Ця річ називається LabView - мова програмування схожа на си принципами тільки графічна. Ось такий список шрифтів вона мені пропонує. Його якимось чином змінити можна ?
Питання. "схожа на си принципами тільки графічна" - це як???
Ну, якщо це не ліцензійне, то Вам загрожує штраф від 10 до 50000 мінімальних заробітних плат і до двох років з конфіскацією, якщо будете поширювати... Використовуйте ROOT — він вільний і теж керується мовою схожою на Сі.
Цитата: vano_vvv від 2008-02-07 14:03:55Ця річ називається LabView - мова програмування схожа на си принципами тільки графічна. Ось такий список шрифтів вона мені пропонує. Його якимось чином змінити можна ?Бачу, воно використовує растрові шрифти. Це ті, що у форматі PCF. Перша порада - запустіть утиліту xfontsel і виберіть такий, у якому кириличні нормально виглядають. В мене, наприклад, '-*-*-*-*-*-*-*-130-*-*-*-*-koi8-*' виглядає цілком нормально. Друга - доставте шрифти.Питання. "схожа на си принципами тільки графічна" - це як???
Використовуйте ROOT — він вільний і теж керується мовою схожою на Сі. Підморгування Можна почитати тут.
ЦитатаПитання. "схожа на си принципами тільки графічна" - це як??? це не мова, а програмний пакет типу октави чи віндового матлабу для візуалізації даних. Експериментатори його активно юзають для оцифровування й обробки даних експерименту. Здається, воно кросплатформове й добіса дороге.
Цитата: Cthulhu від 2008-02-07 14:27:20Це ті, що у форматі PCF. Перша порада - запустіть утиліту xfontsel і виберіть такий, у якому кириличні нормально виглядають. В мене, наприклад, '-*-*-*-*-*-*-*-130-*-*-*-*-koi8-*' виглядає цілком нормально.А яким чином:1) написати у тому вікні щось кирилицею, щоб побачити як воно виглядає?2) довстановити ще шрифтів ?
Це ті, що у форматі PCF. Перша порада - запустіть утиліту xfontsel і виберіть такий, у якому кириличні нормально виглядають. В мене, наприклад, '-*-*-*-*-*-*-*-130-*-*-*-*-koi8-*' виглядає цілком нормально.
Взагалі кажучи, ця програма мала б використовувати і векторні шрифти: чи встановлено x11-font-encodings? (тобто, чи присутня непуста тека ?/usr/share/fonts/encodings)
-adobe-courier-bold-o-normal--0-0-100-100-m-0-iso10646-1-adobe-courier-bold-o-normal--0-0-100-100-m-0-iso8859-1...
export LC_ALL=uk_UA.KOI8-U; ваша_програма
Закралася здогадка - ваша програма "не вміє" юнікоду (utf-8, він же iso10646-1), тоді як локаль у вас utf-8 (усі шрифти для utf-8 або для latin-1). Спробуйте запустити свою програму з-під іншої локалі, наприклад:Код: [Вибрати]export LC_ALL=uk_UA.KOI8-U; ваша_програма
Якщо в цій локалі не побачите шрифтів, то можливо доведеться вручну (mkfontscale, mkfontdir/ttmkfdir) створювати заново fonts.scale та fonts.dir у відповідних теках для растрових/векторних шрифтів
Цитата: cadca від 2008-02-08 01:02:26Закралася здогадка - ваша програма "не вміє" юнікоду (utf-8, він же iso10646-1), тоді як локаль у вас utf-8 (усі шрифти для utf-8 або для latin-1). Спробуйте запустити свою програму з-під іншої локалі, наприклад:Код: [Вибрати]export LC_ALL=uk_UA.KOI8-U; ваша_програмаЗробив, кирилися відсутня взагалі. Що далі ?
export LC_ALL=uk_UA.CP1251; ваша_програма
Цитата: cadca від 2008-02-08 01:02:26Якщо в цій локалі не побачите шрифтів, то можливо доведеться вручну (mkfontscale, mkfontdir/ttmkfdir) створювати заново fonts.scale та fonts.dir у відповідних теках для растрових/векторних шрифтів Чи не важко буде пану розповісти про це більш детально
mkfontscale -e /usr/share/fonts/encodingsmkfontdir -e /usr/share/fonts/encodings
ttmkfdir > fonts.dircp fonts.dir fonts.scale
Код: [Вибрати]mkfontscale -e /usr/share/fonts/encodingsmkfontdir -e /usr/share/fonts/encodings