Автор Гілка: Пакети до федори  (Прочитано 1848 раз)

Відсутній DarkStyler

• Новачок
  • *
  • дописів: 24
  • gentoo user
Пакети до федори
« : 2006-04-08 09:44:57 »
Установив собі Fedora Core 5 і мене спіткала проблема - не можу знайти способу доустановки пакетів, що лежать на дисках. Наскільки я зрозумів Add/Remove Software качає і установляє пакети з інтернета. Можливо якось його заставити установляти пакети з дисків? Чи є якийсь інший спосіб?

new(Guest)

• Гість
Re: Пакети до федори
« Відповідей #1 : 2006-04-10 16:43:59 »
А в ручну набрати             rpm -ihv /шлях до пакета/******.rpm                  не допомагає?

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3820
  • Програміст
« Відповідей #2 : 2006-04-11 12:14:13 »
я рекомендую поставити smart - він підтримує репозиторії yum (rpm-md) та apt (apt-rpm), змінні носії та має зручний графічний інтерфейс.

Інакше можна просто скопіювати компакти на диск і зробити з них локальний репозиторій для yum і далі вже користуватися yum-ом та якимось графічним інтерфейсом для нього (pup та pirut включені ).
[Fedora Linux]

Відсутній tivasyk

• Кореспондент
  • дописів: 156
« Відповідей #3 : 2006-08-18 14:59:07 »
я рекомендую поставити smart...
для новачків (як я) не лишніми будуть посилання на оф. сайт smart, а також на детальний опис процедури встановлення (fedora).
« Змінено: 2006-08-18 15:07:27 від tivasyk »
«it’s quite easy if you don’t know how» (c) douglas adams

Відсутній Vlad-x86_64

• Новачок
  • *
  • дописів: 1
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #4 : 2006-08-23 18:52:26 »
Пропоную один із варіантів встановлення локального репозиторія федори
 - спочатку треба створити каталог, у якому будуть знаходитись файли  дисків інсталяції, наприклад /opt/FC5CDrepo
та скопіювати у ньго увесь перший діск інсталяції, а потім додати до папки /opt/FC5CDrepo/Fedora/RPMS rpm-файли з інших дисків. таким чином ви будете мати локальний репозиторій у повному вигляді.
- потім потрібно додати цей репозиторій до списку репозіторіїв федори:
відкриваемо та додаємо до файлу  /etc/yum.repos.d/fedora-core.repo наступні строки
Цитата
[Local Install]
name=Fedora Core $releasever - $basearch
baseurl=file:///opt/FC5CDrepo

enabled=1
gpgcheck=1
gpgkey=file:///etc/pki/rpm-gpg/RPM-GPG-KEY-fedora file:///etc/pki/rpm-gpg/RPM-GPG-KEY

Щоб встановити потрібну програму запустіть "Add/Remove Software" с меню, або використайте  yum

Зауваження! Якщо ви не хочете щоб yum переглядав зовнішні репозіторії разом з локальним - відредагуйте файли у каталозі /etc/yum.repos.d/ змінюючи параметр enabled=1 на enabled=0

Також можна користуватися GUI модулем yumex для конфігурації набору пакетів системи
Для його встановленя наберіть у консолі yum install yumex