Xdm та XDMCP (man xdm). Розписувати довго, там треба його трошки конфігурити, краще погугліть. gdm також підтримує XDMCP. Встановлювати нічого не треба, X-сервер не даремно сервером називається=))
Подивіться ще на тему NX - приємна річ. Хоч і пропрієтарна.
Бачив, є якась фіча типу remote login чи vnc.
Також які рекомендації щодо заліза/швидкості каналу між компами, щоб воно ще й не гальмувало?
ssh з перенаправленням іксів (ssh -X) не пропонувати - це в мене і так працює. Хочеться, щоб завантажився гномик і все інше.
Xnest :3 -ac -geometry 1024x768 &xterm -display :3 -e 'ssh -X vlisivka@somehost gnome-session'
В обох випадках виникли проблеми з аплетами панелей Ґнома (FC6) - вони не завантажились (це годинник, віртуальні стільниці і ще кілька додаткових), замість цього висипалися повідомлення про помилку "Cannot load applet ..." Це можна якось виправити?
Цитата: noddeat від 2007-05-28 22:47:28В обох випадках виникли проблеми з аплетами панелей Ґнома (FC6) - вони не завантажились (це годинник, віртуальні стільниці і ще кілька додаткових), замість цього висипалися повідомлення про помилку "Cannot load applet ..." Це можна якось виправити?Точно не впевнений, просто гіпотеза. man xhost.
вже знайшов причину: у федорі 6 немає підтримки multiple gnome sessions, вони це в сьомій обіцяють зробити. Оскільки я вже був залогінений на відділеному компі локально, то друга сесія викликала конфлікти аплетів.
Дуже дякую, VNC у мене чомусь не пішло, але підозрюю, що треба перевантажити комп, щоб він запустився, що в даний момент проблематично. Натомість NX запрацювало просто чудово - практично не гальмує. Єдине що, я не знайшов, як зробити повний екран, щоб було видно лише віддалену стільницю, але менше з тим.