Автор Гілка: Suse 10.2- на Toshiba Satellite 1905-s303  (Прочитано 1699 раз)

Відсутній Mayster

• Новачок
  • *
  • дописів: 16
  • I Love YaBB 2!
Доброго всім...

Почну з головного- є Велике бажання перейти на Linux!

З вже прочитаного в мене сформувалося враження що SUSE є одним з найкращих варіантів для недосвідчених(дуже недосвідчених)користувачів вільного софту! Також снаю що з усіх Linuх на новти виробники ризикують ставити тільки SUSE! - це власне чому я її обрав!
Тепер до питань!

Як мені поставити SUSE 10.2 на новт Toshiba Satellite 1905-S303!
Зараз на ньому стоїть ХP-h! Є тільки 1 диск!
Вже вантажу образи з http://ftp.linux.kiev.ua/pub/Linux/SuSE/10.2/iso/
Запишу я їх і...
комбінації з Alt+C , Ctrl+C не проходять...
бут ініціював через "F12" але ніц не виходить...

1.чи є особливості запису самих CD?
2.що робити якщо комп не хоче запускатися з диску?(в біосі бут з cd дозволений, але коли намагався поставити Fedora 7 нічого не відбувалося -просто після чорного екрану вінда вантажилася)
3.чи робив хтось щось подібне - (маю на увазі SUSE на Toshiba) чи є якісь особливості?
4.Загальні поради від Вас?

P.S. Як вже зрозуміли в Linux я розбираюсь слабо...рівень знань не дуже, тому по можливості говоріть простіше!якщо знає те десь гарну підбірку матеріалів для тих, хто тільки вливається в спільноту(бажано з відео) буду також вдячний!

Відсутній rangel

• Графоман
  • дописів: 281
  • Python programmer
Roman Suprotkin

Відсутній Mayster

• Новачок
  • *
  • I Love YaBB 2!
Re: Suse 10.2- на Toshiba Satellite 1905-s303
« Відповідей #2 : 2007-06-11 20:44:33 »
I was upgrading this box from SuSE 9.0...

проблема в тому, що я намагаюсь встановити її поряд з XP....якби в мене вже стояв Linux, впевнений - проблем не було б!
але так(((
Доречі зараз на VMware - вже встановив SuSe 10.2 - це просто бомба!!!
але от встановити її як операційну систему загалом з диску - теж не виходить(

Відсутній DalekiyObriy

• Літератор
  • дописів: 1929
« Відповідей #3 : 2007-06-11 21:29:57 »
а взагалі завантажитися з КД виходить?
спробуйте, якщо є можливість "живий" КД з "(K)ubuntu" або "Mandriva One", якщо запустяться з них інсталюватися буде простіше (з Мандріви Ван взагалі два клаца)

щодо SuSE - в мене до неї стійка відраза, але комусь подобається так що відмовляти не буду...
Fedora 35 (x86-64)

Відсутній Mayster

• Новачок
  • *
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #4 : 2007-06-11 22:04:27 »
на віртуальній запускав федору з  Live Cd, але з диска ще не запускав!потрібно буде спробувати)
...якщо є час, а чи знаєш якесь посилання, де є гарне порівняння цих систем....чому таке ставлення до Suse?
є щось конкретно що в ній реалізовано гірше, а в інших системах краще!

Особливо якщо розглянути її з точки зору початківця?

Відсутній DalekiyObriy

• Літератор
  • дописів: 1929
« Відповідей #5 : 2007-06-11 22:25:52 »
гарне порівняння дистрибутивів, це як порівняння штанів, воно то може і є, але комусь до вподоби джинси, комусь галанці, а комусь взагалі шорти ;), і скільки ти їх не порівнюй думки і уподобання будуть різні...

скажу лише про себе:
Мандріва вважалася деякий час найкращою для початківця, але останнім часом її популярність добряче впала (хоча як для мене то вона і зараз найзручніша з того, що я користував), можливо тому, що я починав з Червоної Шапочки (якщо не брати до уваги короткого знайомства зі Слакою в далекому 96), після того як Федора стала дуже вже полем експериментів для корпоративної шапки прийшлось спробувати Зюзю, але вона смакує трішечкі по-іншому, yast мені не пішов, інсталятор забагато питань задає, були проблеми серверами пакунків в ОупенЗюзе, Мандріва після РедХету значно ближча...
ще мав сервера з Убунту, багато народу її користують і на ноутах, в принципі непогана система, але після urpmi трішки пальці крутило на apt-get :)
окрім того два дні тому мав розібрати два компи: один віддати новачку-студенту, що ніколи не бачив компа, другий собі домашнім сервером (з SATA), варіантів було три OpenSuSe (на сервері вже стояла 10.1, який мені не дуже подобався, тому був варіант оновити і спробувати 10.3 альфа4), Ubuntu 7.04 та Mandriva 2007.1, спочатку ставив сервер:
- сюзя зависає при пошуку дисків
- убунту ставиться (але чомусь зараз в типовій інсталяції відгризає все вільне місце під один розділ /), але після груба дає дуба :)
- Mandriva One завантажилася без питань, встановлення пройшло за два-три клаца (відрізало собі 8Г і решта, як я й хотів, під /home) і перевантажилося на ура

оскільки все це робилося під переїзд в нову хату багато часу на дослідження не було і студенту під копірку стала мандріва, 3ій день сидить курочить налаштування під себе - весь у страшному захваті...

але це все лірика, звичайно, забагато факторів різних для уподобань, конкретного заліза, тощо...
Fedora 35 (x86-64)