Автор Гілка: Дам грошей! Або поставлю Vistu!  (Прочитано 2402 раз)

Відсутній 1mperator

• Новачок
  • *
  • дописів: 1
Три тижні скакаю з бубном навколо ноута Acer 5720. Під час цих диких танців зрозумів, наскільки я здебілів юзаючи останні 15 років віндовз - колись навколо вінди теж треба було пострибати і що б мережу поставити, до новела прикрутити... Колись все це міг. Ставив Mandriva 2008 PWP, UBUNTU 7.10, 8.04 з KDE4....

Acer 5720ZG було обрано виходячи з дешевизни та, найголовніше, з тих міркувань, що на ньому стоїть Лінукс - Linpus. Однак мене чекало розчарування - комп віндовий, а безвіконний Лінукс ставлять на нього лише для того, щоб не порушити китайське правило, згідно якого всі компи мають іти з ОС  :-/  

Так ось - я не зміг підняти на цій дивній машині одночасно звук та WiFi
До необхідних мені 3G та GPRS - ще навіть не підходив - а часу стрибати з бубном не маю - маю багато іншого клопіту, яким я найближчим часом поділюсь з Вами.

Прошу допомогти налаштувати цю машину:
Acer 5720ZG, Intel Pentium Dual Core, 160Га,  
WiFi - Atheros AR5BXB63 який визначається Лінуксом як AR5006EG, а Вістою як AR5007EG - про це багато писали. Патчив, компілював, починало працювати. Але тільки переходив до звуку -
Realtek 268 Intel HDA - злітало все - у Мандріві після патчення ВіФі злетів звук, в Убунті спочатку поставив ВіФі - пропатчив звук - злетіло все....
3G Express card KYOCERA 680 - треба щоб працював і визначався .
GPRS - Samsung x820 - любий Самсунг
Bluetooth BCM92045NMD - так написано ззаді - чи працює - не пробував...
Ще є там вбудована відеокамера та мікрофон...
Зараз поставив Убунту 7.10, нічого не чіпав, провів всі оновлення - Езернет працює.

ТЗ: Хочу що б все запрацювало як у Вінді, але я навіть інсталяції вінди в хаті бачити не хочу.
І час, який я міг дозволити витратити на танці з бубном, на жаль, скінчився.
Тож щиро прошу шановну Громаду допомогти - тому хто візьметься потанцювати - відшкодую вартість бубну.

Мій телефон - 8-050-300-20-40, Аська 300-20-80, Михайло.
Як нема мене в інеті - телефонуйте.

Відсутній vanessa

• Графоман
  • дописів: 468
Re: Дам грошей! Або поставлю Vistu!
« Відповідей #1 : 2008-01-21 14:28:10 »
Off-topic:
Спасенье уто...... тьху, не те мав наувазі. Ми - ковалі свого щастя (с)

TuxRoot

• Гість
« Відповідей #2 : 2008-01-21 14:57:50 »
Flame:
Як у Вінді? Ось Вінда це і є то саме що і "як у Вінді". Пора починати платні курси по Вільному ПЗ. Якщо вже за користування не платимо, тоді хоча б за знання.

Відсутній curt

• Дописувач
  • **
  • дописів: 76
  • Пінгвіни кажете?
« Відповідей #3 : 2008-01-21 15:52:56 »
Із задоволенням взявся б за це лише заради того щоб не допустити інсталяції на нього Vista, але й сам зараз дуже зайнятий. А мої "практиканти" (насправді співробітники, які лише опановують мистецтво використання/адміністрування Linux)  ще не готові до того щоб взятися за таку задачу як виробничу, а не навчальну :(
LCA - Lab of Computing Art - Лабораторія Мистецтва Обчислень

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
« Відповідей #4 : 2008-01-21 15:59:00 »
2 1mperator: ви б своє фізичне місцезнаходження вказали. А то зараз його дізнатись можуть виключно модератори...
« Змінено: 2008-01-21 15:59:11 від Cthulhu »

TuxRoot

• Гість
« Відповідей #5 : 2008-01-21 16:26:07 »
2 1mperator: ви б своє фізичне місцезнаходження вказали. А то зараз його дізнатись можуть виключно модератори...
А ви, що не можете вказати? Чи думаєте, що буде сваритись, що роздаєте комерційну інформацію=)

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
« Відповідей #6 : 2008-01-21 16:30:15 »
А ви, що не можете вказати? Чи думаєте, що буде сваритись, що роздаєте комерційну інформацію=)
п.13 чинних правил.

TuxRoot

• Гість
« Відповідей #7 : 2008-01-21 16:37:42 »
Flood:
Гаразд. Окрім Модераторів ще знає пан Адміністратор. Уявляю їх перші уривки спілкування ;D:
Цитата
Добрий день!
Добрий!
Це Михайло з ЛОУ
І це Михайло:)
Що у вас?
Та ось...
::)

Відсутній cadca

• Письменник
  • дописів: 955
  • free like beer
« Відповідей #8 : 2008-01-21 17:17:26 »
Три тижні скакаю з бубном навколо ноута Acer 5720. Під час цих диких танців зрозумів, наскільки я здебілів юзаючи останні 15 років віндовз - колись навколо вінди теж треба було пострибати і що б мережу поставити, до новела прикрутити... Колись все це міг. Ставив Mandriva 2008 PWP, UBUNTU 7.10, 8.04 з KDE4....

