Автор Гілка: проблеми з к3б  (Прочитано 3497 раз)

Відсутній ussr1k

• Кореспондент
  • дописів: 100
  • [team Linux] KPI
проблеми з к3б
« : 2007-05-26 20:22:52 »
хто юзає ту прожку, скажіть мені слідуюче:

1: чому в мене непише всі вайли на двд? от пробував записати на диск фільми - воно мені випалило на диску дето гектар і все, - вставляю диска - а в оно показує, щофайли є, а коли запускаю то воно матюкається ерорами:)  Це проблеми ізправами на файли?

2: яким методом краще писати - дао, тао чи ще щось інше?

Відсутній Nickispeaki2

• Дописувач
  • **
  • дописів: 86
  • I Love YaBB 2!
Re: проблеми з к3б
« Відповідей #1 : 2007-05-26 21:00:48 »
я юзав ту прожку. зараз частіше використовую гноумбейкера. а який дистр? кде? бо у мене хоч і гном, але чимало прог із кде-бібліотеками . Уживаються і працюють. ;-)

диски, буває,  пишуть паршиво і к3б і гноубейкер, і неро і ще інші писалки. а який диск? я щоб менше було заморочок все пишу на Вербатімі. Ще кращих дисків не бачив.

тому якщо проблеми, то ймовірність того, що вона саме через диск -МІНІМАЛЬНА.

тому і проблем мало.

Головні зараз -
1. лінукс паршиво читає і пише кирилічні віндовсні файли і теки.
2. і під лінукс і під  віндовс файли треба називати якомога КОРОТШИМИ іменами (і простішими буковками-символами) оскільки вже не раз стикався, що імя файла лінукс читає нормально, а писалка починає сильно лаятися, що в мене довгі імена або несумісні символи... тому по-можливості файли з інету намагаюся обзивати ТІЛЬКИ англійськими і дуже лаконічно.  
отаке воно життя писалкіна. ;-)

із правами проблем немав.
дао, тао, ... колись пробував заморочуватися під неро. НАЙКРАЩИЙ метод - писати так ЯК ПРОПОНУЄТЬСЯ. великої різниці для домашнього користування немає . НМД. ;-)
« Змінено: 2007-05-26 21:03:14 від Nickispeaki2 »

Відсутній DalekiyObriy

• Літератор
  • дописів: 1929
« Відповідей #2 : 2007-05-26 22:58:33 »
1: чому в мене непише всі вайли на двд? от пробував записати на диск фільми - воно мені випалило на диску дето гектар і все, - вставляю диска - а в оно показує, щофайли є, а коли запускаю то воно матюкається ерорами:)  Це проблеми ізправами на файли?
скоріш не з правами, а з кодуванням, якщо назви містять кирилицю
перевірте, що у вас файлові системи вибрані правильно: в новіших версіях це опція Linux+Windows, в старіших або також, здається, в advanced має бути RockRidge та Joilet

якщо не допомагає, цікаво взнати що пише  в помилках

альтернативно, можна записати спочатку штамп iso на жорсткий диск і змонтувати його
mount my_dvd.iso /mnt/tmp -o loop
і подивитися чи все гаразд в /mnt/tmp
якщо все гаразд тоді гравірувати dvd, і якщо вже тоді помилки - то це фігове писання: або диск, або записувач...
Fedora 35 (x86-64)

Відсутній ussr1k

• Кореспондент
  • дописів: 100
  • [team Linux] KPI
« Відповідей #3 : 2007-05-28 23:50:44 »
зі слаки із записом проблем не було.... а тут з тими правами в убунті ціла замаорочка - сьогодні мучився права нарешті собі вимучив на змонтований диск:))

Відсутній cadca

• Письменник
  • дописів: 955
  • free like beer
« Відповідей #4 : 2007-05-29 00:04:49 »
скоріш не з правами, а з кодуванням, якщо назви містять кирилицю
Судячи з опису проблеми - можливо перше (спробуйте к3б запустити під рутом і записати диск), але не друге
перевірте, що у вас файлові системи вибрані правильно: в новіших версіях це опція Linux+Windows, в старіших або також, здається, в advanced має бути RockRidge та Joilet
Близьке до істини -> обмеження на довгі імена файлів -> або файли перейменовуйте, або з обмеженнями поекспериментуйте  ;)
Ubuntu 20.04/18.04; CentOS 7.x

Відсутній Campana

• Письменник
  • дописів: 795
  • Проходив мимо
« Відповідей #5 : 2007-05-29 01:02:08 »

2: яким методом краще писати - дао, тао чи ще щось інше?
1. Напишіть дослівно error, який бачите. І яка програма його видає.

