Автор Гілка: How to add ukrainian as 3rd language in SuSE 9.3  (Прочитано 7198 раз)

Відсутній Стецкевич В'ячеслав

• Новачок
  • *
  • дописів: 4
  • Дніпропетровськ , щасливий користувач SuSE 9.3
Hello guys. I respect the restrictions of this forum, and am writing in english.
Does anyone know how to set up ukrainian on SuSE 9.3? Tried through YaST, but even when I kill russian and install ukrainian, keyboard still prints russian letters. I only have russian and english now.

Відсутній iip))

• Графоман
  • дописів: 277
  • Перекладач KDE, openSUSE...
Re: How to add ukrainian as 3rd language in SuSE 9
« Відповідей #1 : 2005-04-26 10:43:41 »
You should be able to add Ukrainian in the KDE Control Center -> Regional & Accessibility -> Country/Region & Language -> Add Language -> Other -> Ukrainian. I assume here that you have kde3-i18n-uk already installed on your system.
However, if you want to keep English (or whatever) as the language of the KDE user interface, and to be able to switch to Ukrainian keyboard only for typing, then you should just add Ukrainian in KDE Control Center -> Regional & Accessibility -> Keyboard Layout
"You should not be satisfied with being a victim, nor with being a survivor. You should aim to be a conqueror." "Now, go do the right thing!" Dr. Laura

Відсутній miwa

• Літератор
  • дописів: 1111
« Відповідей #2 : 2005-04-26 11:31:06 »
And if you don't use KDE, you can try to change settings of your x-server. Godd examples can be found here: http://www.linux.org.ru/books/lor-faq/lorFAQ-14.html#x11-layout.
Читайте документацію - вона кермує.

• Новачок
  • *
« Відповідей #3 : 2005-04-27 17:35:18 »
Ну ось я додав клавіатурну розкладку рідної мови через Центр Управління КДЕ але тепер не можу ставити таки знаки як кома та крапка
маю переключатись для цього на англійську
а також не працює переключення по CTRL+SHIFT. переключаю розкладки за допомогою миші Допоможіть будь-ласка бо я вже більше не можу  :o
« Змінено: 2005-04-27 17:36:34 від st_slava »

Відсутній tech

• Письменник
  • дописів: 586
  • Гигик
« Відповідей #4 : 2005-04-27 18:27:21 »
Привіт!
Я не користуюсь KDE а ні класичним способом перемикання клавіатури. Але схоже на те що вам просто не вдається знайти крапку і кому. Провірений метод, це надрукувати всі букви підряд, на зразок "a" та "Shift+а" і.т.д  :)

• Новачок
  • *
« Відповідей #5 : 2005-04-27 20:40:25 »
Але схоже на те що вам просто не вдається знайти крапку і кому. Провірений метод, це надрукувати всі букви підряд, на зразок "a" та "Shift+а" і.т.д  :)
За це - спасибі, крапку та кому знайшов... :)))
А от якщо хтось знає про перемикання по CTRL+SHIFT.... як можна зробити, щоб воно працювало?

Відсутній tech

• Письменник
  • дописів: 586
  • Гигик
« Відповідей #6 : 2005-04-27 20:52:57 »
Це, на мою думку, теж можна зробити з допомою KDE.
http://www-306.ibm.com/software/globalization/topics/bidilinux/support.jsp
Там, ніби є Keyboard Shortcuts, де ви можете вказати свою комбінацію.

Відсутній iip))

• Графоман
« Відповідей #7 : 2005-04-27 21:18:53 »
... А от якщо хтось знає про перемикання по CTRL+SHIFT.... як можна зробити, щоб воно працювало?
Підіть у Центр керування КДЕ -> Локалізація та доступність -> Скорочення клавіатури. А там у самому кінці списку знайдете "Клавіатура" з гілкою "Перемкнути до наступної розкладки клавіатури", виберіть її, тоді увімкніть радіо-кнопку "Нетипова" й клацніть на малюнок комбінації клавіш. Відкриється діалогове вікно, у якому можна вибрати цю комбінацію: просто треба одночасно натиснути на бажані клавіші на Вашій клавіатурі і їх буде вибрано.

