гарне порівняння дистрибутивів, це як порівняння штанів, воно то може і є, але комусь до вподоби джинси, комусь галанці, а комусь взагалі шорти
, і скільки ти їх не порівнюй думки і уподобання будуть різні...
скажу лише про себе:
Мандріва вважалася деякий час найкращою для початківця, але останнім часом її популярність добряче впала (хоча як для мене то вона і зараз найзручніша з того, що я користував), можливо тому, що я починав з Червоної Шапочки (якщо не брати до уваги короткого знайомства зі Слакою в далекому 96), після того як Федора стала дуже вже полем експериментів для корпоративної шапки прийшлось спробувати Зюзю, але вона смакує трішечкі по-іншому, yast мені не пішов, інсталятор забагато питань задає, були проблеми серверами пакунків в ОупенЗюзе, Мандріва після РедХету значно ближча...
ще мав сервера з Убунту, багато народу її користують і на ноутах, в принципі непогана система, але після urpmi трішки пальці крутило на apt-get
окрім того два дні тому мав розібрати два компи: один віддати новачку-студенту, що ніколи не бачив компа, другий собі домашнім сервером (з SATA), варіантів було три OpenSuSe (на сервері вже стояла 10.1, який мені не дуже подобався, тому був варіант оновити і спробувати 10.3 альфа4), Ubuntu 7.04 та Mandriva 2007.1, спочатку ставив сервер:
- сюзя зависає при пошуку дисків
- убунту ставиться (але чомусь зараз в типовій інсталяції відгризає все вільне місце під один розділ /), але після груба дає дуба
- Mandriva One завантажилася без питань, встановлення пройшло за два-три клаца (відрізало собі 8Г і решта, як я й хотів, під /home) і перевантажилося на ура
оскільки все це робилося під переїзд в нову хату багато часу на дослідження не було і студенту під копірку стала мандріва, 3ій день сидить курочить налаштування під себе - весь у страшному захваті...
але це все лірика, звичайно, забагато факторів різних для уподобань, конкретного заліза, тощо...