Автор Гілка: Архіватор Krusader  (Прочитано 3670 раз)

TuxRoot

• Гість
Архіватор Krusader
« : 2007-11-10 20:29:35 »
В мене питання що до архіватору. В мене таке враження що сам Крусадер не робить тимчасові файли для розпакованих файлів коли я в архів заходжу з крусадера, тобто коли я хочу на скору руку відкрити Вордівський файл в мене він ніби запускається, а сам нічого не запускає, приходиться зі ark відкривати архів і з нього відкривати. То ж питання виникає таке, як можна його запрогрумувати щоб той вікривав архіви автоматично їх розпаковуючи в тимчасові файли? Наперед вдячний ;)

Відсутній ra

• Дописувач
  • **
  • дописів: 56
Re: Архіватор Krusader
« Відповідей #1 : 2007-11-11 04:28:36 »
Ви, здається, трохи про іншу систему розповідаєте.

Бо тут воно ніби трохи інакше: RTFM, xterm/консоль, tar, gz, конвеєр, результат. Чи щрось таке.
Debian GNU/Linux (stable), OpenBSD.

TuxRoot

• Гість
« Відповідей #2 : 2007-11-14 20:04:39 »

Бо тут воно ніби трохи інакше: RTFM, xterm/консоль, tar, gz, конвеєр, результат. Чи щрось таке.
себто інакшу?

Відсутній ra

• Дописувач
  • **
« Відповідей #3 : 2007-11-15 02:28:38 »

себто інакшу?

Бачте, справа у тім, що після Вашого запитання знову постає перед очима очевидна недоробленість KDE, та й не лише його. Але не лише це хвилює громадськість.

Складно зрозуміти, навіщо Вам потрібно у лінуксі чинити так, як прийнято у офтопіку. У лінуксі все простіше. Розпакуйте (у терміналі, звісно) вміст архіву до якоїсь теки. Дайте команду прочитати файл відповідною програмою. Ото й усе.

ark -- то такий же архіватор, як я -- президент Зімбабве. Це лише розмальований намордник до утиліт на кшалт tar, gzip, 7zip тощо. І він, власне, не допомагає працювати з цими утилітами, а лише заважає. Та й крусайдери чи всі оті чогось-там-командири -- вони у порівнянні зі звичайними командами, вибачте, брутально sucks (смокчуть, і зовсім не цукерку).

Перегляньте man-довідку щонайперше до утиліт tar та gzip. Цього має бути цілком досить.

Відсутній cadca

• Письменник
  • дописів: 955
  • free like beer
« Відповідей #4 : 2007-11-15 20:32:56 »
То ж питання виникає таке, як можна його запрогрумувати щоб той вікривав архіви автоматично їх розпаковуючи в тимчасові файли?
Параметри -> Налаштувати Krusader -> Протоколи. Перевірте, чи потрібний вам тип MIME (напр., application/x-rar) є у "Визначених посиланнях" для протоколу krark.
« Змінено: 2007-11-15 20:35:25 від cadca »
Ubuntu 20.04/18.04; CentOS 7.x

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #5 : 2007-11-15 22:49:20 »
Цитата
Складно зрозуміти, навіщо Вам потрібно у лінуксі чинити так, як прийнято у офтопіку. У лінуксі все простіше. Розпакуйте (у терміналі, звісно) вміст архіву до якоїсь теки. Дайте команду прочитати файл відповідною програмою. Ото й усе.
це не простіше. Людина хоче клікнути на файл і запустити його, а ще й внести зміни, і щоб вони потім у архіві збереглися, наче архів — не архів, а просто ще одна тека. Не знаю, як Krusader, a Konqueror ніби вміє таке. У ґномі є для цього File Roller
« Змінено: 2007-11-15 22:50:14 від noddeat »
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній ra

• Дописувач
  • **
« Відповідей #6 : 2007-11-15 23:15:25 »
це не простіше. Людина хоче клікнути на файл і запустити його, а ще й внести зміни, і щоб вони потім у архіві збереглися, наче архів — не архів, а просто ще одна тека. Не знаю, як Krusader, a Konqueror ніби вміє таке. У ґномі є для цього File Roller

Однак архів не є звичайною текою.

Зрозуміло, що людина хоче, аби було так, як в ТС в офтопіку. Тож постає цілком резонне запитання: навіщо людина морочить собі мізки лінуксом. Заради чистого сексу кохання?

Не уявляю, як ви тими кедами і гномами послуговуєтесь. Воно ж на всі боки недолуге й незручне.

