Автор Гілка: wvdial + Fedora Core 6  (Прочитано 1865 раз)

Відсутній Анатолій Сахнік

• Дописувач
  • **
  • дописів: 58
  • Що новенького?
wvdial + Fedora Core 6
« : 2007-02-17 13:29:07 »
Панове!
Для додзвону до umc hyper.net я використовую wvdial. Все бездоганно працювало на попередньому лаптопі під керуванням MDK 10.2. Проте щойно придбав більш потужний комп'ютер, встановив на ньому FC6. Так ось, підключивши телефон з допомогою кабеля DKU2, помітив, що в системі з'явився потрібний мені пристрій /dev/ttyACM0. Він належить користувачеві root:uucp. Спочатку насторожило те, що нормально працювати з ним (як wvdial, так і gnokii) можуть програми, які імперсоніфіковані користувачем root. Не допомагає членство в групі uucp: пристрій доступний для обміну даними, проте програми заявляють, що "device or resource busy".
Друга проблема виникла, коли нарешті я додзвонився до провайдера і утворився мережевий інтерфейс ppp0. Програма люб'язно повідомила мені адреси серверів DNS, проте сама додати їх до /etc/resolv.conf полінувалася. Отже, мені тепер щоразу доводиться це робити руками. Насторожує те, що у попередній системі мені ніколи не доводилося цим займатися.
Отже, питання:
1) як добитися з'єднання з інтернетом з правами звичайного користувача?
2) як добитися, щоб wvdial сам дописував отримані від провайдера адреси серверів DNS у файл /etc/resolv.conf?
Нагадаю, раніше саме так працювала попередня система. Дякую!
Життя — це диво!

Відсутній miwa

• Літератор
  • дописів: 1111
Re: wvdial + Fedora Core 6
« Відповідей #1 : 2007-02-17 15:30:07 »
2) як добитися, щоб wvdial сам дописував отримані від провайдера адреси серверів DNS у файл /etc/resolv.conf?
enable dns в ppp.conf ?
Читайте документацію - вона кермує.

• Дописувач
  • **
  • Що новенького?
« Відповідей #2 : 2007-02-18 12:48:21 »
enable dns в ppp.conf ?

Є щось схоже в підручнику pppd: опція usepeerdns створює /var/run/ppp/resolv.conf, в якому містяться отримані адреси. Отже, залишається тільки скопіювати його у /etc/resolv.conf. Може, є більш простий спосіб використовувати альтернативний resolv.conf?
Життя — це диво!

Відсутній PAL

• Графоман
  • дописів: 317
  • Just linux admin
« Відповідей #3 : 2007-02-20 08:52:48 »
Є щось схоже в підручнику pppd: опція usepeerdns створює /var/run/ppp/resolv.conf, в якому містяться отримані адреси. Отже, залишається тільки скопіювати його у /etc/resolv.conf. Може, є більш простий спосіб використовувати альтернативний resolv.conf?

Якщо я правильно пам'ятаю, /etc/resolv.conf підмінюється на новий самим pppd (залежить від дистру)
Але, якщо ні - man pppd щодо ip-up, ip-down опцій - виконання скриптів після встановлення/завершення з'єднання

• Дописувач
  • **
  • Що новенького?
« Відповідей #4 : 2007-02-20 13:28:38 »
Розібрався, нарешті. Не потрібно було мені ручками налаштовувати /etc/wvdial.conf (так я робив у старій системі). Розробники дистрибутиву потурбувалися про простих користувачів і запропонували зручну системну утиліту system-config-network. Словом, ця програма дозволяє додати нове з'єднання з допомогою графічного інтерфейсу. При цьому автоматично редагуються файли /etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-ppp0, /etc/wvdial.conf. Для з'єднання з інтернетом тепер мені не доводиться з-під адміністратора писати wvdial ppp0, а скориставшись програмою Network Device Control, легко можна запустити процес з'єднання.
Мораль така: вивчаймо систему, панове, а не її окремі компоненти!
P.S.: DNS тепер автоматично прописується!
Життя — це диво!