Автор Гілка: як поставити клавіатурний індикатор в гномі  (Прочитано 4150 раз)

Відсутній Nickispeaki2

• Дописувач
  • **
  • дописів: 86
  • I Love YaBB 2!
так то воно так! але ж чому він по дефолту не ставиться? та й... без прапорця?

а прапорець теж стандартно? ;-) а на цей раз де стандартно клікнуть?

Які складності у Вас викликало налаштування Індикатора клавіатури під Gnone? :o Наразі в KDE це зробити складніше, аніж у Gnome та XFce... Настількі складніше, що доводиться встановлювати сторонні Індикатора клавіатури...
це просто капець! поставив москальську і на тобі! всі клавіатурні скорочення коту під хвіст! перемикання мов через альт+шифт вже або не працюють або глючать через раз! ;-)

а з мовами була в мене ще заморочка в 99 році.... тоді за день мороки я так в редхеді так і непоставив... настільки я розумію, НЕКИРИЛІЧНУ я червонушапку використовував!"

А прапорця я нашого ще в 7.3, здається АспЛінуксі малював..... Заодно дізнався, що виявляється РНГ (PNG) чи в якому там форматі прапорці тоді були... Так от Різні, виявляється формати запису одного і того ж РНГ!!! це я тоді зрозумів, користуючись Фотошопом, пейнтом і Гімпом....

А за панельки дякую! Я ще з часів 7.2 не злюбив їх - НАВІЩО їх ставити, якщо толку ніякого? Але, бачу, зараз стали досить зручними .... ;-)

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
Цитата
це просто капець! поставив москальську і на тобі! всі клавіатурні скорочення коту під хвіст! перемикання мов через альт+шифт вже або не працюють або глючать через раз!
це в ґномі чи в КДЕ? в ґномі наче не було проблем в мене з трьома мовами. До речі, зараз юзаю для перемикання клавішу "Win" - за прямим призначенням ніколи нею не користуюсь, а зате є зручність перемикання однією кнопкою, а не двома.
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній Nickispeaki2

• Дописувач
  • **
  • дописів: 86
  • I Love YaBB 2!
Цитата
це просто капець! поставив москальську і на тобі! всі клавіатурні скорочення коту під хвіст! перемикання мов через альт+шифт вже або не працюють або глючать через раз!
це в ґномі чи в КДЕ? в ґномі наче не було проблем в мене з трьома мовами. До речі, зараз юзаю для перемикання клавішу "Win" - за прямим призначенням ніколи нею не користуюсь, а зате є зручність перемикання однією кнопкою, а не двома.
в гномі. мда.... може і собі так зробити? я от навіть коли лінукс поставив, то хотів собі так під віндою поставить на Стрл+шіфт, авоно - ба! глючило! то я тоді на альт+шіфт....  а от теперечки із 3 мовами глюки.... а Про кнопочку "він" знаю, бачив, коли в найстройки клавіатури заглядував, та не хотів на неї ставить - ба, буду побадати необачно і перемикатися.... а от зараз вже призадумався....

зніс російську, але ж то  не вихід - кожного разу ставити і зносити російську - багато росіян знайомих!

А от до ктрл+шіфт я таки прикипів добре за кілька років користування віндовсом! чому, я власне кілька днів боровся за це, а потім махнув рукою і.... за 2 місяці так от звик, що навіть, коли зараз на вінду попадаю, ВЖЕ шукаю ктр+альт.... Що значить СИЛА звички!  8-)

Відсутній Alexasha

• Новачок
  • *
  • дописів: 7
  • I Love YaBB 2!
а я звик до PuntoSwitcher у "вікнах"
чи є тут щось подібне?

Відсутній miwa

• Літератор
  • дописів: 1111
Читайте документацію - вона кермує.

Відсутній Campana

• Письменник
  • дописів: 795
  • Проходив мимо
хе-хе, я для зручності перемикання встановив собі лище дві мови - українську та польську. Першу юзаю для писання на мовах з кирилічною графікою (укр, рос, біл, букву "ьі" пишу ось так), другу - з латинською (англ, пол.)
Тьху ти, який печерний підхід. Все одно, що гроші скотчем клеїти. Невже важко один раз запустити kcharselect або charmap, скопіювати там по черзі ы, э, ъ в буфер, а потім користуватися Ctrl+Alt+V (klipper) для вибору потрібної букви?
« Змінено: 2007-05-18 17:38:18 від Campana »

Відсутній Campana

• Письменник
  • Проходив мимо

Відсутній Campana

• Письменник
  • Проходив мимо
це просто капець! поставив москальську і на тобі! всі клавіатурні скорочення коту під хвіст! перемикання мов через альт+шифт вже або не працюють або глючать через раз! ;-)
Я ж казав: Ad hoc методи — це за означенням погані методи. Поредагуйте xorg.conf і спіть/працюйте/грайтеся спокійно. До речі, кажуть, що kkbswitch працює і в гномі.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
хе-хе, я для зручності перемикання встановив собі лище дві мови - українську та польську. Першу юзаю для писання на мовах з кирилічною графікою (укр, рос, біл, букву "ьі" пишу ось так), другу - з латинською (англ, пол.)
Тьху ти, який печерний підхід. Все одно, що гроші скотчем клеїти. Невже важко один раз запустити kcharselect або charmap, скопіювати там по черзі ы, э, ъ в буфер, а потім користуватися Ctrl+Alt+V (klipper) для вибору потрібної букви?
еее, а чим це в плані зручності відрізняється від встановлення російської розкладки? Здається, ви пропонуєте замість "печерного підходу" побудувати хату на дереві.
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"