Автор Гілка: проблеми відображення процесу завантаження лінукса  (Прочитано 1605 раз)

Відсутній ussr1k

• Кореспондент
  • дописів: 100
  • [team Linux] KPI
народ... пишу не вперше на цю тему...
кубунту 7.10
при загрузці самої системи,монітор каже, що режим не підримується... тобто горизонтальна і вертикальна розгортки по 60 Гц, а монітор походу тфт... шо і де мені потрібно зробити, щоб при запуску системи мені показувало такий собі напис кубунту із  бігучою синьою строкою, тобто шоб я міг бачити хід завантаження?

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
Я б на вашому місці вирубив би bootsplash і не переймався б. Тим більше та стрічка ніякої інформації про процес завантаження не несе=)

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
найкращий хід завантаження — той, що показують в Ctrl-Alt-F1. У Федори досить зручно зроблено.
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній vanessa

• Графоман
  • дописів: 468
Я б на вашому місці вирубив би bootsplash і не переймався б. Тим більше та стрічка ніякої інформації про процес завантаження не несе=)
а можна детальніше як це зробити бо щось в /boot/grub/menu.lst я нічого подібного не знайду

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
а можна детальніше як це зробити бо щось в /boot/grub/menu.lst я нічого подібного не знайду
Я убунту не користуюсь, тому точно вказати не можу. Які у вас параметри ядру передаються?

Відсутній vanessa

• Графоман
  • дописів: 468
Щось я зовсім туплю.... є там у параметрах ядра ключик splash....  

PS: пора брати відпустку.......

Відсутній ussr1k

• Кореспондент
  • [team Linux] KPI
сьогодні я погрався із командою locate splash
знайшов шось схоже на usplash
/etc/usplash.conf  - його настройки, там стояло значення 1280х1024, що звісно я поправив на 1024х768...
тепер пробував перезавантажити машину.. при виключенні показується сплеш, а коли машина вже ребутнулася, то стара проблема залишається в силі... шо ше і де треба поправити?

Відсутній ussr1k

• Кореспондент
  • [team Linux] KPI
все, проблему рішив! ( "методом напів научного тика")
все насправді менш складно чім я думав
зайшов у /etc/X11/xorg.conf і видалив всі режимим монітора, які він не підтимує... поправив /etc/usplash.conf і реінсталив usplash

тепер мене сплеш від убунтустудіо