Автор Гілка: amorok некоректно відображає деякі кириличні назви  (Прочитано 2015 раз)

Відсутній bigtroll

• Кореспондент
  • дописів: 108
  • Ось так.
Маю музичну колекцію на Windows розділі файлова система ntfs. Імена деяких виконавців і назви композоцій відображаються чорті як в плеєрі amorok, хоча імена інших також кирилицею відображаються коректно. Хочу спитати цей скрипт просто переписує теги  чи він тіки налаштовує плеєр на правельне прочитання тегів? Точніше я хочу щоб в плеєрі всі назви відображались коректно, але запис на  ntfs заборонаий. Чи допоможе мені цей скрипт? Якщо ні то як тоді досягти коректного відображення кирилеці.

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
М-да, музика на ntfs - це страшно))

Якщо ви про те чудо техніки, намальоване мною (та й будь-яке інше з тої ж опери), то воно переписує тег, відповідно потрібні права на модифікацію файлу.

Якщо плеєр використовує taglib чи id3lib - мандруєте на http://rusxmms.sourceforge.net/, уважно читаєте інструкції, патчите, після чого все працює. Тільки вибирайте якесь одне рішення - а то один мій знайомий гентушник спочатку перегнав теги в юнікод, а потім поставив патчений тагліб, тепер чухає голову і матюкається. Насправді патчити бібліотеки обробки тегів - цілком нормальний і працюючий підхід, але віддає брудним хаком. Не тру ;D

В будь-якому випадку порадив би права на запис у файли зробити - musicbrainz корисна штука.
« Змінено: 2006-12-04 00:43:44 від Cthulhu »

zzandy

• Гість
Десь в Амароці є опція "використовувати це кодування замість кодування локалі" [ і випадаючий список ]. Встановлюєте там ср1251 і [майже] всі теги відображаються правильно (так було у мене). Але звісно краще перекодувати файли і більше не мати цих проблем. Це ж треба один раз зробити, можна десь розжитися диском за фатом і через фатом перенести перекодовані файли з лінукса на вінду (я сподіваюся, що відна в вас все таки є, бо ntfs...).
« Змінено: 2006-12-04 09:52:56 від zzandy »

Praporshic

• Гість
Найцікавіше те, що у останніх версіях амарока цієї опції немає.  :(

Відсутній bigtroll

• Кореспондент
  • дописів: 108
  • Ось так.
Найцікавіше те, що у останніх версіях амарока цієї опції немає.  :(
Таки правда. Незнайшов я в amarok-1.4.4-1 опції прояку писав Андрій.