Відсутній cadca

• Письменник
  • дописів: 955
  • free like beer
« Відповідей #7 : 2007-11-15 23:46:08 »
Off-topic:
Зрозуміло, що людина хоче, аби було так, як в ТС в офтопіку. Тож постає цілком резонне запитання: навіщо людина морочить собі мізки лінуксом. Заради чистого сексу кохання?
[smiley=3.gif]
Якщо людина захотіла собі морочити мізки лінуксом, то ви, пане ra, їй явно не порадник [smiley=no.gif]
« Змінено: 2007-11-15 23:47:36 від cadca »
Ubuntu 20.04/18.04; CentOS 7.x

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #8 : 2007-11-16 00:24:42 »
Цитата
хвилинка «ЛОРУ» на LOU? я собі уявляв цей портал вільним від фанатизму. Лінуксом людина морочить мізки, щоб мати свободу вибору. Якщо вам не подобається працювати з архівами, як з теками — це ваше право. А якщо мені треба перезаписати один файлик в 10-ґіґовому бекапі, я скористаюся графічними програмами для цього. Це моя справа, витрачати час на мани чи зробити це в один клік.
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній DalekiyObriy

• Літератор
  • дописів: 1929
« Відповідей #9 : 2007-11-16 01:03:03 »
В мене таке враження що сам Крусадер не робить тимчасові файли для розпакованих файлів коли я в архів заходжу з крусадера, тобто коли я хочу на скору руку відкрити Вордівський файл в мене він ніби запускається, а сам нічого не запускає, приходиться зі ark відкривати архів і з нього відкривати.
скоріш за все у Вас щось з налаштуваннями, в мене krusader зайшов в архів і подвійним клацанням відкрив вордовий файл в OOo

спробуте переглянути в налаштуваннях krusader а також зазирніть в тимчасові каталоги, напр ~/tmp/krusader.tmp або /var/tmp/kdecache-<username>/krun
Fedora 35 (x86-64)

Відсутній ra

• Дописувач
  • **
« Відповідей #10 : 2007-11-16 01:20:22 »
Цитата
хвилинка «ЛОРУ» на LOU? я собі уявляв цей портал вільним від фанатизму. Лінуксом людина морочить мізки, щоб мати свободу вибору. Якщо вам не подобається працювати з архівами, як з теками — це ваше право. А якщо мені треба перезаписати один файлик в 10-ґіґовому бекапі, я скористаюся графічними програмами для цього. Це моя справа, витрачати час на мани чи зробити це в один клік.

Ви переконані, що вірно розумієте значення слова "фанатизм"?

І права цього пана, мої чи ваші тут ні до чого. Облиште права, не про них йде мова. Запитання цілком ясно показує, чого збирається досягти цей пан. Я, бачте, ще не ідіот, щоб називати очевидні речі невластивими іменами.

Клік чи не клік -- то справа десята, і я не питав у вас, чим ви скористаєтесь, бо мені це, власне, байдуже. А ось пан, що запитує, очевидно з такими порадниками як ви, що торочать про права і фанатизм, ще не скоро зрозуміє, що воно й до чого у лінуксі.

Коли ви придивитесь уважніше, то побачите, що я порадив цьому панові читати мани, і не всі загалом, а два цілком конкретних. Користь з читання манів набагато більша, ніж тикання мишею у кнопки.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #11 : 2007-11-16 01:28:15 »
Цитата
що я порадив цьому панові читати мани, і не всі загалом, а два цілком конкретних. Користь з читання манів набагато більша, ніж тикання мишею у кнопки.
а навіщо форум існує? можна написати «юзай ґуґл», «читай мани». Я не проти вашого способу вирішення проблеми, але ви мали потрудитися написати два рядки коду замість посилати людину розбиратися в усіх ключах tar/gzip та поєднанні їх між собою. Ну бо по то є форум, ні?

Відсутній ra

• Дописувач
  • **
« Відповідей #12 : 2007-11-16 02:17:20 »
а навіщо форум існує? можна написати «юзай ґуґл», «читай мани». Я не проти вашого способу вирішення проблеми, але ви мали потрудитися написати два рядки коду замість посилати людину розбиратися в усіх ключах tar/gzip та поєднанні їх між собою. Ну бо по то є форум, ні?

Ці поради (ґуґл та ман), властиво, не є такими поганими, бо людина потрохи призвичаїться самостійно і творчо шукати вирішення складних для себе завдань. А це для користування юніксом, погодьтесь, чи не найперша вимога.

