Опитування

a

a
0 (0%)
a
0 (0%)
a
0 (0%)
a
0 (0%)
a
0 (0%)
a
0 (0%)
a
0 (0%)
a
0 (0%)
a
0 (0%)
a
0 (0%)
a
0 (0%)
a
0 (0%)

Проголосувало: 0

Автор Гілка: як ставити іграшки?  (Прочитано 3750 раз)

Відсутній Nickispeaki

• Дописувач
  • **
  • дописів: 84
  • Бог поможе! ;-)
сабж?!
Система ЛінуксМінт 2.1(на Убунту 6, вона ж на Дебіан)

пробував скачувати.... скачував. дум, анріал,... що робити із файлами типу doom3-linux-1.1.1282-demo.x86.run?

інше питання - скачав вільний дум, зробив все як там сказано - все закачав (ліби якісь на 70мв) отримав в папці /usr/local/games файл prboom. Але він НЕ ЗАПУСКАЄТЬСЯ! ЩО робить? я розумію, що можливо, все досить примітивно і легко робиться, але.... буду вдячний за ДЕТАЛЬНЕ ПОКРОКОВЕ ПОЯСНЕННЯ. Колись (років 13 назад  ) важко було користуватися мишкою. Сьогодні зробив ПЕРШИЙ МЕЙК! ;-)  Далі буде!.

Ще раз - ЩО РОБИТИ?
Стану досконалим! :-)

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
Re: як ставити іграшки?
« Відповідей #1 : 2007-02-14 13:07:35 »
пробував скачувати.... скачував. дум, анріал,... що робити із файлами типу doom3-linux-1.1.1282-demo.x86.run?
Дик... chmod +x doom3-linux-1.1.1282-demo.x86.run , потім ./doom3-linux-1.1.1282-demo.x86.run , ну а далі воно саме напише.

Інше питання - не вловив... Де ви його скачали? Що за вільний дум?

Відсутній mashckoff

• Загальний модератор
  • Кореспондент
  • дописів: 105
  • IT philosopher
« Відповідей #2 : 2007-02-14 13:58:44 »
Хехе
воно вільне, але саме ДУМ-двигун. Треба ще пропрієтариний пак з оригінального думу (wad файл)
http://zerowing.idsoftware.com/linux/doom/

PS: А ще є консольний (текстовий) дум :)
Ото прикольно!
Wad Mashckoff, IT philosopher
ICQ 201205466  E-mail: adiel@nospam.kiev.ua  
Linux.kiev.ua * OpenOffice.org * Migration.OSDN.org.ua

East or West, Lviv is Best!

zzandy

• Гість
« Відповідей #3 : 2007-02-14 14:06:32 »
Ото прикольно!

Маєте на увазі 0verkill, чи щось інше?

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
« Відповідей #4 : 2007-02-14 14:14:07 »
Найтолковіший з рушіїв до старого думу, який я бачив - це doomsday. Там навіть перемальованих ботів можна прикрутити.

Відсутній Ign1111

• Письменник
  • дописів: 829
  • Linux 4ever!
« Відповідей #5 : 2007-02-14 23:06:21 »
інше питання - скачав вільний дум, зробив все як там сказано - все закачав (ліби якісь на 70мв) отримав в папці /usr/local/games файл prboom. Але він НЕ ЗАПУСКАЄТЬСЯ! ЩО робить? я розумію, що можливо, все досить примітивно і легко робиться, але....
Ще раз - ЩО РОБИТИ?

Виставити права таким чином, щоб ті файли мали права на виконанання(запуск). Наскільки я памятаю, то ще треба з оригінальних думів переписати в відповідні теки pak000.pk4 для doom3, та doom2.wad для prboom.
Linux. The future is open.

Відсутній Nickispeaki

• Дописувач
  • **
  • Бог поможе! ;-)
« Відповідей #6 : 2007-02-15 02:24:37 »
всьо точно  так! і про дум (не вистачає вада)
невірна контрольна сума

Відсутній Nickispeaki

• Дописувач
  • **
  • Бог поможе! ;-)
« Відповідей #7 : 2007-02-16 00:51:36 »
Дум запустився! перший рівень пройшов! А на другому бігаю вже не знаю що і робить....

А решта іграшок не запускаєтсья! :'(  :-/

Відсутній Михайло Даниленко

• Адміністратор ЩОДО
  • Літератор
  • дописів: 1262
  • [Debian Stretch]
« Відповідей #8 : 2007-02-16 04:34:51 »
Результати моїх тестів на Sid x32.
1. Якщо кому треба - скрипт для встановлення zdoom з сирців (в домівку - пакункотворення поки ще не освоїв):
zdoom-2.1.7-build.tar.gz
(Читати README - обов'язково, якщо будуть питання/зауваження - в асю)
2. В dosemu багато чого можна запустити - от тільки на 1.8 Ghz воно надто швидко працює, наприклад, ufo. А з buggerfall,  мабуть, черговий глюк гами - тормозить страшенно.
3. В wine прекрасно працює fallout, а от worms - ні, але вони взагалі глюкаві.

