Автор Гілка: Додання розкладок клавіатури у Mandriva 2006 rc2  (Прочитано 2161 раз)

Відсутній Mallavar

• Новачок
  • *
  • дописів: 6
Доброго часу доби, шановні дописувачі форуму!

При встановленні Мандріви я обрав українську мову, а потім знадобилася східньосусідська розкладка. Коли в графічному Мандрейк Контрол Центрі обираю російську розкладку, то українська зникає....  :'(

Збирався докучити вам вищенаведеним коротким формулюванням проблеми, коли думаю : "Ні, давай же почитаю щось, мануали ж якісь в неті повинні бути, та й в самому дистрі документація якась...." Таки дійсно, в документації по пакету. здається, xkb, виписано, що можливо налаштувати кілька розкладок (multiple layouts). Та воно й так було зрозуміло, бо в інших дистрах (наприклад, я Молодший Альт 2.2 до цього використовував) - там можна кілька розкладок через графічний інсталятор виставити. Ну добре, думаю я, хай будуть текстові конфігураційні файли. Зрадів так, розумієте, от зараз три розкладки буде. Ага, щас...  додав у /etc/X11R6/xorg.conf, у той рядок, де розкладки ці самі, значення "ru(winkeys)" - і нічого! Вірніше, залишилися з "us,ua,ru(winkeys)" тілько один "us". Попробував у MCC поставити назад, але вже російську розкладку - "us,ru(winkeys)", дві розкладки працюють. Додаю "ua" - знову тільки англійська розкладка....

Мо", хто допоможе, ткскть? Наперед вдячний...

Відсутній Ign1111

• Письменник
  • дописів: 829
  • Linux 4ever!
Коли в графічному Мандрейк Контрол Центрі обираю російську розкладку, то українська зникає....  :'(

Не чипайте без зайвої потреби той Контрол Центр. :)

Таки дійсно, в документації по пакету. здається, xkb, виписано, що можливо налаштувати кілька розкладок (multiple layouts).

Чудові є індикатори розкладок наприклад: kkbswitch, xxkb, тощо. Використовуйте їх замість вбудованих у KDE, Gnome і т.і. індикаторів.

Зрадів так, розумієте, от зараз три розкладки буде. Ага, щас...  додав у /etc/X11R6/xorg.conf, у той рядок, де розкладки ці самі, значення "ru(winkeys)" - і нічого! Вірніше, залишилися з "us,ua,ru(winkeys)" тілько один "us". Попробував у MCC поставити назад, але вже російську розкладку - "us,ru(winkeys)", дві розкладки працюють. Додаю "ua" - знову тільки англійська розкладка....

Поверніть розкладки у той стан у Мандрейк Контрол Центрі в якому він перебував, до того як Ви стали там, щось змінювати, бо він перекриває налаштування отого самого xorg.conf, щей як я зрозумів, намагається, щось там змінити. І тільки після цього змінюйте xorg.conf. От тоді й буде чудово працювати us,ua(winkeys),ru(winkeys).

Мо", хто допоможе, ткскть? Наперед вдячний...

З mdk8.1 до mdk2005 цей спосіб налаштування працював завжди.
Linux. The future is open.

Відсутній Mallavar

• Новачок
  • *
  • дописів: 6
2 Ign1111

Так в тому-то вся ВЦня й полягає, що нічого не допомагає. Повертаю я тим Контрол Центером, а потім у конфайлі будь-яку третю розкладку намагаюсь додати (необов"язково російську), і знову тільки аглицька розкладка. xxkb запускаю, так він мені і показує, що відповідно то одна (us), то дві (us,ua чи us,ru) розкладки, але ніяк не три  :'(

А в якості надвіконника я Льодовий Менеджер використовую (IceWM котрий)... KDE заважкий для моєї машини, а Льодяник я ще з 7-ї Мандраки вподобав

Praporshic

• Гість
Взагалі схоже на те, що Ви просто не встановили підтримку потрібних мов, хоча, може й бути глюк - воно ж RC2.
« Змінено: 2005-10-03 22:08:14 від Praporshic »