2. DAO — це Disk At Once, тобто диск даним записом завершується, і дописати нічого вже неможливо. TAO — це Track At Once, тобто одна сесія запису (якщо при цьому не ставити галочку на "завершити диск", то дописувати буде можна). Якщо поставити запис на "Автоматично", має записати тільки одну сесію, тобто TAO.
« Змінено: 2007-05-29 01:03:09 від Campana »

Відсутній cadca

• Письменник
  • free like beer
« Відповідей #6 : 2007-06-04 00:09:17 »
До речі як обійти обмеження на довгі імена файлів у к3б - можливо файли із довгими назвами запакувати у *.tar із короткою назвою? Як я собі уявляю, це все можна організувати засобами bash (може вже хтось це робив?). Неясно тільки як отримати список файлів, що не відповідають вимогам к3б, у самого к3б  ::)
І ще - к3б у мене (версія 0.12.14; пристрій HL-DT-ST DVDRAM GSA-4167B; диски Verbatim DVD+R 16x) геть не вміє писати на 16-х Data-DVD: пише, що запис починається на 16-х, після цього поточна швидкість запису не перевищує 1,5-х. Якщо примусово встановити швидкість запису 4-х, то все ok.

Відсутній DalekiyObriy

• Літератор
« Відповідей #7 : 2007-06-04 01:28:32 »
До речі як обійти обмеження на довгі імена файлів у к3б - можливо файли із довгими назвами запакувати у *.tar із короткою назвою? Як я собі уявляю, це все можна організувати засобами bash (може вже хтось це робив?). Неясно тільки як отримати список файлів, що не відповідають вимогам к3б, у самого к3б  ::)
k3b сам по собі не має обмежень на довжину назв файлів
обмеження має ext3 (255 байт, але якщо кирилиця в utf-8 то вдвічі менше символів), таке саме обмеження мають розширення ISO9660 - RockRidge та Joliet
тому, при записуванні не має бути жодних проблем, маєте бачити всі файли у к3б і записувати просто на диск і не треба вигадувати нічого з tar
лише переконайтеся, що увімкнено RockRidge (та Joliet)
Fedora 35 (x86-64)

Відсутній DalekiyObriy

• Літератор
« Відповідей #8 : 2007-06-04 01:34:30 »
І ще - к3б у мене (версія 0.12.14; пристрій HL-DT-ST DVDRAM GSA-4167B; диски Verbatim DVD+R 16x) геть не вміє писати на 16-х Data-DVD: пише, що запис починається на 16-х, після цього поточна швидкість запису не перевищує 1,5-х. Якщо примусово встановити швидкість запису 4-х, то все ok.
скоріш за все це більше відноситься до cdrecord ніж до к3б
я б рекомендував або оновити cdrecord або (радикальніше) взагалі поставити останню мандріву 2007.1 :)
Fedora 35 (x86-64)

Відсутній cadca

• Письменник
  • free like beer
« Відповідей #9 : 2007-06-04 06:50:41 »
k3b сам по собі не має обмежень на довжину назв файлів
обмеження має ext3 (255 байт, але якщо кирилиця в utf-8 то вдвічі менше символів), таке саме обмеження мають розширення ISO9660 - RockRidge та Joliet
тому, при записуванні не має бути жодних проблем, маєте бачити всі файли у к3б і записувати просто на диск і не треба вигадувати нічого з tar
лише переконайтеся, що увімкнено RockRidge (та Joliet)
Усе ввімкнено + на вкладці Додатково ввімкнено опцію "Дозволяти назви файлів Joliet до 103 символів" (якщо не ввімкнути, то обмеження будуть на назви файлів, що довші за 64 символи). :-/
я б рекомендував або оновити cdrecord або (радикальніше) взагалі поставити останню мандріву 2007.1 :)
Схоже таки прийдеться оновити систему  :(

Відсутній cadca

• Письменник
  • free like beer
« Відповідей #10 : 2007-06-05 23:15:38 »
Схоже таки прийдеться оновити систему  :(
Не буду, я таки лінивий  ;D
Проблема зникла, коли вимкнув розширення Joliet і залишив тільки RockRidge (буду бачити повні назви файлів тільки в Лінуксі  :))