Автор Гілка: Windows vs Linux  (Прочитано 2200 раз)

Відсутній noname

• Новачок
  • *
  • дописів: 11
  • I Love YaBB 2!
Windows vs Linux
« : 2006-12-29 15:17:17 »
Привіт. В мене досвід користування ОС Windows 5 років, проте компа дома не було, а ось нещодавно він таки в мене зявився. Разом з цим постало питання яку ОС ставити...
Мені порекомендували спробувати Лінукс...
Мої системні х-ки AMD Athlon 2400+
                           512 RAM
                           Video ATI radeon 9200 64mb
Які шанси освоїти нову ОС та який дистрибутив обрати відповідно осистемних ресурсів.
Буду вдячний за відповіді

Відсутній Михайло Даниленко

• Адміністратор ЩОДО
  • Літератор
  • дописів: 1262
  • [Debian Stretch]
Re: Windows vs Linux
« Відповідей #1 : 2006-12-29 15:33:20 »
Відповідно до системних ресурсів - будь-який. :) З головою вистачить.

Відсутній Yaroslav Fedevych

• Літератор
  • дописів: 1069
  • Людина — ніщо, справа — все
« Відповідей #2 : 2006-12-29 15:34:14 »
Універсальна відповідь -- той дистрибутив, котрий знає знайомий ґуру лінукса. Тому що питань буде безліч, і треба мати кому на них відповідати. Магії не буває, не буває й червоної піґулки, яку їдять і автоматом знають тонкощі нової платформи.

zzandy

• Гість
« Відповідей #3 : 2006-12-29 16:04:22 »
Став SUSE Linux10.2 - особливо освоювати нічого не треба буде - просто ставиш [перекомпілюєш xinelib, ставиш дрова до відяхи :)] і просто сидиш в інеті, слухаєш музику, дивишся кіно, кодиш тощо.
« Змінено: 2006-12-29 16:04:55 від zzandy »

Відсутній anatolijd

• Графоман
  • дописів: 325
« Відповідей #4 : 2006-12-29 16:10:39 »
от якраз для того "просто перекомпілюєш xinelib, ставиш дрова до відяхи" тобі і потрібен буде товариш який навчить і один раз зробить замість тебе :)

Я своє KDE налаштував десь після місяця знайомства з Linux, поки не показали куди треба ткнути,  а потім ще місяць відвикав від ВінЕxplorer`а :).

Відсутній noname

• Новачок
  • *
  • дописів: 11
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #5 : 2006-12-29 16:18:33 »
Став SUSE Linux10.2 - особливо освоювати нічого не треба буде - просто ставиш [перекомпілюєш xinelib, ставиш дрова до відяхи :)] і просто сидиш в інеті, слухаєш музику, дивишся кіно, кодиш тощо.
Suse недавно в мене стояла, правда 9,0. Я там ніяк не міг налаштувати свій тюнер ( Compro videomate )

Відсутній anatolijd

• Графоман
  • дописів: 325
« Відповідей #6 : 2006-12-29 16:29:38 »
От-от, саме для цього знайомий ґуру і потрібен ;)

zzandy

• Гість
« Відповідей #7 : 2006-12-29 17:55:49 »
Я своє KDE налаштував десь після місяця знайомства з Linux, поки не показали куди треба ткнути,  а потім ще місяць відвикав від ВінЕxplorer`а :).

Як уже казали, пігулки моментального вивчення лінукса немає. Якщо мова про IE - то треба заздалегідь звикати до Firefox-а, якщо про Explorer-файловий менеджер - то Konqueror на нього схожий, а особисто для мене найефективніший спосіб роботи з файлами це консоль (доречі, рекомендую YaKuake).

Відсутній cadca

• Письменник
  • дописів: 955
  • free like beer
« Відповідей #8 : 2006-12-30 18:10:04 »

Я від TotalCommander'а ;D (добре, що клавіатурні скорочення в krusader'і майже такі самі  :D)

Як уже казали, пігулки моментального вивчення лінукса немає. Якщо мова про IE - то треба заздалегідь звикати до Firefox-а, якщо про Explorer-файловий менеджер - то Konqueror на нього схожий, а особисто для мене найефективніший спосіб роботи з файлами це консоль (доречі, рекомендую YaKuake).

Щодо пігулки  ;) - мені допомогла інструкція користувача від лафоксівців (Mandriva 2006.1 "March Hare") і дуже поширений метод наукового тику  ;D. А чим YaKuake такий особливий? Що він може такого, чого не може konsole (мені просто цікаво  ::))?
Ubuntu 20.04/18.04; CentOS 7.x

zzandy

• Гість
« Відповідей #9 : 2006-12-30 19:43:50 »
YaKuake сидить собі тихенько поки його не викличеш, а по команді (у мене поставлено Ctrl+`) він культурненько вилізає, а коли втрачає фокус - культурненко ховається. В ньому, як і в konsole можна мати декілька терміналів. Так виходить, що термінал(и) завжди під рукою і при цьому не займають місця на екрані.