Автор Гілка: до і-нету через другу машину  (Прочитано 1653 раз)

Відсутній shate_winhate

• Новачок
  • *
  • дописів: 6
  • ASPLinux 11.2
Здорові були любі друзі... справа така: Лінух Асп 11.2 сітка піднята... але не тямлю як піти до і-нету крізь модем встановлений на другій машині з мастдайкою... модем волякаблевський під юсібі... ХЕЛП!

Відсутній Михайло Даниленко

• Адміністратор ЩОДО
  • Літератор
  • дописів: 1262
  • [Debian Stretch]
Re: до і-нету через другу машину
« Відповідей #1 : 2007-01-18 23:47:20 »
1. У діда волякабель - був підключений через USB, треба було ставити дрова (на Вінь). Підключив через ethernet - дрів не треба. Отже пошукайте на своєму модемі мережевий порт.
2. Якщо конче треба зробити саме Лін через Вінь - я б звернув увагу на squid - він кросплатформовий, деякий час я його успішно ганяв під ХРюшею. Так воно безпечніше... Додаткова перевага - можлива економія трафіку за рахунок кешування (хоча, НМД, це дійсно актуально лише для активної мережі > 15 машин, бо якщо менше - cache hit надто рідко трапляються).
3. Хоча можна зробити й простий роутінг. Але тут я не компетентний.

Відсутній Ign1111

• Письменник
  • дописів: 829
  • Linux 4ever!
« Відповідей #2 : 2007-01-18 23:49:33 »
як піти до і-нету крізь модем встановлений на другій машині з мастдайкою... модем волякаблевський під юсібі... ХЕЛП!

Напевно треба ж встановити проксі-сервер на ту другу машину. Але це вже питання не для цього форуму.  ;)
Linux. The future is open.

Відсутній rangel

• Графоман
  • дописів: 281
  • Python programmer
« Відповідей #3 : 2007-01-19 02:20:37 »
На скільки я розумію ситуацію, потрібно дозволити на віконній машині, щоб модемне з'єднання використовували інші учасники мережі для виходу в інтернет (загальний доступ чи як там воно зветься). Точно не пам'ятаю де тре поставить галочку в налаштуваннях. Думаю майстра налаштування мережі буде достатньо (але потім перевірити руцями налаштування мережі - ця скотина любить переписувати робочу групу та ще Бог зна що).
Далі прописуєш віконну машину для лінюха як шлюз. У випадку якщо не знаєш DNS-адреси спробуй прописати адресу віконної машини (з dial-up таке проходило).

Я б починав танці з бубном в цьому напрямку. Скоріше за все нічого складного.

Хоча ситуація, коли юніхова машина використовується як шлюз для віконних, зустрічається набагато частіше і виглядає більш логічно.
Roman Suprotkin

Відсутній shate_winhate

• Новачок
  • *
  • ASPLinux 11.2
« Відповідей #4 : 2007-01-19 18:37:25 »
Отже так, звісно ситуація з і-нетом логічніша коли б у мене була друга сітьовуха а так звиняйте буде нестандарт, нЄформат )... отже загальний доступ на вінь дозволений і все як треба... учора качав якусь проксю - не пішла сьогодні поставлю стопудово робочу проксю і побачимо що з того буде...

До речі кому не впадло напишіть шляхи до файлів конфігурації щодо налаштування сітьовухи... ну там щоб змінити шлюза і т.д.

Відсутній shate_winhate

• Новачок
  • *
  • ASPLinux 11.2
« Відповідей #5 : 2007-01-19 18:39:45 »
Шляхи в лінуксі!! в юніксі трохи то все інакше... був в мене френзі-юнікс дистрибутивчик але часто падав (((

Відсутній shate_winhate

• Новачок
  • *
  • ASPLinux 11.2
« Відповідей #6 : 2007-01-19 20:36:52 »
pytannya zakryte... vstanovyv proxy na win... vsi mayut velyku podyaku )