Автор Гілка: WinModem  (Прочитано 2313 раз)

Відсутній Markus

• Дописувач
  • **
  • дописів: 79
  • Програматор
WinModem
« : 2006-05-17 11:07:34 »
У мене Agare winmodem встановив драйвера ltmodem зробив правильні настройки. Система модем бачить звук від нього іде, але дзвонити він чогось не хоче. Може хтось підкаже у чому проблема. Під windows  працює як треба. Система під якою налаштовую модем - Mandrake Linux 10.1.
Чи потрібні Україні програмісти, які не знають англійської мови?

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3636
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
Re: WinModem
« Відповідей #1 : 2006-05-18 19:17:44 »
У мене також модем на чіпсеті Agere (Mandriva 2006) і меіні здається (я не наполягаю!), що можливі два варіанти:
1) Важкий: драйвери не завантажились (lsmod --- ltserial немає). Тоді треба підредагувати конфігураційний файл та підвантажити їх за допомогою modprobe.
2) Легший: Якщо Ви у KDE і дзвоните через kppp, то викличте консоль та спробуйте ATA. Якщо все гаразд, значить ви набираєте тональним набором ;). Варто лише перемкнутися на пульсаційний.

І, нарешті, помічений мною невідомий глюк: якщо ви скористалися модемом під Win, а потім повернулися до Linux і навпаки, іноді модем вмирає!!! Але не втрачайте надії: варто лише вимкнутися і знов увімкнутися (по-холодному) і завантажити потрібну систему.
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Відсутній Markus

• Дописувач
  • **
  • дописів: 79
  • Програматор
« Відповідей #2 : 2006-05-18 21:47:01 »
Цитата
Варто лише перемкнутися на пульсаційний.
Я початківець. Можна детальніше, як це зробити бо я щось не бачив там потрібної опції.
Чи потрібні Україні програмісти, які не знають англійської мови?

Відсутній Михайло Даниленко

• Адміністратор ЩОДО
  • Літератор
  • дописів: 1262
  • [Debian Stretch]
« Відповідей #3 : 2006-05-19 08:51:36 »
В більшості випадків мені вдавалося це зробити зробити просто додавши перед номером літеру 'p'. Наприклад: p9999999
Іще щось там було про ATDT/ATDP, але модемом давно не користувався - не пам'ятаю.

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3636
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #4 : 2006-05-19 10:54:40 »
Цитата
зробити зробити просто додавши перед номером літеру 'p'. Наприклад: p9999999
Іще щось там було про ATDT/ATDP, але модемом давно не користувався - не пам'ятаю.

Абсолютно вірно: отже, є два виходи. Або поставити перед номером p або подлубатися у налаштуваннях модема (там же у kppp) і виправити команду ATDT на ATDP.

Успіхів!
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Відсутній TwisteR

• Новачок
  • *
  • дописів: 8
  • Gentoo UZver
« Відповідей #5 : 2006-05-19 17:36:18 »
І, нарешті, помічений мною невідомий глюк: якщо ви скористалися модемом під Win, а потім повернулися до Linux і навпаки, іноді модем вмирає!!! Але не втрачайте надії: варто лише вимкнутися і знов увімкнутися (по-холодному) і завантажити потрібну систему.

У мене на ноутбуцi була така сама ситуацiя. Пiд Вiндою вбудований модем (Intel) працював як слiд, потiм я поставив Gentoo другою ОС i спробував налаштувати його там, але не знайшов файл девайсу. Потiм знову завантажив мастдай, дивлюсь - а модем вмер... нема гудка на лiнiї... Нi перезавантаження, нi вмикання/вимикання не допомогло. Порадьте, що менi робити  :-/
The more I learn about Linux the more transparent everything becomes...

Відсутній MoD

• Кореспондент
  • дописів: 161
« Відповідей #6 : 2006-05-19 18:07:05 »
Ну прямо таке враження, ніби ці вінмодеми запам'ятовують, коли їх намагаються юзати під Лінуксом і страшно на це ображаються:D У мене одного разу взагалі було таке, що через вінмодем комп не бажав запускатись (POST звучав, ніби глюки з пам'яттю), тільки вийняв цей мУдем - так одразу все запахало. Тож єдине правильне рішення - безжально розтрощити це породження пекла;D
Цитата
У мене на ноутбуцi була така сама ситуацiя. Пiд Вiндою вбудований модем (Intel) працював як слiд, потiм я поставив Gentoo другою ОС i спробував налаштувати його там, але не знайшов файл девайсу. Потiм знову завантажив мастдай, дивлюсь - а модем вмер... нема гудка на лiнiї... Нi перезавантаження, нi вмикання/вимикання не допомогло. Порадьте, що менi робити  Не вирішив
Може спробуйте дрова переставити. Чи може десь контакт накрився? У мене колись був вінмодем від SmartLink - теж дуже часто відмовлявся бачити лінію під Віндою, але там була спеціальна утилітка, яка подібні глюки вбивала. Хоча в кінці-кінців він все-одно накрився:( Що ще раз підтверджує софтмодеми - лажа!

Відсутній Endorphine

• Новачок
  • *
  • дописів: 2
  • Я тільки вчуся...
« Відповідей #7 : 2006-05-31 23:38:34 »
Здоровенькі були. Встановив Fedora Core 5, а модем вона не бачить, каже що модеми не знайдені. У мене внутрішній Genius GM56PCI-LA. Що можна зробіти? Якщо потрібні драйвери, то де їх взяти і як встановити? Бо я знайомий з Linux декілька днів :-[ Буду вдячний за детальну відповідь!
Із сміху люди бувають!!!!

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3820
  • Програміст
« Відповідей #8 : 2006-06-01 13:24:10 »
Здоровенькі були. Встановив Fedora Core 5, а модем вона не бачить, каже що модеми не знайдені. У мене внутрішній Genius GM56PCI-LA. Що можна зробіти? Якщо потрібні драйвери, то де їх взяти і як встановити? Бо я знайомий з Linux декілька днів :-[ Буду вдячний за детальну відповідь!
Ваш внутрішній модем такий дешевий тому, що драйвери для інших операційних систем ніхто не писав.
Спробуйте пошукати інфу на http://linmodems.org . Але краще взяти апаратний модем на USB.
[Fedora Linux]