"You should not be satisfied with being a victim, nor with being a survivor. You should aim to be a conqueror." "Now, go do the right thing!" Dr. Laura

Відсутній Rakot

• Новачок
  • *
  • дописів: 44
« Відповідей #8 : 2005-04-28 10:33:15 »
А щоб розкладка клавіатури була як у віндовс, треба в центрі управління, локалізація, додати мову і при додаванні української мови поміняти розкладку з базової на віндовс, це у правій нижній стороні вікна.
Suse 10.0 OSS

• Новачок
  • *
« Відповідей #9 : 2005-05-05 21:41:54 »
Вечір добрий!
Я тут знайшов дуже класний спосіб міняти російську на українську!  8)
Лізеш у /etc/xorg.conf та ось тут
  Section "InputDevice"
     Option       "XkbLayout" "us,ru"
міняєш ru на ua! Потім робиш швиденький CTRL+ALT+BackSpace  ;D і бачиш українську розкладку.
Бо KDE'шний перемикач мені дуже не сподобався. Якийсь він... ну не такий.

Відсутній iip))

• Графоман
« Відповідей #10 : 2005-05-05 22:30:13 »
  Section "InputDevice"
міняєш ru на ua! Потім робиш швиденький CTRL+ALT+BackSpace  ;D і бачиш українську розкладку.
Ну, якщо Ви любите колупатись у конфігураційних файлах, то прочитайте наступну сторінку документації http://docs.linux.org.ua/mw/index.php/Як_перемикати_клавіятурні_розкладки_під_X-ами і тоді Вам не прийдеться робити "швиденький CTRL+ALT+BackSpace".
« Змінено: 2005-05-05 22:39:08 від iip »

babaj(Guest)

• Гість
« Відповідей #11 : 2005-07-20 18:36:47 »
Підіть у Центр керування КДЕ -> Локалізація та доступність -> Скорочення клавіатури. А там у самому кінці списку знайдете "Клавіатура" з гілкою "Перемкнути до наступної розкладки клавіатури", виберіть її, тоді увімкніть радіо-кнопку "Нетипова" й клацніть на малюнок комбінації клавіш. Відкриється діалогове вікно, у якому можна вибрати цю комбінацію: просто треба одночасно натиснути на бажані клавіші на Вашій клавіатурі і їх буде вибрано.

загвиздюліна в тому що треба за допомогою секретної комбінації клавіш перемкнутися на українську мову, а потім клацнувши на малюнок комбінації клавіш задати ще й альтернативне скорочення - та сама комбінація клавіш !!! тільки в українській розкладці

після таких замутів можна ще й з української розкладки в анлійську повернутися

Відсутній PAL

• Графоман
  • дописів: 317
  • Just linux admin
« Відповідей #12 : 2005-07-29 14:07:58 »
Вечір добрий!
  Section "InputDevice"
Бо KDE'шний перемикач мені дуже не сподобався. Якийсь він... ну не такий.

А ще краще - замість зміни добавити ;)
Тобто

Option       "XkbLayout" "us,ru,ua"

тож у результаті маємо перемикання у циклі, ну зовсім як у офтопіку  8-)

Praporshic

• Гість
« Відповідей #13 : 2005-07-30 00:19:30 »
А якщо ще й встановити kkbswitch та налаштувати його у якості індикатора, то отримаємо повну подібність до офтопіка (хіба що можемо ще й прапорці для індикації встановити, а не лише код)

Відсутній Sarkazm

• Новачок
  • *
  • дописів: 5
« Відповідей #14 : 2005-08-12 16:21:22 »
Допоможіть вже й мені ;)
у мене RedHat.Fedora і Gnome  як і де налаштовуються розкладки я знайшов, але не можу нормально налаштувати їх перемикання...
Ні лівий ctrl+shift? ні лівий alt+shift не працюють,  замість них працюють L.Alt+R.Shift і R.Ctrl+R.Shift, та L.Ctrl+R.Shift може в мене не правильно клавіатура налаштована?