Автор Гілка: не ставиться firefox 1.5.0.3 на Mandriva 2005 LE  (Прочитано 3848 раз)

Відсутній myroslava

• Новачок
  • *
  • дописів: 27
  • upward
сабж.

При встановленні системи поставлений файрфокс 1.0.2, який сам не апдейтиться

Згідно з інструкціями з мозілла.орг з файлу розпаковую файл tar.gz до директорії /usr/lib. Потім намагаюся запустити файл firefox з однойменної теки, яка утворюється.

Нуль реакції.

Згадавши минулі трабли ще на вінді, видалила профільні теки (.mozilla) як з юзера, так і з адміністратора, спробувала запустити ще раз. Нуль реакції.  :-/

На Мандріві 2006, яку я вирішила вбити, процес ішов результативно.

Сакраментальне питання новачка: Шо робить?
Офтопік і SuSE 10.2

Praporshic

• Гість
Re: не ставиться firefox 1.5.0.3 на Mandriva 2005
« Відповідей #1 : 2006-06-05 18:20:11 »
Пошукайте готовий  rpm та просто оновіть файрфокс ним. Для мандріви не  є добрим встановлення чого-небудь не з  rpm.

Відсутній 235

• Кореспондент
  • дописів: 238
« Відповідей #2 : 2006-06-05 20:05:06 »
чомусь після того, як  я проапдейтився до 1.5.0.3, помітив деякі нові гальма :\
найбільше - це навантажені ajax додатки просто засипають процесор. Фреймворк
dojo в демонстраціях від тотальних гальм просто неюзабельний, хоча в той же час невеликі додатки проходять чудово. Не сказав би що то природньо. Вже сробував прибирати теку його налаштувань під користувача, на преший погля не домогло. Чи є ще в кого такі прецинденти?

PS:  пора вже апдейтитися до 1.5.0.4 ;)
Олександр Приймак |  Google Web Toolkit

Відсутній myroslava

• Новачок
  • *
  • upward
« Відповідей #3 : 2006-06-05 21:16:32 »
Пошукайте готовий  rpm та просто оновіть файрфокс ним. Для мандріви не  є добрим встановлення чого-небудь не з  rpm.

Гм. Оскільки я поняття не маю, що мені звідси -  http://rpmfind.net/linux/rpm2html/search.php?query=mozilla-firefox - підійде... роблю спробу встановити з сирців.

команда ./configure наприкінці видала таке:

checking for pkg-config... /usr/bin/pkg-config
checking for gtk+-2.0 >= 1.3.7... Package gtk+-2.0 was not found in the pkg-config search path.
Perhaps you should add the directory containing `gtk+-2.0.pc'
to the PKG_CONFIG_PATH environment variable
No package 'gtk+-2.0' found

configure: error: Library requirements (gtk+-2.0 >= 1.3.7) not met; consider adjusting the PKG_CONFIG_PATH environment variable if your libraries are in a nonstandard prefix so pkg-config can find them.

де шукати правильну версію gtk, де шукати оте саме PKG_CONFIG_PATH (це вже є в системі, чи це скрипт десь в директорії з сирцями?) і що саме там прописувати, щоб перейти до стадії make?

Дяк заздалегідь.
Офтопік і SuSE 10.2

Відсутній myroslava

• Новачок
  • *
  • upward
« Відповідей #4 : 2006-06-05 21:20:34 »
чомусь після того, як  я проапдейтився до 1.5.0.3, помітив деякі нові гальма :\
найбільше - це навантажені ajax додатки просто засипають процесор. Фреймворк
dojo в демонстраціях від тотальних гальм просто неюзабельний, хоча в той же час невеликі додатки проходять чудово. Не сказав би що то природньо. Вже сробував прибирати теку його налаштувань під користувача, на преший погля не домогло. Чи є ще в кого такі прецинденти?

PS:  пора вже апдейтитися до 1.5.0.4 ;)

Власне, оті мої попередні досліди на 2006-й мандріві теж іноді результували в тотальному зависалові... Враховуючи інші глюки і десь тут помічену думку про нестабільність 2006 у порівнянні з 2005, я списала це на систему і її перевстановила :).

