Автор Гілка: Хелп.. Чорний Екран  (Прочитано 1870 раз)

Відсутній G3D

• Новачок
  • *
  • дописів: 13
  • Вперед і тільки вперед...
Хелп.. Чорний Екран
« : 2008-02-20 17:22:52 »
При встановленні дистрибутиву відразу після завантаження ядра лінуксу з*являється чорний екран.. але за всіма аознаками комп активно працює. Пробував безліч дистрибутивів і всюди одне й теж. дрова на відяху є (і для лінукса тоже) але як я їх поставлю без зображення. А на mandriva воно ставиться-то. але цей глюк вилітає вже при загрузці...  Ще більше збиває з пантелику те, що я спокійно поставив лінукс на компах друзів.
Характеристика компа:
проц - athlon 64 3200 box s930
мамка - jetway 939Gt-STD NF4 PCIE, sound,lan,atx
відяха - radeon x1600Pro 512mb PCIE, DVI, S-Video Palit
монітор (напевно все через нього) - 19" Viewsonic Va1912w 16:9
HDD - 500 Gb Seagate 16 mb SaTA

Навіть не знаю що й думати... Допомажіть новачку. Комп вже два роки як нормально паше, а от вирішив поставити Лінукс і от тобі й на, таке от.

Praporshic

• Гість
Re: Хелп.. Чорний Екран
« Відповідей #1 : 2008-02-20 17:45:14 »
Буває така проблема через використання FrameBuffer. У меню завантажувача (сподіваюсь там GRUB) треба відредагувати строку, що стартує систему видаливши параметр vga=<значення>.

Відсутній DalekiyObriy

• Літератор
  • дописів: 1929
« Відповідей #2 : 2008-02-20 17:54:23 »
Спробуйте понатискати клавіші NumLock або Caps — якщо лампочки вмикаються, значить клава працює, спробуйте перемикнутися в консоль (Ctrl+Alt+F1) та назад Ctrl+Alt+F7).
Якщо зможете вийти в консоль, подивіться файл журналу іксів /var/log/Xorg*.log
Якщо підозрюєте, що це монітор, можна спробувати поставити обмеження частоти в /etc/X11/xorg.conf але для нових моніторів це наврядчи допоможе, бо вони мають видавати всю інфу про себе автоматично.

Також можна при завантаженні ядра вказати йому рівень завантаження без X Windows (якщо ладувальник grub, натиснути «e» на рядкові потрібного ядра і додати «3», потім Enter

Окрім того можна сказати ядру не використовувати графічний режим для консольного виводу — спробуйте прибрати параметри ядра video (якщо є) та vga як вказано вище.

Також можете спробувати інший монітор. :)
Fedora 35 (x86-64)

Відсутній G3D

• Новачок
  • *
« Відповідей #3 : 2008-02-20 18:43:03 »
Сергій Єгоров, дякую але завантажувач lilo. DalekiyObriy спасибі спробую. Можнай на інакшому моніторі спробувати, але це займе трохи часу.

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
« Відповідей #4 : 2008-02-20 19:14:09 »
відяха - radeon x1600Pro 512mb PCIE, DVI, S-Video Palit
Хто б сумнівався...

Сергій Єгоров, дякую але завантажувач lilo. DalekiyObriy спасибі спробую. Можнай на інакшому моніторі спробувати, але це займе трохи часу.
В lilo теж є така опція, але вказується вона не в рядку параметрів ядра, а окремо, lilo саме цей рядок формує (наскільки я пам'ятаю, трохи давно то було). В налаштуваннях іксів поставте драйвер vesa. Монітор тут ні до чого, а от про заміну відеокарти на nvidia я б на вашому місці всерйоз задумався=))

Відсутній G3D

• Новачок
  • *
« Відповідей #5 : 2008-02-20 19:19:22 »
Ага. Але я це й же Лінукс на таку ж саму відяху поклав... Там лиш в друга монітор був НЕ широкоформатний.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #6 : 2008-02-20 20:03:37 »
Ага. Але я це й же Лінукс на таку ж саму відяху поклав... Там лиш в друга монітор був НЕ широкоформатний.
Дивно... в мене не виникало проблем з широкоформатними моніторами  :-/

Відсутній mim

• Новачок
  • *
  • дописів: 44
« Відповідей #7 : 2008-02-21 18:57:16 »
мав таку схожу проблему з убунтою 7.04 та з Linux Mint Daryna (фактично Xubuntu 7.10). Хотя розв'язати навіть не сподівався.
завантажується граб, потім з'являється заставка системи, потім, в тому місці, де повинен бути запит паролю, трапляється баг. В чистій убунті чорний екран, у більш Mint , як у більш userfriendly, екран в зелененькі смужки (так, ніби повторили один рядок зображення). На клавіатуру при цьому - жодної реакції.
Відеокарта Intel 82845G. Коли Убунта ставилась, монітор був Samsung 755DFX, а вже Mint ставився з шикороформатним Asus'ом. Отже, мабуть, проблема не в моніторі.
При цьому інші дистрибутиви (Zenvalk, Fedora, Debian і глючний Alt) цієї проблеми не мали.