Автор Гілка: Автозавантаження програми  (Прочитано 5948 раз)

Відсутній Markus

• Дописувач
  • **
  • дописів: 79
  • Програматор
Добридень.
Кому відомо як зробити так щоб програма автоматично стартувала в лінуксі після завантаження Х-сів але перед завантаженням менеджера реєстраії?
Чи потрібні Україні програмісти, які не знають англійської мови?

Відсутній DalekiyObriy

• Літератор
  • дописів: 1929
Re: Автозавантаження програми
« Відповідей #1 : 2007-07-27 15:07:34 »
здається, для цього потрібно змінювати код менеджера дисплеїв
оскількии спочатку запускається менеджер дисплеїв, потім відповідно до конфігурації він запускає один чи більше серверів X, а потім вже з'являється віконце реєстрації
здається, між запуском X та віконцем реєстрації щоб щось вставити треба міняти код DM
Fedora 35 (x86-64)

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #2 : 2007-07-27 15:13:10 »
ага, тільки хтів запропонувати в /etc/rcN.d лізти, а воно то он як. Краще напишіть, що за програма і яка мотивація саме такої послідовності (чи то пак, якої мети хочете досягнути)?
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній Markus

• Дописувач
  • **
  • Програматор
« Відповідей #3 : 2007-07-27 16:10:11 »
Програма нічого поганого неробить :). Програма написана на Gtk і повинна висіти в пам'яті і чекати поки користувач не натисне певну комбінацію клавіш і після цього виконати свою роботу і знову чекати вказівок користувача незалежно в якому віконному менеджері знаходиться коритсувач.
P.S. Про /etc/rcN.d мені відомо, але я не знайшов такої опції, як порядок завантаження програм.

Пане  DalekiyObriy Ви маєте на увазі переписати скрипт DM?

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #4 : 2007-07-27 16:37:15 »
Програма нічого поганого неробить :). Програма написана на Gtk і повинна висіти в пам'яті і чекати поки користувач не натисне певну комбінацію клавіш і після цього виконати свою роботу і знову чекати вказівок користувача незалежно в якому віконному менеджері знаходиться коритсувач.
P.S. Про /etc/rcN.d мені відомо, але я не знайшов такої опції, як порядок завантаження програм.

подивіться в /etc/X11/gdm (або що там у вас) - у мене є папки PreSession, PostSession, Init. Судячи з усього, виклик необхідної проги треба запхати в папку Init (наразі у мене там скрипт Default  - подивіться і в нього)
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній DalekiyObriy

• Літератор
« Відповідей #5 : 2007-07-27 21:28:39 »
дивним є те, що Вам потрібно мати цю програму запущеною до того, як користувач зареєструвався
тобто з того, як Ви її описали, вона повинна перехоплювати клавіші в той час, як користувач вводить ім'я та пароль
за винятком перехоплення паролів, ну дуууууууууууууже мало програм мають дійсну потребу в такій можливості
я, наприклад, би був неприємно ображений, знайшовши таку програму в себе на машині  >:(

порядок завантаження служб вказується (як правило) в символічних посиланнях в підкаталогах рівня виконання, наприклад, S04samba - 04 тут для упорядкування служби, щоправда в LSB-сумісних скриптах можна прописувати залежності і тоді порядок міняється, окрім того на інших системах є initng, upstart та інші, які це все роблять дещо по-іншому
окрім того в різних дистрибутивах менеджер дисплеїв запускається по-різному, напр., в Мандріві через службу dm, а в деяких інших - прописується напряму в inittab

в будь-якому випадку, Вам це не допоможе, бо Х запускається менеджером дисплеїв, так що це, як правило одна служба і щоб між ними щось всунути потрібно конфігурувати сам dm

GDM та KDM та XDM мають деякі (різні) конфігураційні опції, що дозволяють міняти програми на деяких стадіях, але я не впевнений, що саме там, де Вам потрібно, можливо прийдеться дещо писати/міняти скрипти...
Fedora 35 (x86-64)

Відсутній Markus

• Дописувач
  • **
  • Програматор
« Відповідей #6 : 2007-07-27 22:46:01 »
Цитата
дивним є те, що Вам потрібно мати цю програму запущеною до того, як користувач зареєструвався
тобто з того, як Ви її описали, вона повинна перехоплювати клавіші в той час, як користувач вводить ім'я та пароль
за винятком перехоплення паролів, ну дуууууууууууууже мало програм мають дійсну потребу в такій можливості
я, наприклад, би був неприємно ображений, знайшовши таку програму в себе на машині
програма пеоехоплює пароль із однією метою щоб додатково його закодувати, вона не зберігає і не відсилає їх комусь. Наприклад Ви вели пароль password програма перекодовує його за певним алгоритмом і отримується %;ВАП"№;%::;%№"№ ймовірність взлому такого паролю низька і при чому ви цей password вводите у віконце програми, а вона вже перекодовний пароль надсилає до менеджера реєстрації. Тому як бачите тут нічого протиправного немає :).

