Автор Гілка: веб сервер для python ?  (Прочитано 2190 раз)

Відсутній Volodymyrko

• Графоман
  • дописів: 370
  • I Like FreeBSD !
в мене зараз виникла потреба зробити веб-сервер для сайтів , що написані на python-і,  а я щось навіть не знаю як це правильно і стандарто робиться  : який софт ... який веб-сервер ????
Тобто наприкладі аналогія з пхп: тут стандарто чи прийнято набйльш поширеним є
-  apache+mod_php
-  nginx + apache+mod_php
-  ngiinx + fastcgi_php

знаю шо в python-і є свій якийсь веб-сервер.. перед яким  можна наприклад поставити nginx /// знаю шо є і mod_python  до apache-а ..  натикався і на fascgi + wscgi(якось так пишеться.. точно вже не паматяю тих всіх розумних назв)

Підкажіть. що є стандртом для таких виападків ?

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
Re: веб сервер для python ?
« Відповідей #1 : 2010-10-25 17:21:25 »
Apache + mod_python.
Файли скриптів робити chmod +x, розширення (py чи cgi) принципово ролі не грає, головне правильно прописати в налаштуваннях віртуального хоста.
Простіше:
http://www.electricmonk.nl/docs/apache_fastcgi_python/apache_fastcgi_python.html
Детальніше:
http://modpython.org/live/current/doc-html/modpython.html
З приводу fcgi - Fast CGI, нічого складного немає. Ваш скрипт разом з інтерпретатором не завантажуються щоразу, а висять в пам'яті певний час, що прискорює обробку веб-сервером запитів. Ваш скрипт являє собою обробник переривань і повинен містити підпрограми із визначеними назвами, щоб Apache до них звертався і передавав параметри запиту.
« Змінено: 2010-10-25 17:24:44 від Piktor »
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній Volodymyrko

• Графоман
  • I Like FreeBSD !
« Відповідей #2 : 2010-10-25 17:46:06 »
а вористовути python  manage.py runserver servername:8000 + nginx попереду з proxe_pass  127.0.0.1:8000  нормальний варінат чи ні ?

(чи так не прийнято робити, бо саме зараз на швидку руку саме так налшатував  )

Відсутній peinguin

• Літератор
  • дописів: 1419
« Відповідей #3 : 2010-10-25 17:48:05 »
Це дуже голімий варіант. Якщо ви юзаєте django (а ви його юзаєте), то apache + mod_wsgi.

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #4 : 2010-10-25 19:45:38 »
Django та Zope мають свій власний веб-сервер, він дуже гарно підходить для розробки на локальній машинці, тому ще не висить демоном в пам'яті, а запускається лише тоді, коли ви надумали з ним попрацювати. Що ви і робите.
Apache - то варіант для робочого сервера, де воно все працюватиме.
P. S. То ви відразу пишіть, що з фреймворком працюєте, а то я шукав варіанти для ручного написання.
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній Volodymyrko

• Графоман
  • I Like FreeBSD !
« Відповідей #5 : 2010-10-26 09:14:37 »
та я взагалі тільки адміністратор ... а на чому програмісти написали не знаю (мається на увазі на фреймворку чи ні), крім того шо то python.... вимога була якнайшвидше зробити: "щоб ото шо зараз висить на 8000 порту було доступно по певному доменному імені по 80 порту".  і звсласного досвіду відразу згадав про nginx і його можливість працювати як проксі ... так відразу і зрбив,. а тепер задумався чи правильно я взагалі то роблю ???

Тому і питаю - такий аваріант  - "нормальний"  чи переробляти все "під apache"  ????
« Змінено: 2010-10-26 09:17:11 від vova07 »

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #6 : 2010-10-26 12:33:27 »
Часто спостерігав використання nginx в робочих серверах для віддавання статичних файлів (малюнків, скажімо) повз CGI скрипти, тоді навантаження на сервер стає меншим. (В нас на ЛОУ раніше було так, зараз - не впевнений). Тому, гадаю, що ваш варіант цілком придатний, тим більше, якщо він нормально функціонує.
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній Сергій Личко

• Новачок
  • *
  • дописів: 25
  • Що новенького?
« Відповідей #7 : 2010-10-26 17:34:15 »
Тому і питаю - такий аваріант  - "нормальний"  чи переробляти все "під apache"  ????

Переробіть на nginx + FCGI чи nginx + uWSGI (лише для nginx 0.8) - і буде нормально.

Відсутній peinguin

• Літератор
« Відповідей #8 : 2010-10-28 19:26:24 »
то шо зараз висить на 8000 порту
То, що зараз висить на тому порту, воно однопоточне - його використовувати як сервер не можна. голосою за mod_wsgi

Відсутній anatolijd

• Графоман
  • дописів: 325
« Відповідей #9 : 2010-10-28 21:26:51 »
... а на чому програмісти написали не знаю (мається на увазі на фреймворку чи ні), крім того шо то python.... вимога була якнайшвидше зробити: "щоб ото шо зараз висить на 8000 порту було доступно по певному доменному імені по 80 порту".  і звсласного досвіду відразу згадав про nginx і його можливість працювати як проксі ... так відразу і зрбив

vova07,
я думаю зараз якраз час спитатися програмістів і отримати трохи більше інформації про "ото" барахло на 8080 порту. як тут правильно підказують - в майбутньому можуть вилізти нюанси в залежності від того який там фреймворк використвується (якщо використовується).

я б переробив на apache+modwsgi,  свого роду мейнстрім, добре документований спосіб і широковживаний. і якщо потім доведеться передавати ото іншому адміну - пройде дуже легко.
нжинікс я б прикручував згодом, якщо буде в цьому потреба (як фронтенд для статики).

звичайно, якщо ви фанат нжиніксу - то в вас мабуть своя інша думка. ;)

Відсутній Volodymyrko

• Графоман
  • I Like FreeBSD !
« Відповідей #10 : 2010-11-03 13:05:30 »
давно в тему на заглядував думав, думав вже все ясно .. я виявляються ні - ше є поради..

розпитав..
сайти на джанго та plone

ну одним словом буду пробувати modwsgi

а шо скажите на рахунок  nginx+modwsgi ???  без апача зовсім.

Відсутній peinguin

• Літератор
« Відповідей #11 : 2010-11-03 13:23:49 »
Рекомендував-би апач

Відсутній Volodymyrko

• Графоман
  • I Like FreeBSD !
« Відповідей #12 : 2010-11-03 13:33:39 »
Цитата
Рекомендував-би апач
добре.. буду пробувати  переналаштувати під апач...