Автор Гілка: Два ФТП сервери на одній машині  (Прочитано 3940 раз)

Відсутній peinguin

• Літератор
  • дописів: 1419
Спочатку опишу ситуацію. Я маю сервер. він для того щоб туди заходили юзери і заливали інформацію. В кожного свій каталог і вони чрутяться в своїх директоріях.
Також підключаються адміни (около 3х штук). І вони повинні мати можливість робити будь що.
як сервер стоїть pure-ftpd. Там, якщо я правильно зрозумів, неможна задавати чітко права юзеру в БД. ( я використовую mysql аутентифікацію). Тому права доступу я задаю безпосередньо в ФС. А ще прописав опцію warez yes. Для юзерів щоб не скачували.
Так от це не сильно зручно, а ще є можливість, що якийсь хацкер перебором отримає доступ до адмінських акаунтів.
Тому в мене така ідея - встановити 2 окрмих ftp сервера. Один з обмеженнями для юзерів на порт 21 - інший адмінський на 12345 наприклад. І поставити захист від сканування портів. Щоб адміни окремо конектились і працювати без обмежень. А юзери окремо, щоб взагалі не могли отмати ніяких прав. Також можна фільтрувати по ІР звертання на 12345 порт.
Питання таке - чи це не збочена ідея? І якщо ні - то що краще вибрати в якості адмінського сервера?

r00t x

• Гість
Re: Два ФТП сервери на одній машині
« Відповідей #1 : 2010-04-04 09:19:26 »
Я тут аж ніяк не самий розумний і трішки якось воно можливо і не годиься роздавати  поради, але...
А що можуть зробити Адміни, що стосується адміністративної роботи, по фтп? Я думаю, що дуже багато корисного вони не зроблять.
Якщо хочете декілька фтпшіок на одному хості - можете налаштувати сервер, що підтримує віртуальні фтп. Один сервер можна налаштувати, як декілька серверів. Так же само як і вебсервер, там навіть хоч дуже відалено, але ж все таки опціїї мають щось споріднене.
---
Так, це збочення (на мою думку). Ставте sshd, і будуть Адміни дійсно щось корисне(?) та важливе робити. ;)

Відсутній peinguin

• Літератор
« Відповідей #2 : 2010-04-04 16:05:29 »
Ну то більш не адміни а модератори. Вони будуть файли на сервер відвантажувати і публікувати їх на сайті. Ну ще там wordpress налаштовувати і т. д. А які саме сервери підтримують віртуальні ФТП? А ssh там вже стоїть. Радите використовувати його як ftp?

Відсутній kalina

• Дописувач
  • **
  • дописів: 57
« Відповідей #3 : 2010-04-05 18:36:05 »
Я маю сервер. він для того щоб туди заходили юзери і заливали інформацію. В кожного свій каталог і вони чрутяться в своїх директоріях.

Є такий цікавий проджект - ovz (http://en.wikipedia.org/wiki/OpenVZ). У двох словах: псевдовіртуальна машина що дозволяє запускати під одним (модифікованим) кернелом різні або однакові дистрибутивні набори з різними або однаковими функціями, з дуже незначними накладними розходами, не набагато більшими за звичайний chroot (бо по суті ним і є).

Я використовую в ALT, але є і в багатьох інших дистрибутивах. Думаю - це саме те, що вам потрібно.

Відсутній peinguin

• Літератор
« Відповідей #4 : 2010-04-05 19:07:56 »
Хороша ідея. А якщо поставити питання так:
Потрібен ФТП сервер, в якому можна встановлювати директорію і права роботи з файлами в тій директорії для кожного користувача. І дуже бажано підтримка MySQL. більше, по суті й не вимагається.

Зануда-кун

• Гість
« Відповідей #5 : 2010-04-05 19:41:16 »
з дуже незначними накладними розходами
Ніхто нікуди не розходиться, насправді всі витрачають - накладні витрати, тобто.

Відсутній kalina

• Дописувач
  • **
« Відповідей #6 : 2010-04-05 20:32:50 »
Потрібен ФТП сервер, в якому можна встановлювати директорію і права роботи з файлами в тій директорії для кожного користувача.

Гадаю, будь-який, що дозволяє не-anonymous аутентифікацію.

Цитата
І дуже бажано підтримка MySQL
Навіщо це ftp-серверу ? Для аутентифікації ? Пан знає сенс у збоченнях...
Якщо вже паранойя - використовуйте, приміром, sftp.

Ніхто нікуди не розходиться, насправді всі витрачають - накладні витрати, тобто.
Звичайно, витрати. Дякую, Занудо.

Відсутній peinguin

• Літератор
« Відповідей #7 : 2010-04-05 21:26:49 »
ну от в pure-ftpd я не знайшов можливості задавати кожному користувачу окремі права. Може погано шукав. А mysql для того, щоб зручніше було керувати акаунта через сайт. Там така веб-реєстрація. І додати один рядок в БД це так просто. =)

Цитата
Пан знає сенс у збоченнях...
 :-/ ::) :-[

Відсутній kalina

• Дописувач
  • **
« Відповідей #8 : 2010-04-05 22:26:45 »
ну от в pure-ftpd я не знайшов можливості задавати кожному користувачу окремі права. Може погано шукав. А mysql для того, щоб зручніше було керувати акаунта через сайт. Там така веб-реєстрація. І додати один рядок в БД це так просто. =)

Можливо, це:

apt-cache search mysql
...
proftpd-mod_sql_mysql

Відсутній peinguin

• Літератор
« Відповідей #9 : 2010-04-05 22:37:42 »
дуже дякую.

r00t x

• Гість
« Відповідей #10 : 2010-04-06 01:45:50 »
Звичайно, витрати. Дякую, Занудо.

Ех, Українці..., мені знову реєструватися? У даному випадку буде правильніше вжити слово "навантаження" і без "накладні".
---
Накладні витрати - Накладные расходы.
---
"з дуже незначними накладними розходами" -> "з дуже незначним поточним навантаженням"
---
Пробачте мене, бо це я. І я вас всіх дуже люблю  ;) .

Відсутній peinguin

• Літератор
« Відповідей #11 : 2010-04-06 08:12:42 »
Я тебе також.  ::)

Але тема про ФТП сервер.

Відсутній kalina

• Дописувач
  • **
« Відповідей #12 : 2010-04-06 09:23:31 »
"з дуже незначними накладними розходами" -> "з дуже незначним поточним навантаженням"
---
Пробачте мене, бо це я.

Не пробачу. Бо переклад не відповідає оригінальному змісту.

"поточне навантаження" == "текущая нагрузка"
а ніяк не те, що малося на увазі.

Відсутній peinguin

• Літератор
« Відповідей #13 : 2010-04-06 11:30:10 »
Хвать офтопить!  >:(

r00t x

• Гість
« Відповідей #14 : 2010-04-06 12:07:07 »
Не пробачу. Бо переклад не відповідає оригінальному змісту.
"поточне навантаження" == "текущая нагрузка"
а ніяк не те, що малося на увазі.

Діло в тім, що Українська мова - чудова штука. Можна і так, і етак.
А може ми іще будемо сперечатись як перекладається  слово "нагрузка"?
Не рекомендую сперечатись. Так, досить офтопить, а то накличу свого лікаря і полетять бани на всіх.