Автор Гілка: Графік перез’єднань з інтернетом  (Прочитано 1666 раз)

Відсутній Sandr

• Графоман
  • дописів: 461
  • Мій вибір — Лінукс!
    • ФОП Осипенко
Доброго дня панове!

Почав я користуватися тарифним планом "Супер безліміт" від Інтертелекому. Інтернет в даному тарифному плані надається за такою схемою: з 8:00 до 24:00 дається низька швидкість (153 кбіт/с), а з 0:00 до 8:00 -- висока швидкість (2,4 Мбіт/с).

Було б усе добре, аби ця швидкість змінювалася автоматично на сервері провайдера і не вимагалося втручання клієнта. Але такого немає, і щоб перейти на високу швидкість після 24:00, то треба перез’єднатися з інтернетом. А вранці інтернет роз’єднується сам якраз о 7:59 і далі його треба знову вручну з’єднувати. Отакі от пироги...

Тому задача постає наступна. Треба якимось чином зробити автоматичне перез’єднання з інтернетом скажімо о 0:01 год. і з’єднання (бо роз’єднується то автоматично) скажімо о 8:00 год. Причому відбуватися це повинно не одноразово, а постійно. Яка саме програма буде використовуватися для з’єднання з інтернетом не принципово.

Які будуть рекомендації з цього приводу?
« Змінено: 2011-06-06 23:03:16 від Sandr »
openSUSE + KDE

Відсутній Ign1111

• Письменник
  • дописів: 829
  • Linux 4ever!
Re: Графік перез’єднань з інтернетом
« Відповідей #1 : 2011-06-06 23:09:38 »
Використати якусь консольну дзвонилку, наприклад wvdial. Обривати та встановлючати з’єднання через cron по розкладу.
Linux. The future is open.

Відсутній Sandr

• Графоман
  • дописів: 461
  • Мій вибір — Лінукс!
    • ФОП Осипенко
« Відповідей #2 : 2011-06-06 23:21:43 »
Використати якусь консольну дзвонилку, наприклад wvdial. Обривати та встановлючати з’єднання через cron по розкладу.
Програма wvdial мабуть для такої справи ідеально підійде.

А от з cron ще не доводилося працювати. Як його налаштовувати?

До того ж ще питання виникає. Якщо я виконую з’єднання з інтернетом за допомогою wvdial з консолі, то роз’єднувати з’єднання треба комбінацією клавіш Ctrl + C. Яким же чином буде роз’єднувати cron з’єднання?
« Змінено: 2011-06-06 23:22:09 від Sandr »
openSUSE + KDE

Відсутній Ign1111

• Письменник
  • дописів: 829
  • Linux 4ever!
« Відповідей #3 : 2011-06-06 23:41:45 »
А от з cron ще не доводилося працювати. Як його налаштовувати?

http://uk.wikipedia.org/wiki/Cron
Насправді там все просто. Або скористатися консольною crontab, або безпосередньо редагувати самі файли.

Але ще простіше скористатися графічною оболонкою kcron (Налаштувати стільницю->Система->Планувальник завдань) або gnome-schedule (Applications->System tools->Schedule).
Linux. The future is open.