• Адміністратор ЩОДО
  • Літератор
  • [Debian Stretch]
« Відповідей #9 : 2007-02-17 02:00:46 »
Продовження. Тепер Etch x64.
zangband-2.7.5pre1-build.tar.bz2
Зангбанд - варіант Ангбанду, який мені, власне, більше сподобався. Від оригіналу відрізняється системою магії, наявністю квестів, двигуном генерації мап, "multi-towning"-ом :) та складністю. А також тим, що проект мертвий :( (принаймні, останній пре-реліз був рік тому...).
P.S. Встановлення все ще в домівку. Теоретично, повинно працювати й на 32-бітних системах, і без іксів, але я не тестував...
« Змінено: 2007-02-17 02:04:06 від ISBear »

Praporshic

• Гість
« Відповідей #10 : 2007-02-17 03:09:50 »
Я свого часу дуже полюбляв політати у "Ил-2 Штурмовик" під wine. Єдиний глюк - інколи місія починалась на паузі, та вмикання автопілоту теж викликало паузу (треба було тиснути P щоб гра повернулась до нормального режиму).
Не так давно грався у Heroes of Might & Magic 3, але вони були "нативні". Quake 3 Arena (четвертий в мене не тягнув тоді комп, а на ноуті і мови не може йти про подібні іграшки), Return To the Castle Wolfenstein, Doom (3), Unreal Tournament, America`s Army... скільки часу було витрачено на усе це - підрахунку не підлягає.

P.S. А ще мені вдавалось запустити Lineage 2 під wine 0.9.20 (за умови використання офіційного драйвера від nVIDIA)  8-)

• Адміністратор ЩОДО
  • Літератор
  • [Debian Stretch]
« Відповідей #11 : 2007-03-08 18:40:19 »
Ото прикольно!

Маєте на увазі 0verkill, чи щось інше?
Мабуть, він має на увазі ось це DoomRL
Тільки що натрапив. Слів нема. Це... шняга! :)

Відсутній Nickispeaki2

• Дописувач
  • **
  • дописів: 86
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #12 : 2007-03-11 19:25:15 »
таке от цікаве вирішення проблеми - я СКАЧАВ ЦІЛИЙ ДВД З ІГРАШКАМИ із сайта ubuntusoftware.info такщо при нагоді можу поділитися  8-)

там штучок 20-30 ігрульок. є щось типу фульштейна. Штрашно гальмує. мабуть до відяшки ( у мене Гефорс 7300 128Мб) треба якісь драйвери поновіші.... можна грати тільки на 320х240! навіть 640х480 гальма нереальні. десь так до 6фпс падає швидкість.

Ubuntu Gamers Edition  - двд.

Відсутній Паша

• Кореспондент
  • дописів: 142
  • хайо!
« Відповідей #13 : 2007-03-12 16:16:21 »
сабж?!
Система ЛінуксМінт 2.1(на Убунту 6, вона ж на Дебіан)

інше питання - скачав вільний дум, зробив все як там сказано - все закачав (ліби якісь на 70мв) отримав в папці /usr/local/games файл prboom. Але він НЕ ЗАПУСКАЄТЬСЯ! ЩО робить? я розумію, що можливо, все досить примітивно і легко робиться, але.... буду вдячний за ДЕТАЛЬНЕ ПОКРОКОВЕ ПОЯСНЕННЯ. Колись (років 13 назад  ) важко було користуватися мишкою. Сьогодні зробив ПЕРШИЙ МЕЙК! ;-)  Далі буде!.

Ще раз - ЩО РОБИТИ?

Добрий день. Наскільни мені відомо в подібному вигляді розповсюджується багато програм. Такі як quake3 doom3 (мабудь), nvidia-driver, та багато інших. Ставити такі програми рекомендують так:
su
sh ./name_of_you_file.run
передбачається, що вони є sfx архівами і усі налаштування, що їм потрібні, роблять самі. А те що не знають як робити (куди ставити, наприклад) питають у юзера. У деяких є ключі. Наприклад у драйвера з нвідіа є --uninstall, --extract ну і ще деякі.

зі q3a - r00leZ

« Змінено: 2007-03-12 16:17:20 від lpi »
debian

Відсутній Nickispeaki2

• Дописувач
  • **
  • дописів: 86
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #14 : 2007-03-17 17:54:49 »
так і зробив - судо ш ххх.ран
запустилась інсталяція квейка 4. а потім вилетіла в трубу. може завтра ще раз спробую. Дякую за допомогу.