Так, здогадуюсь, що мої відповіді виглядають занадто різкими. Але то не від злого наміру, а через сприйняття багатьох речей простими і зрозумілими. Для мене вони прості, то я забуваю, яка воно китайська грамота для початківців. Буду ретельніше добирати слова. :)

У цьому випадку пан, що питає поради, дав занадто мало даних, щоб допомогти йому конкретною командою, але цілком достатньо, щоб побачити хибність обраного ним шляху. В офтопіку -- окрім нього самого (для архівів *.zip) -- є щонайменше одна програма, що дозволяє робити так, як цей пан бажає -- ТС. Звісно, мати можливість зайти у архів як у теку -- це цікаво. Та річ у тім, що призвичаїтись до такого стилю роботи в юніксі -- це втратити гнучкість команд tar, gzip, bzip2 тощо, а на додачу здобути невірні уявлення про те, як воно там насправді працює і що потрібно робити з tar'ами. Краще все-таки читати мани. Як кажуть, тяжко в навчанні, зате легко у бою. :)

TuxRoot

• Гість
« Відповідей #13 : 2007-11-16 05:02:10 »
Параметри -> Налаштувати Krusader -> Протоколи. Перевірте, чи потрібний вам тип MIME (напр., application/x-rar) є у "Визначених посиланнях" для протоколу krark.
По ходу діла є, але там Krarc. Так що все чікі-пікі ;)
скоріш за все у Вас щось з налаштуваннями, в мене krusader зайшов в архів і подвійним клацанням відкрив вордовий файл в OOo

спробуте переглянути в налаштуваннях krusader а також зазирніть в тимчасові каталоги, напр ~/tmp/krusader.tmp або /var/tmp/kdecache-<username>/krun
Саме дивне те що воно таки утворює ці тимчасові файли, з тим проблем немає, а от з відкритям файла з під архіва та редагуванням у тому ж архіві противиться :'(
Вдячний за розуміння. Мене дійсно такий факт цікавить, якщо konqueror в спромозі, то чому б файловому менеджері(який як на мене надзвичайно зручніший) такого не зробити?
В офтопіку -- окрім нього самого (для архівів *.zip) -- є щонайменше одна програма, що дозволяє робити так, як цей пан бажає -- ТС. Звісно, мати можливість зайти у архів як у теку -- це цікаво. Та річ у тім, що призвичаїтись до такого стилю роботи в юніксі -- це втратити гнучкість команд tar, gzip, bzip2 тощо, а на додачу здобути невірні уявлення про те, як воно там насправді працює і що потрібно робити з tar'ами. Краще все-таки читати мани. Як кажуть, тяжко в навчанні, зате легко у бою. :)
Я таки не розумію вас. :o Це вже фанатизм натуральний. Якщо я юзер лінухи то я обов'язково маю обмежувати тим що є наявним в вікновівському ТС, по причині:
Цитата
Made by Billy
...Просто в мануалках не була знайдено подібного або просто я не все розумію, принаймі натяків на подібне не було :-?

Відсутній anatolijd

• Графоман
  • дописів: 325
« Відповідей #14 : 2007-11-16 21:08:39 »
Цитата
занадто мало даних, щоб допомогти йому конкретною командою, але цілком достатньо, щоб побачити хибність обраного ним шляху.
...
Звісно, мати можливість зайти у архів як у теку -- це цікаво. Та річ у тім, що призвичаїтись до такого стилю роботи в юніксі -- це втратити гнучкість команд tar, gzip, bzip2 тощо, а на додачу здобути невірні уявлення про те, як воно там насправді працює і що потрібно робити з tar'ами.

Але мені тре стягнути прайс (zipped .xls ) і подивитись його. Відкриваю Мозілу, викачую в хому, тут же-ж alt+tab в krusader, знайшов архів, клікнув, клікнув другий, отримав відкритий прайс перед собою. Все. Завдання виконане. Юзабіліті рулить.

Я маю достатньо знань щоби зібрати LFS, але ніколи я не буду лізти в консоль в оцій ситуації бо все що мені треба зробити коштує мені часу рівно два кліки. І так як я дуже зайнятий чоловік, я дуже ціную такі юзабель фічі.

Данило Теодорович задав конкретне питання - відкривання архівів в Krusader.
Якщо ви не в курсі про шо йде мова - то краще зробіть над собою зусилля і не пишіть йому про RTFM, і "xterm/консоль це круто".

По темі:
В мене така фіча працює чудово.
krusader 1.80.0, встановив готовий пакет з репозиторію федори

menu -> settings -> configure krusader -> archives,
активне все окрім Deb, Ace, 7zip, Arj

« Змінено: 2007-11-16 21:15:05 від anatolijd »