Автор Гілка: Парадокс з приводом  (Прочитано 1780 раз)

Відсутній Underground

• Новачок
  • *
  • дописів: 4
Всім привіт! Я в Лінуксі поки що чайник, але точно знаю що це не нормально, отже..... Купив собі я новенький компутер, з приводом ЕлДжі на ІДЕЄ шині з Лейбл флеш..... Вхяв Пакет Мандріва Лінукс 2007 встромляю в привод перезавантажую кумпутер появляється БУТ МЕНЮ вибираю в ньому Встановити..... Іде пошук встановлених пристроїв і БАЦ він каже що не може найти СДРОМ!!! АЛЕ Ж Я ЗНЬОГО ЗАВАНТАЖУЮСЬ! Що могло б це означати? Поділіться думками......
Цінність життя не в тому скліки подихів ти зробив, а в тому скільки разів в тебе перехопило подих!

Відсутній tech

• Письменник
  • дописів: 586
  • Гигик
Re: Парадокс з приводом
« Відповідей #1 : 2007-10-16 14:39:53 »
Яка саме версія Mandrake (Mandriva)?
Можливо Mandrake вимкнув потримку LG дисководів з-за великої кількості проблем з останніми
http://www.google.com.ua/linux?hl=uk&q=lg+cdrom&btnG=%D0%9F%D0%BE%D1%88%D1%83%D0%BA&meta=
Парадоксу як такого немає. BIOS завантажує комп'ютер з CDROM-a. Під час ладування ядра останнє виявило, що воно не має підтримки LG дисководів. Напевне, ви можете продовжувати інсталяцію. Якщо ні - поміняйте дистрибутив.  
« Змінено: 2007-10-16 14:47:28 від tech »

Відсутній Underground

• Новачок
  • *
« Відповідей #2 : 2007-10-16 15:19:23 »
Я точно не знаю яка версія но 64 розрядна..... Ставили Асус на САТА таж сама ситуація.....
Цінність життя не в тому скліки подихів ти зробив, а в тому скільки разів в тебе перехопило подих!

Відсутній Underground

• Новачок
  • *
« Відповідей #3 : 2007-10-16 15:20:41 »
Пробував і SuSe Linux таж сама історія.....

Відсутній PAL

• Графоман
  • дописів: 317
  • Just linux admin
« Відповідей #4 : 2007-10-17 03:14:47 »
Привід тут ні до чого.

Це дуже вже занова материнка. Чи часом не фірмова від Intel ?
На нових зараз ставлять марвеловський чіп для обслуговування IDE/SATA

Можливі шляхи довирішення проблеми:

1) спробуйте федору сьому. там, якщо правильно пам'ятаю, з'явилася підтримка марвелу

або

2) дати параметр ядру при інсталяціі all-generic-ide
можливо, ще знадобиться acpi=off (в мене для CentOS не знадобилося)

Але потім або будете без CDROM (завантаження без параметру all-generic-ide), або повільніше, ніж можливо, будуть працювати приводи (у тому рахунку й хард). Ну, або шукати по інету драйвер.

Як я зрозумів, вам дистр не дуже критичний, ви лише опановуєте лінукса. Тому спочатку спробуйте сьому федору.

Відсутній PAL

• Графоман
  • дописів: 317
  • Just linux admin
« Відповідей #5 : 2007-10-17 03:17:07 »
Забув ще про одне.

Почніть краще з 32хбітного дистру. Там загалом меньше проблем та легше знайти потрібні програми.

Потім, після досить глибокого знайомства з лінуксом, переставите на 64біт.

Відсутній Underground

• Новачок
  • *
« Відповідей #6 : 2007-10-17 09:15:19 »
PAL Ви мабуть абсолютно праві...... До речі при завантаженні ДОСОВСКИХ драйверів типу OAKCDROM.SYS теж така проблема.... Дуже вам Дякую.....