаннях мережі "0" (zero), та ще й під Лінуксом. Дякую за будь-яку відповідь.

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
Наскільки я знаю - модемний пул - це обладнанная, що в провайдера.
Зв'язок напряму можливий, але врахуйте, що швидкість буде не більшою, ніж 36к, оскільки це є максимальною швидкістю передавання інформації модемом, при тому як приймати він може до 56к. Крім того, що у вас будуть зайняті аж два телефонних номери.
А чи немає провайдера, що надає недорого dial-up? Наприклад, в мене цілодобовий доступ - 35,50 грн/міс.
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній lenier

• Дописувач
  • **
  • дописів: 96
Швидкість влаштовує, враховуючи те, що домашній ОГО -1 Мб/с (на трафік сильно не вплине). Та і навіщо платити більше. Тож підкажіть, як організувати. І ще на рахунок безпеки: як організувати це з'єднання так, щоб хтось інший (злобний гакер) не під'єднався до мого домашнього компа від імені робочого?

Praporshic

• Гість
Організовується це все за допомогою pppd. Як саме - не пам’ятаю, забув вже де бачив документацію.

Для безпеки особливо нічого не зробиш.....

PS Злобний ґекер - то вже не ґекер. Не вірте словам журналастів та дрібном’яких.

Відсутній Сергій Лисовенко

• Літератор
  • дописів: 1489
PS Злобний ґекер - то вже не ґекер. Не вірте словам журналастів та дрібном’яких.
Зате крекери злобними бувають.
Якщо Лінукс написали студенти - нехай вони під ним і навчаються.

defunct

• Гість
Зате крекери злобними бувають.

/me більше полюбляє солоні крекери або з цибулею.

Відсутній sv0

• Новачок
  • *
  • дописів: 34
Пропоную з Вашою проблемою звернутись до гугла зі словами "linux dial in server".
В мережі є купа інфо про те, як налагодити DialIn-сервер(а семе це Вам потрібно зробити на домашній машині).  
Debian  Wheezy + Openbox

Відсутній PAL

• Графоман
  • дописів: 317
  • Just linux admin
Що потрібно:
mgetty, pppd, iptables (NAT)

Колись давно робив таке. Точні рецепти - у гуглі, зараз вже не пам'ятаю.

Щодо модему та швидкості - теоретично можна получити й 56к (якщо модеми тримають v92), практично на наших лініях вище за 50к не бачив.

PS. НМД - збочення.  За нинішніх цін на теелфонний зв`язок (понад 5 коп за хвилину) та дешевий DSL невигідно. Але якщо так вже кортить dialup - спробуйте zadarma.net, вони дають інет безкоштовно для діалапу у 16 містах

Відсутній piktor

• Видавець
Щодо модему та швидкості - теоретично можна получити й 56к (якщо модеми тримають v92), практично на наших лініях вище за 50к не бачив.
Бачив 52...
Власне, у справі - модем підтримує до 56к на прийом, а от на передавання - 33.6 к. А, оскільки, працює пара можемів, а не модем - пул, то і швидкість буде 33.6
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній PAL

• Графоман
  • дописів: 317
  • Just linux admin
Бачив 52...
Власне, у справі - модем підтримує до 56к на прийом, а от на передавання - 33.6 к. А, оскільки, працює пара можемів, а не модем - пул, то і швидкість буде 33.6

V92 у поміч :)
На відміну від V90 підтримує 56k у обох напрямках. Але таких модемів було небагато, а купляти dialup-modem зараз немає сенсу.

Відсутній piktor

• Видавець
V92 у поміч :)
На відміну від V90 підтримує 56k у обох напрямках. Але таких модемів було небагато, а купляти dialup-modem зараз немає сенсу.
Не буду спорити з людиною, що обскакала в брейнбенчі самого prapor'a  ;)
В мене був дешевий внутрішній Lucent, там була вказана підтримка всього, що тільки можна підтримувати, наразі розпальцьований ZyXEL Omni 56к mini, який тримає лише v90, але коштує значно дорожче  :(. Хоча, звісно, по нашому телефонному бездоріжжі ZyXEL їздить краще: він не тільки охоче скидає швидкість при погіршенні якості зв'язку, а також охоче її піднімає.
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.