Автор Гілка: Шрифти, шрифти і зову шрифти.  (Прочитано 3911 раз)

Відсутній vanessa

• Графоман
  • дописів: 468
Ну як із ними воювати ?
Ось картинка. Методом перебору знайшов один кирилічний шрифт. Але як він виглядає ? Яким чином із цим взагалі можна воювати?

Відсутній vanessa

• Графоман
Re: Шрифти, шрифти і зову шрифти.
« Відповідей #1 : 2008-02-07 14:03:55 »
Ця річ називається LabView - мова програмування схожа на си принципами тільки графічна. Ось такий список шрифтів вона мені пропонує. Його якимось чином змінити можна ?

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
« Відповідей #2 : 2008-02-07 14:27:20 »
Ця річ називається LabView - мова програмування схожа на си принципами тільки графічна. Ось такий список шрифтів вона мені пропонує. Його якимось чином змінити можна ?
Бачу, воно використовує растрові шрифти. Це ті, що у форматі PCF. Перша порада - запустіть утиліту xfontsel і виберіть такий, у якому кириличні нормально виглядають. В мене, наприклад, '-*-*-*-*-*-*-*-130-*-*-*-*-koi8-*' виглядає цілком нормально. Друга - доставте шрифти.

Питання. "схожа на си принципами тільки графічна" - це як???

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #3 : 2008-02-07 14:34:32 »
Цитата
;D це не мова, а програмний пакет типу октави чи віндового матлабу для візуалізації даних. Експериментатори його активно юзають для оцифровування й обробки даних експерименту. Здається, воно кросплатформове й добіса дороге.
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3636
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #4 : 2008-02-07 14:53:42 »
Off-topic:
Ну, якщо це не ліцензійне, то Вам загрожує штраф  від 10 до 50000 мінімальних заробітних плат і до двох років з конфіскацією, якщо будете поширювати... :)

Не скажете,  де можна добути від $1199 до $4499 на дослідження?

Використовуйте ROOT — він вільний і теж керується мовою схожою на Сі. ;) Можна почитати тут.
« Змінено: 2008-02-07 15:01:11 від yurchor »
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Відсутній vanessa

• Графоман
« Відповідей #5 : 2008-02-07 14:55:12 »
Off-topic:
Я працюю із ЛВ вже сім років і за цей час переконався що це все-таки мова. не краща і не гірша за інші. Якщо є у когось є бажання - нехай створить у балачці тему - я там доведу на прикладх що недивлячись ні на що це все-таки мова.
А щодо того що принципами на сі схожа. ну мені так здалося, що на сіі більше ніж на паскаль чи той-же перл. чи це може тому що добре знаю си і погано перл, а паскаль ще гірше.....

Відсутній vanessa

• Графоман
« Відповідей #6 : 2008-02-07 15:01:12 »
Off-topic:
Ну, якщо це не ліцензійне, то Вам загрожує штраф  від 10 до 50000 мінімальних заробітних плат і до двох років з конфіскацією, якщо будете поширювати... :)

Використовуйте ROOT — він вільний і теж керується мовою схожою на Сі. ;)
це якраз ліцензійне. мало того за ці сім років я і мої колеги напрацювали гору софта. великий плюси цієї штуки - цей напрацюваний софт переноситься під лінукс із малими втратами. Шрифти - оце єдина проблеми.
я особисто активно використовував mysql на підвіконні, то вся корекція звелась до того що довелося замість libmysql.dll написати libmysqlclient.so

Відсутній vanessa

• Графоман
« Відповідей #7 : 2008-02-07 15:08:15 »
Бачу, воно використовує растрові шрифти. Це ті, що у форматі PCF. Перша порада - запустіть утиліту xfontsel і виберіть такий, у якому кириличні нормально виглядають. В мене, наприклад, '-*-*-*-*-*-*-*-130-*-*-*-*-koi8-*' виглядає цілком нормально. Друга - доставте шрифти.

А яким чином:
1) написати у тому вікні щось кирилицею, щоб побачити як воно виглядає?
2) довстановити ще шрифтів ?

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #8 : 2008-02-07 16:26:21 »
Цитата
Використовуйте ROOT — він вільний і теж керується мовою схожою на Сі. Підморгування Можна почитати тут.
Ну, не просто схожою, а це і є Сі :)
+1 до рута. Його використовують (і розробляють) в найбільшій лабораторії світу.
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній cadca

