Автор Гілка: документація на "сервер/сервіс"  (Прочитано 2065 раз)

Відсутній Volodymyrko

• Графоман
  • дописів: 370
  • I Like FreeBSD !
Привіт..

час від часу виникають такі ситуації:
1) є сайт.. він для своєї роботи вимагає якийсь php-модуль, що відсутній у репозиторіях ..  
2) або треба apache-модуль ..
3) чи нестандатрна конфігурація будь-якого сервісу. exim, proftpd, apache .... будь-що..

відповідно я щось встановлюю, налаштовую.. ставлю  "руками" (чи навіть збираю  і встановлюю пакет)  якийсь модуль до апача чи php, якого немає в репозиторію ... конфіги правлю в різних місцях..

а потім треба наприклад, сайт перенести.. чи поштовий домен і т.д. на інший сервер (інший linux дистрибтив) .. починаю налаштовувати аналогічну "конфігурацію" на новому сервері.. І починаю згадувати а "що ще треба" доконфігурувати... а коли сайтів більше ніж "кілька штук".. а десятки.. я не памятаю "хто" що потребує... одним словом проблема як то все запамятати ???
думаю що напевно існує якийсь спосіб вести "документацію" про сервер/сервіс/сайт і т.д., але не уявлю як "зручно" це робити.
самий простий варіант вести текстовий фалик і всписувати туде що встановлював що налаштовував, особлиов все нестандартне.. Але шось мені такий варіанрт мало подобається ..

Підкажіть, хто що і як використовує в аналогіній ситуації ?

Відсутній peinguin

• Літератор
  • дописів: 1419
Re: документація на "сервер/сервіс"
« Відповідей #1 : 2013-07-24 15:09:06 »
1. Відкрити сайт
2. Прочитати помилки що вивалилися
3. Усвідомити помилки
4. Якщо помилок немає, то 7.
5. Встановити модуль, прописати конфіг
6. Перехід до пункту 1.
7. Молитися, щоб сайт не вилитів без модуля типу "gd", про відсутність якого дізнаєшся тільки в момент обробки фото.
« Змінено: 2013-07-24 15:09:19 від peinguin »

Відсутній Volodymyrko

• Графоман
  • дописів: 370
  • I Like FreeBSD !
« Відповідей #2 : 2013-07-24 16:03:04 »
хм... думаю то все-таки  поганий варіант ..   (не охота молитися над сайтом  :))

а якщо це не сайт а дописаний рік тому в exim-і "фільтр"  (яким я особисто не користуюся і про який забув на 2-ий пілся написання) для певного домену.  І цей домен "переїхав" разом з пересенням сайту (користувачів то я ще памятатиму перенести)

Є ще варіанти ?

Відсутній bartix

• Новачок
  • *
  • дописів: 15
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #3 : 2013-07-26 18:09:13 »
dropbox - http://www.nixtutor.com/linux/sync-config-files-across-multiple-computers-with-dropbox/

узагалі, я наприклад коли мав таку мороку то заносив все на wiki свого знайомого (попаритись 1-2 години), потім upload всього необхідного на ftp (bash скрипт) але це були далекі 2007,8,9 роки. Зараз уже появилось багато user-friendly програм які все набагато спрощують

В .d/ директорію дописуємо конфігурацію характерну для певного сервісу, наприклад "37-mod_php-cgi.conf" а для іншого - серверу потрібно наприклад "38-mod_php-apache.conf". Усе це пишемо в описі самої частинки конфігурації (# бла-бла, це потрібно для цього)
  У wiki здається зараз є можливісь навіть відтворювати дерево каталогів - там можна дивитись який файл, яку конфігурацію він пропонує і т. п. (в мене в тих роках був moin-moin 1.5.х що зараз то не повню).
  Усе це звісно sync і пихаємо в якусь систему контролю версій, чи просто на фтп в додаток до кожного ".conf" пишемо якийсь README.CGI чи README.PHP_APACHE (bash скрипт чи якась sync програмулька - благо в репозиторіях їх достатньо)
« Змінено: 2013-07-26 18:10:05 від bartix »