Якщо ж потрібно виконати програму перед перезавантаженням чи вимкненням - потрібно створити посилання на виконуваний файл у відповідному /etc/rcN.d
Навряд чи вам треба писати цю програму - все вже написано до вас. Навіть якщо ліньки запитати в свого apt'a чи що у вас там є, або в гугля, приміром, щодо 'ppp traffic counter linux' - то спробуйте хоча б почитати man pppd, про ip-down, BYTES_SENT та BYTES_RCVD.
BYTES_SENT The number of bytes sent (at the level of the serial port) during the connection. BYTES_RCVD The number of bytes received (at the level of the serial port) during the connection.
ЦитатаНавряд чи вам треба писати цю програму - все вже написано до вас. Навіть якщо ліньки запитати в свого apt'a чи що у вас там є, або в гугля, приміром, щодо 'ppp traffic counter linux' - то спробуйте хоча б почитати man pppd, про ip-down, BYTES_SENT та BYTES_RCVD.Apt нічого потрібного не запропонував на мої пошукові запити.
# apt-cache search traffic countepiphany-extension-beagle - Epiphany extension for Beagleipcad - IP accounting daemonnetams - Network Traffic Accounting and Management Service (NeTAMS)ulog-acctd - ulog-acctd - A userspace network accounting daemonvnstat - console-based network traffic monitorwebalizer - Web/ftp/proxy server log analyser
Google також, хоча, мабуть я погано шукав...
Ман показав наступне:Цитата BYTES_SENT The number of bytes sent (at the level of the serial port) during the connection. BYTES_RCVD The number of bytes received (at the level of the serial port) during the connection.І це мені нічого не говорить... мабуть тому, що я ще погано розбираюся в bash скриптингу.
якщо ви знаєте доволі простий спосіб для реалізації підрахунку ppp трафіку, (програма повинна працювати без моєї участі і в один файл виводити трафік кожного підключення,
# cat >/etc/ppp//my-traffic-counterOUTFILE=/var/log/ppp.counttimestamp=`date`byte_count=`expr $BYTES_SENT + $BYTES_RCVD`echo "${timestamp}: $byte_count" >> $OUTFILE^D# chmod a+rx etc/ppp/ip-down.d/my-traffic-counter
а в другий сумарну кількість трафіку за місяць),
Яке слово перекласти ?
Втім, це скоріш тому, що ви, замість уважно вивчитипредметну область, у якій збираєтесь щось писати (в даному разі - хоча б manpppd) - намагаєтесь видрати з поступаючої інформації уривчасті відомості щобзнайти якийсь швидкий хак. Так з вас толку не буде.
Себто як це ви збираєтєсь щось всерйоз робити/писати у лінуксі, якщо не знаєте мови командного інтерпретатора ? Це ж - база всього іншого.
Але якщо людина не знає bash, або знає на рівні користувача консолі, то чи наштовхне прочитання цих рядків на написання скрипту?
Ну звичайно без простого bash скрипта не обійшлось, але хто ж вам сказав, що я збираюся писати в bash?
Хоча деяку книгу по bash не завадило б почитати...
Хоча мене і свій варіант влаштовує: bash скрипт, який прописаний в runlevel 6 та runlevel 0,
записує вивід команди ifconfig у файл, далі той файл обробляє програма, написана на С++, і записує необхідні дані у файли, які я в будь-який момент можу переглянути і дізнатися про рух трафіку