Привіт..
час від часу виникають такі ситуації:
1) є сайт.. він для своєї роботи вимагає якийсь php-модуль, що відсутній у репозиторіях ..
2) або треба apache-модуль ..
3) чи нестандатрна конфігурація будь-якого сервісу. exim, proftpd, apache .... будь-що..
відповідно я щось встановлюю, налаштовую.. ставлю "руками" (чи навіть збираю і встановлюю пакет) якийсь модуль до апача чи php, якого немає в репозиторію ... конфіги правлю в різних місцях..
а потім треба наприклад, сайт перенести.. чи поштовий домен і т.д. на інший сервер (інший linux дистрибтив) .. починаю налаштовувати аналогічну "конфігурацію" на новому сервері.. І починаю згадувати а "що ще треба" доконфігурувати... а коли сайтів більше ніж "кілька штук".. а десятки.. я не памятаю "хто" що потребує... одним словом проблема як то все запамятати
думаю що напевно існує якийсь спосіб вести "документацію" про сервер/сервіс/сайт і т.д., але не уявлю як "зручно" це робити.
самий простий варіант вести текстовий фалик і всписувати туде що встановлював що налаштовував, особлиов все нестандартне.. Але шось мені такий варіанрт мало подобається ..
Підкажіть, хто що і як використовує в аналогіній ситуації ?