Автор Гілка: повідомлення від аналізатора крахів  (Прочитано 1896 раз)

Відсутній _Taras_

• Новачок
  • *
  • дописів: 3
  • I Love YaBB 2!
Доброго дня!
Я нещодавно поставив  Мандріву (я початківцець) і ось яка у мене проблема: система часто видає повідомлення від Демон КДЕ - аналізатора крахів КДЕ про те, що "програма КДЕ (kded) дала збій і викликала сигнал 6 (SIGABRT)". Хтось знає що це таке і що з цим робмти?
І ще таке запитання: як веб-браузер стоїть прогама "konqueror", я закачав з інтернету мозілу, але ніяк не можу інсталювати.
Підкажіть хто знає як справитись з цими проблемами.
Наперед дякую.

Praporshic

• Гість
Стосовно kded нічого сказати не можу, окрім строки з man signal:
SIGABRT       6       Core    Abort signal from abort(3)
А що стосується мозили, так її не треба тягнути: зайдіть у керування пакунками та встановіть (вона є у станадртному комплекті).

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3820
  • Програміст
Доброго дня!
Я нещодавно поставив  Мандріву (я початківцець) і ось яка у мене проблема: система часто видає повідомлення від Демон КДЕ - аналізатора крахів КДЕ про те, що "програма КДЕ (kded) дала збій і викликала сигнал 6 (SIGABRT)". Хтось знає що це таке і що з цим робмти?
Це помилка в програмі. Треба запустити менеджер пакетів та стягнути оновлену версію пакету.

Цитата
І ще таке запитання: як веб-браузер стоїть прогама "konqueror", я закачав з інтернету мозілу, але ніяк не можу інсталювати.
Підкажіть хто знає як справитись з цими проблемами.
Наперед дякую.
Треба запустити менеджер пакетів та встановити пакет з мозилою.
[Fedora Linux]

Відсутній rangel

• Графоман
  • дописів: 281
  • Python programmer
Стягнув Mozilla в якому вигляді? *.rpm чи *.tar.gz?

Якщо rpm - то наскільки пам'ятаю просто подвійний клік в KDE і рутовий пароль вирішать проблему  ;)

А якщо tar.gz то з правами рута запускати скріпт install.sh

хоча й можу помилятися. давно грався в Mandriva
Roman Suprotkin

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3636
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
Вибачте, що втручаюсь у високомудру дискусію, але якщо у Вас кирилична локаль (як у мене), то просто вбийте недолугий kat і буде Вам щастя.

У мене було те саме доки я не вбив цю кицю...

Їх треба душити, душити, душити....
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Відсутній _Taras_

• Новачок
  • *
  • I Love YaBB 2!
Дякую всім, хто відгукнувся!
Повідомлення від "аналізатора крахів" перестали з"являтися на наступний день (сам не знаю  чому і куди), а з істаляцією, чесно кажучи, не можу розібратися і досі  :-/. Мозілу поставив, - відразу серед інсталяційних пакетів були лише оновлення іншими мовами, після поновлення через інтернет серед пакетів з"явилася і мозіла, але як з іншими програмами (я ще закачав) RealPlayer10GOLD.bin, GoogleEarthLinux.bin, skype-2.2.0.21-1mdk.i586.rpm - це напевно вже "вища математика" - з менеджера пакунків не йде ніяк, правою клавішою і "відкрити за допомогою" - також. Тут потрібно прописувати якось вручну, чи може в мене глючний Лінукс (чи глючу я  :)). В мануалах я шукав - там все стандартно - інсталяція через менеджера пакетів, - може не там шукав, чи не дочитував?
Підкажіть, будь-ласка, хто знає!

Відсутній Ign1111

• Письменник
  • дописів: 829
  • Linux 4ever!
RealPlayer10GOLD.bin, GoogleEarthLinux.bin

Треба встановити права на виконання/запуск ціх файлів, а потім у терміналі, чи консолі запустити ці файли. Бажано під root`ом.

skype-2.2.0.21-1mdk.i586.rpm

Дивно, в KDE file manager`і має встановлюватись подвійним клацанням на цьому файлі. Якщо не виходить, тоді може використати urpmi ?
Linux. The future is open.

Відсутній _Taras_

• Новачок
  • *
  • I Love YaBB 2!
Дякую, Ign1111.
Щодо skype-2.2.0.21-1mdk.i586.rpm, він запускається, я випадково кинув його у загальний список з іншими програмами. Інші програми пішли з терміналу. Дякую ще раз.