Автор Гілка: Які є можливості в Linux?  (Прочитано 2756 раз)

Відсутній Denis

• Новачок
  • *
  • дописів: 1
  • I Love YaBB 2!
Привіт всім! Чесно кажучи в лінуксі я я повний чайник, крім  його скрінншотів, я його навіть в очі не бачив. Але чув про нього дуже багато позитивного в основному про стабільність роботи на відміну від Xp, а недолік - мало софта.Мене цікавить як він буде працювати в локалці де всюди стоять Хр,  і цей комп є адмінським.Чи е можливітсь поставити проксі, фаєрвол, антивірус,якісь софт типу Radmina .Комп норммальний 4пень CPU-3.0,ОЗУ-513,HDD-120. І постійно треба щоб було видно всі розшарені ресурси. І скілкі приблизно часу треба на його встановлення.
      Наперед всім вдячний за відповіді та поради

Praporshic

• Гість
Re:  Які є можливості в Linux?
« Відповідей #1 : 2006-07-27 17:03:02 »
Для кожного більш-менш сучасного дистра все те, що Ви назвали - цілком нормальні та стандартні речі. Хіба що про radmin такого сказати не можу - я його в очі не бачів ;) і тому неможу порівнювати.

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3820
  • Програміст
« Відповідей #2 : 2006-07-27 18:17:19 »
а недолік - мало софта.
[smiley=lolk.gif]
Скільки ж вам треба?!! Під лінукс мало забавок - це правда, сам у віндузячі бавлюся під Wine, але всілякого іншого ПЗ є вище голови. Інше питання - звички користувача, якість ПЗ, дуропридатність і т.ін.

Цитата
Мене цікавить як він буде працювати в локалці де всюди стоять Хр,  і цей комп є адмінським.Чи е можливітсь поставити проксі, фаєрвол, антивірус,якісь софт типу Radmina .Комп норммальний 4пень CPU-3.0,ОЗУ-513,HDD-120. І постійно треба щоб було видно всі розшарені ресурси. І скілкі приблизно часу треба на його встановлення.
      Наперед всім вдячний за відповіді та поради
Я так зрозумів що потрібно шлюз, прокся і файлосмітник. Щоб налаштувати шлюз (пересилання пакетів з приватної підмережі в глобальну мережу чи інші мережі) треба трохи знати принципи роботи TCP/IP. Щоб налаштувати проксю треба трохи кумекати в TCP/IP і HTTP протоколах. Щоб налаштувати файлосмітник особливо багато знати не треба.

Я рекомендую поставити якийсь стабільний дистр(вам же ж надовго треба?) з нормальною пакетною системою і з вбудованою підтримкою автоматичного встановлення пакетів.

З існуючих дистрибутів рекомендую CentOS 4.2 чи RHEL4 (можна стягнути з інету чи замовити на lafox-і). RHEL4 і CentOS сумісні між собою (CentOS - безплатна версія RHEL, будується з тих самих пакетів). Можна вибрати і щось інше, напр. Fedora Core 5 (я би собі вибрав) чи Debian свіжий зріз, чи ALT Linux (теж свіжий) чи ...

Далі поставте поверх всього того WebMin - це система конфігурації Linux-а через Web. Ви можете конфігурувати або з тієї ж машини або з якоїсь іншої, якій дозволите. Далі вибираєте необхідний розділ і конфігуруєте - там досит просто якщо ви знаєте що потрібно зробити.

Також RHEL/Fedora мають скрипти на пітоні, які написані RedHat-ом, для конфігурації різних підсистем. Ніби теж непогано працюють.

Весь процес (від вставлення компаката) у мене зайняв би біля двох годин часу. У вас на це піде напевно декілька днів чи тижнів.
[Fedora Linux]

Відсутній rangel

• Графоман
  • дописів: 281
  • Python programmer
« Відповідей #3 : 2006-07-27 22:27:29 »
А про radmin напевне доведеться забути.

Хіба хто з товариства підкаже яку прогу для віддаленого керування віндою (з графічною оболонкою) з лінуксовим клієнтом.
Roman Suprotkin

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3820
  • Програміст
« Відповідей #4 : 2006-07-28 13:36:47 »
А про radmin напевне доведеться забути.

Хіба хто з товариства підкаже яку прогу для віддаленого керування віндою (з графічною оболонкою) з лінуксовим клієнтом.

tsclient, RealVNC.
[Fedora Linux]

Відсутній PAL

• Графоман
  • дописів: 317
  • Just linux admin
« Відповідей #5 : 2006-08-03 12:53:04 »
Якщо треба для керування сервером - rdesktop (RDP client)
Сам активно користуюся ;)

PS. А якщо не секрет - нащо графічна оболонка для віддаленого кліента?
Адже неважко або манюнього скриптика написати (щоб запускати однією командою) або зробити на робочому столі KDE посилання з усіма параметрами, а далі запускати одним кліком миша (для любителів "як у віндовс")
.
« Змінено: 2006-08-03 12:55:16 від PAL »

Відсутній PAL

• Графоман
  • дописів: 317
  • Just linux admin
« Відповідей #6 : 2006-08-03 15:07:20 »
О, зараз-но шукав дещо для себе, й натрапив:
http://www.fenner.info/clients/docs/index.html

QSClient, підтримує багато чого. Є у він та лінукс версіях.

Network Connections         Setup your network and directly connect
 modem        Analog modem connection
 pppoe        DSL/PPPoE connection
 isdn        Digital ISDN conection
 pptp        PPTP VPN Connection
 wol        Wake on LAN call
Desktop Sessions         Login to get your whole Desktop
 rdp        Windows remote desktop
 nx        Linux desktop connection
 vnc        VNC - Visual network client
 xdm        Linux XServer LAN Login

Повний список див по посиланню

Відсутній UA_Igor

• Кореспондент
  • дописів: 106
« Відповідей #7 : 2006-08-04 01:03:42 »
IPCop Firewall 1.4.2 - це дистрибутив Linux, який призначений для вирішення завдань безпеки мережі, в якій він буде встановлений. Дистрибутив неймовірно простий для установки і конфігурації. Установка IPCop Firewall займає 10-15 хвилин.

IPCop має універсальний веб інтерфейс для настройки системи. У нім без зусиль можна набудувати необхідні сервіси для мережі, наприклад DHCP, DNS, VPN, IP Proxy ... і т.д.

Також IPCop Linux уміє встановлювати пакети .tar.gz, показувати статистику по пройденому через нього трафіку, також стан комп'ютера, використання процесора і оперативної пам'яті, звернення до диска, своп, і все це в зручному уявленні (у вигляді графіків), стан мережі, настройка модему. Графіки можна дивитися за день, тиждень, місяць і рік. Можливість проглядання всіх логів в зручному вигляді, постійний контроль звернення до сервера, все це можна побачити через ВЕБ інтерфейс, доступ до якого здійснюється по логіну admin і паролю, котороий Ви вкажете при установці.

Сайт: http://ipcop.org/  Розмір образу ~50 мб.

Зразу попереджую.При встановленні без підтвердження форматує вінчестер.