Автор Гілка: Курсори в гтк2 прогах  (Прочитано 3120 раз)

Відсутній Євген Ященко

• Кореспондент
  • дописів: 131
  • SuSE9.3 user
Добрий день (ранок, вечір, ніч) усім! У мене таке питаннячко: чому в гтк2 програмах курсори відрізняються від кдешних? тобто якщо завести мишку в гтк2 програму, то курсор міняється на інший (у мене в гномі такий встановлений). Чув що пов'язано начебто з gtkrc2, але нічого путнього там не знайшов. Може погано дивився, а може до окуліста необхідно зайти :). Не підкажете в чому річ?
Лінукс - дружелюбна система, але розбірлива в друзях

Відсутній Євген Ященко

• Кореспондент
  • SuSE9.3 user
Re: Курсори в гтк2 прогах
« Відповідей #1 : 2005-12-04 16:41:20 »
Ну що ніхто не знає?

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
« Відповідей #2 : 2005-12-04 22:29:01 »
Є одна гіпотеза... gtk тут не винен, курсори - це не його робота. KDE і Gnome мають звичку нехтувати загальними іксовими налаштуваннями. Особисто я виставляю тему курсорів на рівні іксів - себто в ~/.icons/default/index.theme прописую потрібу мені тему, наприклад в мене
[Icon Theme]
Inherits = crystalgray
В xfce 4.3.0svn, який я використовую, є слабка підтримка курсорів на вищому рівні, але вона працює поки-що криво і лише в деяких програмах (причому без прив'язки до тулкіту). Я просто цю опцію не вмикаю, використовую іксовий default - тобто те, що написав у index.theme. Якщо проставити тему в цьому файлі і вимкнути "об'їзд" іксових тем в KDE i Gnome, проблема вирішиться, але треба буде щоразу перезапускати ікси для зміни теми. Інший варіант - ставити всюди одну тему, але це незручно. Загального методу вибору курсору "на літу", що діяв би всюди,  я не знаю.

Відсутній Євген Ященко

• Кореспондент
  • SuSE9.3 user
« Відповідей #3 : 2005-12-05 07:35:14 »
Я щойно виставив  в /usr/lib/X11/lib/icons/default свою тему, та це не допомогло :( Ще в sysconfig/windowmanager X_MOUSE_CURSOR виставлено її також. А гном використовує взагалі ліву тему, яку я колись використовував, потім вона мені набридла, я її поміняв, а гном її все одно тягне  :-/ Ну чому не можна було зробити в діалозі зміни тем ще й вибір курсорів як в кде???

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
« Відповідей #4 : 2005-12-05 08:03:21 »
Я щойно виставив  в /usr/lib/X11/lib/icons/default свою тему, та це не допомогло :(
По ідеї це й не повинно допомогти, якщо у гнома свій override. Пошукайте в його конфігах щось, що може стосуватися теми курсору, якщо нема графічної конфігурилки. Десь же це прописується - точно не можу сказати, гномом ніколи не користувався.

До речі, напевне варто спробувати... Є така гномівська програмулька, gcursor, судячи з опису, вміє міняти курсор гнома:
http://www.gnomefiles.org/app.php?soft_id=125 .
Якщо не спрацює, можна спробувати щось інше із
http://www.gnomefiles.org/search.php?search=cursor

Відсутній Євген Ященко

• Кореспондент
  • SuSE9.3 user
« Відповідей #5 : 2005-12-05 08:53:58 »
Все я знайшов причину. У мене в домашньому каталозі з'явився каталог .icons і там була прописана своя default тема. Це я знашов коли у gcursor натиснув кнопочку "Перейти до каталогу теми" :) Дуже дякую, пане за цю чудову програму!

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
« Відповідей #6 : 2005-12-05 09:00:45 »
Подякуйте краще особисто розробнику:) А взагалі, gnomefiles.org - чудовий ресурс, gtkшні програми на будь-який смак.