• Письменник
  • дописів: 955
  • free like beer
« Відповідей #9 : 2008-02-07 16:47:21 »
Off-topic:
Цитата
;D це не мова, а програмний пакет типу октави чи віндового матлабу для візуалізації даних. Експериментатори його активно юзають для оцифровування й обробки даних експерименту. Здається, воно кросплатформове й добіса дороге.
Це часом не внутрішня мова Origin'у? :)
Це ті, що у форматі PCF. Перша порада - запустіть утиліту xfontsel і виберіть такий, у якому кириличні нормально виглядають. В мене, наприклад, '-*-*-*-*-*-*-*-130-*-*-*-*-koi8-*' виглядає цілком нормально.
А яким чином:
1) написати у тому вікні щось кирилицею, щоб побачити як воно виглядає?
2) довстановити ще шрифтів ?
1) ні, вибирайте шрифт - якщо кодування правильне - побачите правильне відображення зразка шрифта
2) при потребі :)
Взагалі кажучи, ця програма мала б використовувати і векторні шрифти: чи встановлено x11-font-encodings? (тобто, чи присутня непуста тека ?/usr/share/fonts/encodings) ::)
Ubuntu 20.04/18.04; CentOS 7.x

Відсутній vanessa

• Графоман
« Відповідей #10 : 2008-02-07 21:14:08 »
Взагалі кажучи, ця програма мала б використовувати і векторні шрифти: чи встановлено x11-font-encodings? (тобто, чи присутня непуста тека ?/usr/share/fonts/encodings) ::)
відповідна папка із своїм вмістом  існує. Але у списку програми ті ж шрифти що й в xfontsel
То все-таки, як довстановти ще кириличних шрифтів ? на кубунту ?

Відсутній cadca

• Письменник
  • free like beer
« Відповідей #11 : 2008-02-08 01:02:26 »
Цитата
-adobe-courier-bold-o-normal--0-0-100-100-m-0-iso10646-1
-adobe-courier-bold-o-normal--0-0-100-100-m-0-iso8859-1
...
Закралася здогадка - ваша програма "не вміє" юнікоду (utf-8, він же iso10646-1), тоді як локаль у вас utf-8 (усі шрифти для utf-8 або для latin-1). Спробуйте запустити свою програму з-під іншої локалі, наприклад:export LC_ALL=uk_UA.KOI8-U; ваша_програмаЯкщо в цій локалі не побачите шрифтів, то можливо доведеться вручну (mkfontscale, mkfontdir/ttmkfdir) створювати заново fonts.scale та fonts.dir у відповідних теках для растрових/векторних шрифтів ::)

Відсутній vanessa

• Графоман
« Відповідей #12 : 2008-02-08 11:18:16 »
Закралася здогадка - ваша програма "не вміє" юнікоду (utf-8, він же iso10646-1), тоді як локаль у вас utf-8 (усі шрифти для utf-8 або для latin-1). Спробуйте запустити свою програму з-під іншої локалі, наприклад:export LC_ALL=uk_UA.KOI8-U; ваша_програма
Зробив, кирилися відсутня взагалі. Що далі ?
Якщо в цій локалі не побачите шрифтів, то можливо доведеться вручну (mkfontscale, mkfontdir/ttmkfdir) створювати заново fonts.scale та fonts.dir у відповідних теках для растрових/векторних шрифтів ::)
Чи не важко буде пану розповісти про це більш детально

Відсутній cadca

• Письменник
  • free like beer
« Відповідей #13 : 2008-02-08 21:06:09 »
Закралася здогадка - ваша програма "не вміє" юнікоду (utf-8, він же iso10646-1), тоді як локаль у вас utf-8 (усі шрифти для utf-8 або для latin-1). Спробуйте запустити свою програму з-під іншої локалі, наприклад:export LC_ALL=uk_UA.KOI8-U; ваша_програма
Зробив, кирилися відсутня взагалі. Що далі ?
:o Ну спробуйте ще export LC_ALL=uk_UA.CP1251; ваша_програма :-/
Якщо в цій локалі не побачите шрифтів, то можливо доведеться вручну (mkfontscale, mkfontdir/ttmkfdir) створювати заново fonts.scale та fonts.dir у відповідних теках для растрових/векторних шрифтів ::)
Чи не важко буде пану розповісти про це більш детально
Під рутом в кожній теці, де є:
1) растрові шрифтиmkfontscale -e /usr/share/fonts/encodings
mkfontdir -e /usr/share/fonts/encodings
2) векторні ttf-шрифтиttmkfdir > fonts.dir
cp fonts.dir fonts.scale

Off-topic:
Принаймні мені це допомагало в 2006/2007 Мандрівах для коректного відображення шрифтів при локалі uk_UA.CP1251. В 2008-й достатньо було встановити пакет x11-font-encodings

Відсутній vanessa

• Графоман
« Відповідей #14 : 2008-02-08 21:44:33 »
Цитата
export LC_ALL=uk_UA.CP1251; ваша_програма
не допомага. ;)

Цитата
mkfontscale -e /usr/share/fonts/encodings
mkfontdir -e /usr/share/fonts/encodings
в теці /usr/share/fonts теки encoding небуло ( вона є в /usr/share/fonts/X11) я її створив.
в теці,де лежать *.pcf файли, виконую ці команди.  виконується швидко, нічого не виводить, в теці /usr/share/fonts/encoding нічого не з'являється. :(