Автор Гілка: Консоль з увімкненим X-сервером  (Прочитано 1465 раз)

Відсутній lenier

• Дописувач
  • **
  • дописів: 96
Моє шанування. Хочу зробити систему, яка буде отримувати інформацію ззовні, проводити деякі розрахунки і виводити дані користувачеві. Користувач крім своїх кількох вікон не матиме доступу до жодних служб чи програм (щось подібне до терміналів поповнення рахунку).

Планую це організувати на Ubuntu 9.04, і для вирішення задачі, на мою думку, треба  стартувати в консолі з увімкненим графічним сервером, далі автоматично стартує скрипт, який запускає графічну програму (програма не має кнопок системного меню і працює в повноекранному режимі).

Графічна програма працює і готова до експлуатації. Скрипт, що стартуватиме з консолі, на етапі розробки (власне, він отримуватиме інформацію ззовні і проводитиме розрахунки з подальшим виводом даних в графічну програму).

Питання: як реалізувати автоматичне входження в консоль з увімкненим графічним сервером? Дякую.

P.s. Мається на увазі відсутність графічного середовища і однокористувачевий режим.
« Змінено: 2009-10-22 15:43:50 від lenier »

Praporshic

• Гість
Re: Консоль з увімкненим X-сервером
« Відповідей #1 : 2009-10-22 22:36:12 »
Однокористувацький режим не можна. Зовсім не можна.
Замість автоматичного входу можна написати хитрий init-cкрипт. Хоча, я не бачив програми тому не скажу напевне. Однак стосовно отримування інформації скриптом для виводу її у графічну програму — ви мене вибачайте, але це ще те збочення.

Відсутній Pablo

• Дописувач
  • **
  • Погроміст
« Відповідей #2 : 2009-10-23 10:46:53 »
Робив щось подібне, використовуючи init-скрипт, що вантажить Xorg від імені користувача з дуже обмеженими можливостями та виконував скрипт на Пайтоні з wx, який чекав, доки користувач не тицьне в певний батон і запускав VNC сесію на інші сервери. Головне не забути спиляти мушкувиламати кнопки Alt на клавіатурі, щоб ніякий рідіска не зміг натворити щось на подобі Alt+Fn. де 1<=n<=12, n є Z або Ctrl+Alt+Backspace.
Тихіше їдеш -дальше будеш...
від місця призначення

Відсутній lenier

• Дописувач
  • **
« Відповідей #3 : 2009-10-23 16:08:03 »
Однокористувацький режим не можна. Зовсім не можна.

Наскільки я зрозумів, користувачі буде два: один root, а другий з обрізаними по самі помідори правами, від імені якого і запускатиметься скрипт

Головне не забути спиляти мушкувиламати кнопки Alt на клавіатурі, щоб ніякий рідіска не зміг натворити щось на подобі Alt+Fn. де 1<=n<=12, n є Z або Ctrl+Alt+Backspace.

Змість клавіатури планується використовувати сенсорну LCD-панельку, тобто кнопки, розміщені в графічній програмі, при тицянні на них формуватимуть певну подію, а далі Ви знаєте...

Дуже дякую за інформацію.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #4 : 2009-10-23 21:43:29 »
Наскільки я зрозумів, користувачі буде два: один root, а другий з обрізаними по самі помідори правами, від імені якого і запускатиметься скрипт
Але ж це вже не однокористувацький режим. Вивчаємо термінологію  ;)

Змість клавіатури планується використовувати сенсорну LCD-панельку, тобто кнопки, розміщені в графічній програмі, при тицянні на них формуватимуть певну подію, а далі Ви знаєте...

Дуже дякую за інформацію.
Хм. Я уявляв щось подібне, але воно не зовсім збігається з початковим «ТЗ».
До речі, раджу усі ті кнопки/події зробити якимись XF86<something>. Тоді гарантовано ніхто нічого поганого через них не зробить.

Відсутній Pablo

• Дописувач
  • **
  • Погроміст
« Відповідей #5 : 2009-10-24 11:26:49 »
Flame:
Якось бачив як вантажиться термінал поповнення рахунків - спершу завантажується RHEL, далі якийсь форк Firefox'а, в якому відкривається той додаток, що забезпечує функціонал терміналу, а потім то все діло робиться фулскріновим.
Тихіше їдеш -дальше будеш...
від місця призначення

Відсутній DalekiyObriy

• Літератор
  • дописів: 1929
« Відповідей #6 : 2009-10-24 18:40:47 »
думаю вам варто подивитися убік наприклад kde-kiosk
автоматичне входження в систему також вміє autologin

ми колись робили (веб-)систему відеонагляду і для керування нею запускався firefox через autologin під chroot, щоб зайвого користувач у системі не бачив, а графічне середовище було twm з обмеженим меню

але скоріш за все вам kde-kiosk більше підійде
Fedora 35 (x86-64)

Відсутній lenier

• Дописувач
  • **
« Відповідей #7 : 2009-10-24 21:03:55 »
Справа в тім, що графічна частина вже готова до вживання використання. Для завантаження спочатку думав використати Xterm, зараз хочу розібратися з init.d-скриптами. Щоб не холіварити, деякі питання щодо написання скрипта викладу в розділі розробка.