Я чесно,не знаю чого ти так заморочуєшся на терміні роботи SSD ? Всі сучасні SSD мають показник (лічильник) залишкового життя ,лічильник записаних/прочитаних даних.. У Інтела цей лічильник у відсотках.. Маю 5и річний досвід роботи з ССД,правда специфічний...Всі диски(50шт) стоять на серваках з БД(тоб то на ССД живе БД). Для оптимізації(продовження ресурсу) ,робив наступне:
файлова система ext4 з обов'язковим вмиканням(або перевірити чи працює) TRIM і відповідним форматуванням під роботу з TRIM :mkfs.ext4 -E discard /dev/sd......, (як що чесно, то TRIM для БД малоефективний),
монтування розділу з опцією noatame,
зміна режиму оптимізації запису(стандартно планувальник орінтован з під роботу зі звичайним HDD) ,тому в опціях завантажувача (grub,lilo) додаємо elevator=noop
Налаштуй згідно рекомендацій які ти сам знайшов та були озвучені в тій темі...Почни користуватись,слідкуй за показниками(лічильниками) SMARTa і буде тобі щастя і швидка робота з ССД
Принадність ССД в тому ,що можна спрогнозувати вихід з ладу з великою точністю...Навіть не вихід з ладу, а неможливість запису.. 1 диск в мене вже відпрацював... Читай скільки хочеш,а от писати -зась !
При середньо статистичному навантаженні Інтел декларує 5 років..