2 1mperator: ви б своє фізичне місцезнаходження вказали. А то зараз його дізнатись можуть виключно модератори...
А ви, що не можете вказати? Чи думаєте, що буде сваритись, що роздаєте комерційну інформацію=)
Добрий день!Добрий!Це Михайло з ЛОУІ це Михайло:)Що у вас?Та ось...
Три тижні скакаю з бубном навколо ноута Acer 5720. Під час цих диких танців зрозумів, наскільки я здебілів юзаючи останні 15 років віндовз - колись навколо вінди теж треба було пострибати і що б мережу поставити, до новела прикрутити... Колись все це міг. Ставив Mandriva 2008 PWP, UBUNTU 7.10, 8.04 з KDE4.... Acer 5720ZG було обрано виходячи з дешевизни та, найголовніше, з тих міркувань, що на ньому стоїть Лінукс - Linpus. Однак мене чекало розчарування - комп віндовий, а безвіконний Лінукс ставлять на нього лише для того, щоб не порушити китайське правило, згідно якого всі компи мають іти з ОС :-/
Як у Вінді? Ось Вінда це і є то саме що і "як у Вінді".....
Мене особисто цікавить, як щодо гарантії при заміні одного лінукса іншим? Чи необхідно формально залишати Linpus на диску? (напр. з допомогою parted->зменшення диску з Linpus до приблизно 1Gb + перерозбиття решти диску)
Якось двоє претупезних підвіконника: один мій сусід по кімнаті, інший - по гуртожитку знесли з Ацера лінукс - поставили вінду і ніяк не могли встановити на нього дрова звуку та ін. При чому один з них (той що кримський) заявляв , що ноут ішов взагалі без операційної системи. Хоча скоріше всього там треба було просто додати потрібних користувачів, встановити паролі (навести лиск в консолі). Натиснути <Ctrl>+d - запуститься само в 5 ініті . Таке проробив на одному з ацерів прямо в супермаркеті - на ньому стояла Мандріва 2008. Мораль: зараз безвіконних лінуксів майже не залишилось, не треба робити поспішних висновків, поки хоч трохи не почитаєш про адміністрування в лінуксі і не вивчиш принаймні команди: useradd (або /usr/sbin/useradd) та passwd .І взагалі краще брати приклад з мене: перед переходом на Лінукс треба хоч трохи про нього прочитиати (я читав "інсталяцію Лінукс та перші кроки" (на рос.) та ще якусь книжечку з основ UNIX - взяв в бібліотеці).