Автор Гілка: Novell Client для Linux  (Прочитано 1790 раз)

Відсутній Yes_Val

• Новачок
  • *
  • дописів: 5
Novell Client для Linux
« : 2008-01-25 09:54:31 »
В мене на роботі - суміш Novell 6 (в якості файлового сервера та сервера друку) + домент Active Directory (в межах відділу).

Пробував Ubuntu 7.10. В домені Winserver 2003 залогонитись вдалось майже одразу, а от встановити клієнт для Novel'а так толком і не вдалось.

Зкачав й встановив на її місце (перформатувавши, звичайно ж, розділ) Novell SUSE Linux Enterprise 10 SP1. Клієнт повинен бути присутній за визначенням. Вчора нарешті побачив домен, але залогонитись нормально так і не зміг. Novell'івські сервери так і не побачив.

Підкажіть, будь ласка, в якому з дистрибутивів Linux присутній Novell Client, який можна налаштувати з мінімальними докачками та, бажано, без викачки та оновлення бібліотек (з Ubuntu  мучився два дні  :-).

Я розумію, що Windows розслаблює :-), тому прошу ставитись до мого питання з розумінням :-).

Відсутній PAL

• Графоман
  • дописів: 317
  • Just linux admin
Re: Novell Client для Linux
« Відповідей #1 : 2008-01-30 23:45:49 »
шукаємо у напрямку ncpfs - підтримка новеловських серверів

Відсутній Yes_Val

• Новачок
  • *
« Відповідей #2 : 2008-01-31 16:43:19 »
В Ubuntu пробув інсталювати. Щось, мабуть, не так робив. Домен Win 2003 server видно, NDS - ні

Відсутній PAL

• Графоман
  • Just linux admin
« Відповідей #3 : 2008-01-31 20:05:21 »
Там є деякі особливості. Наприклад: сервер новеловський працює по якому протоколу? TCP або IPX?
Також з параметрами погратися треба. Ну й монтуються розділи за допомогою ncpmount, а не звичайним mount

Грфікою навіть не пробуйте бавитися - не допоможе, лише командний рядок

Відсутній Yes_Val

• Новачок
  • *
« Відповідей #4 : 2008-02-01 18:22:58 »
IPX only. TCP/IP в нас Microsoft'івський.

Відсутній Yes_Val

• Новачок
  • *
« Відповідей #5 : 2008-02-01 18:28:47 »
Й паралельно, ще одне запитання.
Літератури з Linux та Unix багато. Але вся, що мені траплялась або занадто "затягнута для чайників" типу "Історичний екскурс. З чого починався Unix(Linux)... " або відразу починаються лістинги на сторінку й більше в командному рядку. Чи не порадитесь на рівень десь посередині між чайником і sysop'ом  :-)

Відсутній PAL

• Графоман
  • Just linux admin
« Відповідей #6 : 2008-02-01 20:49:37 »
IPX only. TCP/IP в нас Microsoft'івський.

Тоді ще обов'язково треба активувати підтримку IPX.
На деяких сучасних дистрах вже навіть не збирають модулем до я дра - так що, можливо, треба буде перезбирати...

Пошукайте у теці з модулями ipx.ko (якщо ядро 2.6.х)

Як немає - Вам не пощастило, треба перезбирати ядро, увімкнувши підтримку IPX

Відсутній PAL

• Графоман
  • Just linux admin
« Відповідей #7 : 2008-02-01 20:56:03 »
Й паралельно, ще одне запитання.
Літератури з Linux та Unix багато. Але вся, що мені траплялась або занадто "затягнута для чайників" типу "Історичний екскурс. З чого починався Unix(Linux)... " або відразу починаються лістинги на сторінку й більше в командному рядку. Чи не порадитесь на рівень десь посередині між чайником і sysop'ом  :-)

На жаль, це велика проблема. Сам навчався декількома шляхами:
- копирсання у дистрі з вичиткою манів та конфігів
- гугль, опеннет тощо
- книжок трошки. Сподобався посібник видавництва BHV "Справочник системного администратора UNIX", там розповідається про юнікси взагалі, ключові сервіси, а потім - особливості юніксів зокрема (HP, Solaris, у нових виданнях - й лінукс).

Але без штудіювання інету та манів вивчитися не вдасться. Бо на момент видання перекланої книги по лінуксу вона вже безнадійно застаріла. Не встигають за темпами розвитку.

Відсутній Yes_Val

• Новачок
  • *
« Відповідей #8 : 2008-02-04 14:49:36 »
Дякую Вам