Тепер вже всьо, лікування головного болю шляхом гільйотини припиняю, але в додаток до мого попереднього посту повідомляю, що сирці файрфоксу я юзаю 1.5.0.4
Офтопік і SuSE 10.2

Відсутній myroslava

• Новачок
  • *
  • upward
« Відповідей #5 : 2006-06-05 22:20:04 »
З. І. Ні фіга рпм-и не допомагають. Кажуть, що пакет вже встановлений. Причому навіть коли я прибрала існуючу інсталяцію, теж сказало, що пакет вже встановлений. Довелося поставити принаймні 1.0.2 назад. Так що чекаю поради по сирцям :)
Офтопік і SuSE 10.2

Praporshic

• Гість
« Відповідей #6 : 2006-06-05 22:56:08 »
Якщо каже що чогось немає - то треба встановити devel від того, на що скаржиться. А для того, щоб оновити rpm треба робити: rpm -Uhv *.rpm

Відсутній myroslava

• Новачок
  • *
  • upward
« Відповідей #7 : 2006-06-05 23:21:24 »
Якщо каже що чогось немає - то треба встановити devel від того, на що скаржиться.

:)
Цитата
Якщо Ви -- початківець і тільки-но починаєте опановувати *nix-системи, то Вам сюди.
Ну і як Ви думаєте, ЩО оте Вами вище написане пояснило початківцю? :)

А для того, щоб оновити rpm треба робити: rpm -Uhv *.rpm

до фіга failed dependencies, причому все більше хоче під 64-біт чогось, тобто не той рпм я взяла (а взяла я http://rpmfind.net//linux/RPM/mandriva/devel/cooker/x86_64/media/main/mozilla-firefox-1.5.0.3-2mdk.x86_64.html, а маю чотирирічної давності Тошібівський лептоп). А інші там під усякі PowerPC, Sparc і т.д.
Офтопік і SuSE 10.2

Відсутній Михайло Даниленко

• Адміністратор ЩОДО
  • Літератор
  • дописів: 1262
  • [Debian Stretch]
« Відповідей #8 : 2006-06-06 02:11:30 »
Правильна версія ГТК, мабуть, у вас і так стоїть, просто вона у формі тільки для використання готовими програмами. Для компіляції програм що її використовують вам треба встановити rpm-ку з ім'ям таким же як rpm-ка гтк що у вас стоїть (взнати можна за командою `rpm -q gtk+', здається...) але доповненим (ім'ям) словом `devel' (йой, щось я тут навертів... :). Дещо на зразок libgtk+-X.X.X-devel.iX86.rpm. Але ГТК залежить від cairo, ATK, Pango, Glib. До того ж Firefox залежить іще від libIDL. Тобто можливо вам прийдеться встановлювати devel-и ще й для них. (Або позбирати усе це добро з сирців (там нічого складного, серйозно... ;))
PKG_CONFIG_PATH - це змінна оболонки. (подивитися їх можна командою set). Вона вказує програмі pkg-config де шукати файли *.pc, що використовуються для отримання інформації про те, яким саме чином був зібраний той чи їнший пакунок. В принципі, у даному випадку вона (змінна) вам не повинна знадобитися.
Ось посилання на сторінку з BLFS стосовно Вогнелиса. Цей документ, в принципі, не був розрахований на новачків, але дуже великих складностей там також не видно...
http://www.linuxfromscratch.org/blfs/view/svn/xsoft/firefox.html
Для rpm-based системи краще вказати --prefix=/usr/local замість --prefix=/usr .
І пам'ятати що будуємо без `system-installed NSS and NSPR', а отже patch-ування і тому подібне не потрібне.

P.S. Виправив пару typo...
« Змінено: 2006-06-06 10:02:00 від ISBear »

Відсутній PAL

• Графоман
  • дописів: 317
  • Just linux admin
« Відповідей #9 : 2006-06-06 10:01:44 »
Myroslava,
Спробуйте узяти, наприклад, отут (знайдено через rpm.pbone.net):
http://ftp://ftp.icm.edu.pl/vol/rzm8/linux-mandrakelinux/devel/cooker/i586/media/main/mozilla-firefox-1.5.0.4-1mdv2007.0.i586.rpm

та російску та українську трансляціі

http://ftp://ftp.icm.edu.pl/vol/rzm8/linux-mandrakelinux/devel/cooker/i586/media/main/mozilla-firefox-ru-1.5.0.4-1mdv2007.0.i586.rpm
http://ftp://ftp.icm.edu.pl/vol/rzm8/linux-mandrakelinux/devel/cooker/i586/media/main/mozilla-firefox-uk-1.5.0.2-1mdk.i586.rpm

але завважте, що напевне потрібно буде звідти ж поновити/доставити деякі пакети (які саме, Вам rpm скаже, коли Ви спробуєте встановити firefox)