Автор Гілка: Декілька різних питань  (Прочитано 2948 раз)

Відсутній nickson

• Дописувач
  • **
  • дописів: 66
Хочу запитати тих, хто знається в лінуксі (тут майже всі такі начебто   ;)), про таке:
1. Є такі браузери під Linux (КДЕ), де можливо відключити звук flash (саме звук від флеш, а НЕ зовсім виключити або виключити саме відображення флеш-контенту)?
2. Чи існує щось на зразок маздайського Roboform для linux-браузерів?
3. Чув десь писали, та й сам спіткався з проблемою, що не можна напряму записувати/змінювати інформацію на NTFS розділах. Ця проблема вирішується? Тобто, можна зробити повну доступність цих розділів для запису і читання?
« Змінено: 2007-07-07 21:31:30 від nickson »

Відсутній anatolijd

• Графоман
  • дописів: 325
Re: Декілька різних питань
« Відповідей #1 : 2007-07-07 22:21:56 »
про флеш і бровзери не знаю, чесно   :), мене колись обернена проблема цікавила - як отй звік включити?  ;D

про аналог Roboform нічо не скажу. Для збереження паролів і всяких секретних кодів можу порадити KeePassX   (http://keepassx.sourceforge.net).  Воно навіть в якісь дистро вже включене.

найбільший менінгіт з NTFS розділами - то шо це закритий формат і ніякої вільнодостцупної інфи як воно там все влаштоване - не було. Тому розробка його відбувається/лась повільно.

Нові версії ядер лінуксів мають модулі для читання/запису ntfs розділів, і вже можна сказати що записувати файли на ntfs  лінукс вміє. Але тут є одне велике АЛЕ - на кожний такий файл ше ж має бути і ACL (access control list) - права доступу по нашому ;), от з встановленням прав доступуп на файл є проблеми.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #2 : 2007-07-07 22:40:16 »
1 до чого тут браузери до флеш-плаґіна? Здається, в ньому є можливість лише вимикати мікорофон/вебкамеру
3 можна - в усіх сучасних дистрах з коробки вже працює. Де не працює - встановити ntfs-3g
А права доступа 777 до всіх файлів.
« Змінено: 2007-07-07 22:42:06 від noddeat »
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній nickson

• Дописувач
  • **
« Відповідей #3 : 2007-07-07 22:50:43 »
>до чого тут браузери до флеш-плаґіна?
Саме те я і мав на увазі

>Для збереження паролів і всяких секретних кодів можу порадити KeePassX
Справа в тім, що мені потрібно не просто зберігати паролі для швидкого логінування - так я б спокійно користувався палочкою з опери. Мені потрібно заповнювати великі форми на різних сайтах одними і тими ж даними.
« Змінено: 2007-07-07 22:51:18 від nickson »

Відсутній anatolijd

• Графоман
  • дописів: 325
« Відповідей #4 : 2007-07-07 22:55:32 »
Спробуй придивитись до цих Вогнелис-плагінів, мо поможе:

https://addons.mozilla.org/firefox/184/ (Autofill)
https://addons.mozilla.org/firefox/673/ (InFormEnter)
https://addons.mozilla.org/firefox/1490/ (Form Saver)

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #5 : 2007-07-07 22:57:26 »
Справа в тім, що мені потрібно не просто зберігати паролі для швидкого логінування - так я б спокійно користувався палочкою з опери. Мені потрібно заповнювати великі форми на різних сайтах одними і тими ж даними.
он воно що, так би  й написали. ну в ФФ (та й опері здається) є функція автозаповнення - досить набрати першу букву даних. А ще є функція збереження данихв формах але нею не користувався ніколи
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній nickson

• Дописувач
  • **
« Відповідей #6 : 2007-07-07 23:21:35 »
Це непогано, але коли треба заповняти сотні раз форми із як мінімум десятком полів - то це не перспективно :)

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #7 : 2007-07-08 13:04:22 »
Це непогано, але коли треба заповняти сотні раз форми із як мінімум десятком полів - то це не перспективно :)
тоді треба написати бота :)

Відсутній nickson

• Дописувач
  • **
« Відповідей #8 : 2007-07-09 13:45:05 »
3 можна - в усіх сучасних дистрах з коробки вже працює. Де не працює - встановити ntfs-3g

Ніяк, пише Read-only file system

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #9 : 2007-07-09 16:10:26 »

Ніяк, пише Read-only file system
ще треба NTFS configuration tool встановити (ntfs-config) - і увімкнути там запис