Praporshic

• Гість
« Відповідей #7 : 2007-07-27 23:24:21 »
зайве. Цілком зайве. Бо система авторизаціє порівнює хеш паролю у системі з хешем введеного.

Відсутній ussr1k

• Кореспондент
  • дописів: 100
  • [team Linux] KPI
« Відповідей #8 : 2007-08-06 22:13:49 »
дивно ти іксову прогу запускаєш, точніше хочеш запустити - є простіший варіант - в рц.локал дописатиназву консольної проги і вона точно запуститься до реєстрації бо реєстрація проходить через основний дисплей, тобто через тіпа дисплей, а в нови=х лінах то роблять тільки графічно... але принцип один і той же :)

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #9 : 2007-09-05 20:02:12 »
зайве. Цілком зайве. Бо система авторизаціє порівнює хеш паролю у системі з хешем введеного.
+1
щось теж не дуже зрозумів, нахріна ця програма (крім тривіальної крадіжки пароля, звісно)
Графічний менеджер робить те саме - зашифровує введений пароль.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #10 : 2007-09-05 20:03:49 »
дивно ти іксову прогу запускаєш, точніше хочеш запустити - є простіший варіант - в рц.локал дописатиназву консольної проги і вона точно запуститься до реєстрації бо реєстрація проходить через основний дисплей, тобто через тіпа дисплей, а в нови=х лінах то роблять тільки графічно... але принцип один і той же :)
офф-топ, але Ctrl-alt-Fx в "нових лінах" не скасували

Відсутній Markus

• Дописувач
  • **
  • Програматор
« Відповідей #11 : 2007-09-06 22:43:06 »
Цитата
щось теж не дуже зрозумів, нахріна ця програма (крім тривіальної крадіжки пароля, звісно)
Графічний менеджер робить те саме - зашифровує введений пароль.
Про яку крадіжку пароля може йти мова? Хіба я чогось нерозумію. Давайте подумаємо. Припустимо програма буде красти паролі, тоді щоб її прописати для автозавантаження мені потрібні права root, бо інакше я не маю права запису в системні файли чи дерикторії. А якщо я маю права root то я знаю і пароль root, а якщо у мене є пароль root, тоді навіщо мені паролі звичайних користувачів?!?  :-?

Відсутній DalekiyObriy

• Літератор
« Відповідей #12 : 2007-09-06 23:06:39 »
А якщо я маю права root то я знаю і пароль root,
це не зовсім правильне твердження, теоретично я можу мати права рут на машині, але не знати його пароля, варіанти тут різні, нарп. (тимчасово) реєструється інший користувач з іншим паролем, але з uid=0, або (частіше) злом системи - отримав права рута, але пароля ще не знаєш...
інша справа, що тут, здебільшого, є різні можливості отримати й пароль рута, але й це часто не тривіально...
але це теоретична відповідь на теоретичне питання...

а якщо у мене є пароль root, тоді навіщо мені паролі звичайних користувачів?!?  :-?
щодо цього то тут варіантів дуже багато, напр., пароль користувачки Христі в системі може бути тим самим, що вона його вживає в веб-пошті, блозі або у месенжері... а адмін - якийсь збочинець і хоче взнати про її потайні записи і приватні листи...  або можливо цей пароль - назва її улюбленого розміру діаманта... ;)
ну й таке, звичайні такі нюанси та всякі побутові потреби  8-)

знову ж таки, без особистостей, це теоретична відповідь на теоретичне запитання...
Fedora 35 (x86-64)

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
« Відповідей #13 : 2007-09-07 00:04:25 »
а адмін - якийсь збочинець і хоче взнати про її потайні записи і приватні листи...
BOFH ;)

Відсутній Markus

• Дописувач
  • **
  • Програматор
« Відповідей #14 : 2007-09-07 01:16:11 »
Цитата
... а адмін - якийсь збочинець і хоче взнати про її потайні записи і приватні листи...
Таак я сьогодні багато дізнався про свого знайомого адміна Андрія, бо він мене і попросив написати таку програму і готовий викласти за неї $200. Жах. на що здатні люди заради того щоб в чужій пошті поритись.  :D.