Автор Гілка: Файлові системи - діагностика, виправлення.  (Прочитано 1724 раз)

Відсутній unknown

• Графоман
  • дописів: 256
  • Tux файний хлопака
Маю розділ, розміром 145 Гб, reiserfs, там зберігаються дані (музика, відео і всього потроху). На ПК встановлені 2 ОС (Ubuntu 9.10 i 10.10. Зайшов  я з убу 9.10, завантажив у програвач музику з того розділу, а композиції не перемотуються по часу (бігунок не піддається перетягуванню) і тривалість композицій не відображається. Глянув властивості файлу (аудіо) а там, тривалість 0 сек. Теги на місці. Подумав, може файлова система запоролась, але не знаю, може не факт. Перевірив "Дисковою утилітою", відповідь - "файлова система чиста". Не довіряю я їй. Перевірив fsck.reiserfs, ось її відповідь:
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Checking internal tree.. \bad_stat_data: The objectid (2789) is shared by at least two files. Can be fixed with --rebuild-tree only.
finished
Comparing bitmaps..finished
Checking Semantic tree:
finished
No corruptions found
There are on the filesystem:
      Leaves 52541
      Internal nodes 342
      Directories 24853
      Other files 201681
      Data block pointers 17079671 (76 of them are zero)
      Safe links 0
-------------------------------------------------------------------------------------
Бачу цей рядок - \bad_stat_data: The objectid (2789) is shared by at least two files. Can be fixed with --rebuild-tree only

і насторожує, бо значить щось не так з файловою системою.
Питання: Якщо запустити програму з параметром --rebuild-tree, воно гіршого не наробить? І чи пов’язано це з тим, що в аудіо файлах не відображається тривалість, бітрейт і не працює перемотка? Але водночас ці файли копіюються і ніяк не пошкоджені. До того ж, перезавантажився на убунту 10.10 і там аудіо відображає тривалість, бітрейт і перемотується.
cat /dev/ass > /dev/head

Відсутній unknown

• Графоман
  • Tux файний хлопака
Коротше, панове, бачу, ні в кого не було таких проблем, якщо нема відповідей.
Виявилося до того, що теки і файли не видалялись в каталозі з музикою - read-only filesystem
Запустив fsck.reiserfs --rebuild-tree
воно попрацювало, сказало що виправило і проблем нема. Теки з файлами стали доступними для видалення.
cat /dev/ass > /dev/head

Відсутній kisil

• Графоман
  • дописів: 353
  • Toruble in Windows reboot, toruble in Unix be root
    • About me
Це уже пізно я відписую, клята хвороба не дала вчасно помітит Ваш топік, але перед виправлення файлової системи в 9 версії, потрібно було перевірити той розділ і з 10 версії.

Відсутній unknown

• Графоман
  • Tux файний хлопака
Це уже пізно я відписую, клята хвороба не дала вчасно помітит Ваш топік, але перед виправлення файлової системи в 9 версії, потрібно було перевірити той розділ і з 10 версії.
перевірка і виправлення були зроблені в десятій версії. Головне, що все пройшло успішно, правда, перед цим все одно годинами копіював дані з того розділу, на всяк випад.ок ;)
cat /dev/ass > /dev/head