Автор Гілка: нечітке зображення на моніторі  (Прочитано 2911 раз)

Відсутній Yevgen

• Графоман
  • дописів: 278
віднедавна помітив таку трохи дивну проблему - під лінуксом зображення на моніторі здається дещо нечітким і розмитим (це стосується не лише літер, а зображення загалом), тоді як під віндою виглядає краще. в мене xorg 6.8.2, монітор і під віндою і під лінуксом працює на 100 гц. в лінуксі моду на 100 гц вираховував через gtf; також пробував брати моду на 85 гц з компакту виробника (буває й таке :) - але все одно якийсь зовнішній вигляд не такий, та й є відчуття що очі втомлюються швидко.

де тут можуть бути граблі?

Відсутній tech

• Письменник
  • дописів: 586
  • Гигик
Re: нечітке зображення на моніторі
« Відповідей #1 : 2005-06-15 21:10:50 »
Це, можливо, залежить від монітора який використовується. В мене є два LCD (рідинно-кристалічних, напевне), яким доводиться робити "Geometry reset" кожний раз як я встановлюю Лінукс  (або BSD).  Теж не міг зрозуміти, чому букви в деяких частинах екрану дещо розмазані.
Спробуйте також закоментувати Modeline у xorg.conf (XF86Config), і використати лише HorizSync і VertRefresh, X-и самі обчислять modeline.

Відсутній Yevgen

• Графоман
  • дописів: 278
« Відповідей #2 : 2005-06-22 15:55:53 »
перепрошую, я не дуже зрозумів - як саме має виглядати конфіг, якщо з нього прибрати modeline? якщо не важко - напишіть сюди приклад.

до речі в мене монітор crt, але відчуття саме таке як ви кажете - що у деяких ділянках літери розмазані.

Відсутній tech

• Письменник
  • дописів: 586
  • Гигик
« Відповідей #3 : 2005-06-22 17:28:15 »
Так у мене. Modeline лінії взагалі немає. Ваші HorizSync та VertRefresh, звичайно, будуть інші. Ви можете знайти в Інтернеті значення для свого монітора, якщо наберете у Гуглі його модель та "technical specifications" або "specs" (в моему випадку: "syncmaster 170n specs").
Section "Monitor"
Identifier   "Monitor0"
VendorName   "Monitor Vendor"
ModelName    "Monitor Model"
HorizSync    30 - 81
VertRefresh  56 - 75
EndSection

<snip>

Section "Screen"
Identifier "Screen0"
Device     "Card0"
Monitor    "Monitor0"
DefaultDepth 24
SubSection "Display"
Depth     16
Modes   "1280x1024" "1024x768" "800x600"
Viewport 0 0
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth     24
Modes   "1280x1024" "1024x768" "800x600"
Viewport 0 0
EndSubSection
EndSection
Але підозрюю що справа не у XF86Config a в самому моніторі, тому спочатку загагляньте у меню, яке там повинно бути і пограйтесь з різними налаштуваннями.

Відсутній Yaroslav Fedevych

• Літератор
  • дописів: 1069
  • Людина — ніщо, справа — все
« Відповідей #4 : 2005-06-23 11:33:01 »
Ці значення ще можна вигризти, прочитавши логи іксів на предмет "DDC" -- там усі діапазони вказано.