Acer 5720ZG було обрано виходячи з дешевизни та, найголовніше, з тих міркувань, що на ньому стоїть Лінукс - Linpus. Однак мене чекало розчарування - комп віндовий, а безвіконний Лінукс ставлять на нього лише для того, щоб не порушити китайське правило, згідно якого всі компи мають іти з ОС  :-/
На ацери лінукс ставиться на ура (ну, якщо робота веб-камери не дуже потрібна :-X). До тогож, судячи із сайту Linpus не такий вже й безвіконний.
Off-topic:
Мене особисто цікавить, як щодо гарантії при заміні одного лінукса іншим? Чи необхідно формально залишати Linpus на диску? (напр. з допомогою parted->зменшення диску з Linpus до приблизно 1Gb + перерозбиття решти диску)
Ubuntu 20.04/18.04; CentOS 7.x

Відсутній vanessa

• Графоман
  • дописів: 468
« Відповідей #9 : 2008-01-21 17:17:43 »
Flame:
Як у Вінді? Ось Вінда це і є то саме що і "як у Вінді".....
Думаю пан мав наувазі те, що для того щоб підняти це обладнання "у Вінді" він майже не докладав зусиль, а тут потрібно новий бубен.  

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
« Відповідей #10 : 2008-01-21 17:41:20 »
Off-topic:
Мене особисто цікавить, як щодо гарантії при заміні одного лінукса іншим? Чи необхідно формально залишати Linpus на диску? (напр. з допомогою parted->зменшення диску з Linpus до приблизно 1Gb + перерозбиття решти диску)
Та образ диску злити і десь зберегти, воно не повинно дуже багато важити. А за потреби відновити.

Відсутній Сергій Лисовенко

• Літератор
  • дописів: 1489
« Відповідей #11 : 2008-01-21 17:10:47 »
Якось двоє претупезних підвіконника: один мій сусід по кімнаті,  інший - по гуртожитку знесли з Ацера лінукс - поставили вінду і ніяк не могли встановити на нього дрова звуку та ін. При чому один з них (той що кримський) заявляв , що ноут ішов взагалі без операційної системи. Хоча скоріше всього там треба було просто додати потрібних користувачів, встановити паролі (навести лиск в консолі). Натиснути <Ctrl>+d - запуститься само в 5 ініті  ;) . Таке проробив на одному з ацерів прямо в супермаркеті - на ньому стояла Мандріва 2008.
Мораль: зараз безвіконних лінуксів майже не залишилось, не треба робити поспішних висновків, поки хоч трохи не почитаєш про адміністрування в лінуксі і не вивчиш принаймні команди: useradd (або /usr/sbin/useradd) та passwd .

І взагалі краще брати приклад з мене: перед переходом на Лінукс треба хоч трохи про нього прочитиати (я читав "інсталяцію Лінукс та перші кроки" (на рос.) та  ще якусь книжечку з основ UNIX - взяв в бібліотеці).
« Змінено: 2008-01-21 17:11:59 від serg_ik »
Якщо Лінукс написали студенти - нехай вони під ним і навчаються.

Відсутній skela

• Новачок
  • *
  • дописів: 36
  • Хай!
« Відповідей #12 : 2008-01-23 10:26:24 »
Цитата
Якось двоє претупезних підвіконника: один мій сусід по кімнаті,  інший - по гуртожитку знесли з Ацера лінукс - поставили вінду і ніяк не могли встановити на нього дрова звуку та ін. При чому один з них (той що кримський) заявляв , що ноут ішов взагалі без операційної системи. Хоча скоріше всього там треба було просто додати потрібних користувачів, встановити паролі (навести лиск в консолі). Натиснути <Ctrl>+d - запуститься само в 5 ініті   . Таке проробив на одному з ацерів прямо в супермаркеті - на ньому стояла Мандріва 2008.
Мораль: зараз безвіконних лінуксів майже не залишилось, не треба робити поспішних висновків, поки хоч трохи не почитаєш про адміністрування в лінуксі і не вивчиш принаймні команди: useradd (або /usr/sbin/useradd) та passwd .

І взагалі краще брати приклад з мене: перед переходом на Лінукс треба хоч трохи про нього прочитиати (я читав "інсталяцію Лінукс та перші кроки" (на рос.) та  ще якусь книжечку з основ UNIX - взяв в бібліотеці).

Істино правда ))) В мене подібна ситуація відбулась, правда, я встих врятувати бідолаху  :)

Відсутній Andy Borovy

• Кореспондент
  • дописів: 139
  • Працюю там, де цікаво
« Відповідей #13 : 2008-01-23 12:22:35 »

м. Київ, вул. Єреванська, 30, кв. 2 :)

Питати Михайла Притулу :)
« Змінено: 2008-01-23 12:23:34 від AndyBorovy »
Без уст я іронічний жах,
Що упирем ікластим став би
З очима ніжними кульбаби,
Якби не очі в дзеркалах.