Автор Гілка: Lingvo12(Xubuntu+wine)= допоможіть розв'язати  (Прочитано 4599 раз)

Відсутній BinSter

• Новачок
  • *
  • дописів: 9
Допоможіть, будь-ласка; важко зрозуміти з якого боку доступитись навіть до всіх тих помилок, які виникають при встановленні (перелік по пам'яті і тільки ті що видавав GUI:
1) під час встановлення - "Cannot modify the index located on a remote computer: Search is not possible"
2) під час першого запуску - "Runtime error \BuildData\Lingvo12\Awl\Src\RichEditCtrlAwl.cpp, 477", довелося вимикати грубою силою
3) кожного разу під час запуску - Access to "C:\windows\profiles\All Users\Application Data\ABBYY\Lingvo\12.0\Licenses\Licensing.bin" was denied - після цього вимикається
4) при намаганні видалити - "Microsoft Visual c++Runtime Library - Program: c:\windows\system32\msiexec.exe - This application has requested the Runtime to terminate it in an unusual way. Please contact the application support team for more information"
з чого почати? :-/

Praporshic

• Гість
Re: Lingvo12(Xubuntu+wine)= допоможіть розв'язати
« Відповідей #1 : 2008-04-23 09:25:50 »
За власним досвідом - про 12-у можете забути. До того ж, використання Lingvo під Wine порушує ліцензію (вони забороняють користуватись своїм продуктом під ОС відмінними від офтопіка). Якщо не потрібно якихось спеціалізованих словників (єдине що є у них цікавого) то краще користуватись StarDict.

Відсутній BinSter

• Новачок
  • *
StarDict не сприймає українську
« Відповідей #2 : 2008-04-23 12:40:04 »
Як ви порадили, встановив StarDict. Після 2-х годин голковколювання вставив в нього рос-укр словник з Лінгви (програмка makedict, подробиці тут http://brutalblog.wordpress.com/2007/12/20/1/ ) і вже збирався додавати решту, як з'ясував, що в рядок пошуку неможливо вписати слова українською. Просто не з'являються літери та такі символи як '№' скажімо. Допоможіть будь-ласка, я з Лінуксом не набагато довше, ніж на цьому форумі.

Відсутній oleksa

• Кореспондент
  • дописів: 214
Re: StarDict не сприймає українську
« Відповідей #3 : 2008-04-23 19:52:31 »
Як ви порадили, встановив StarDict. Після 2-х годин голковколювання вставив в нього рос-укр словник з Лінгви (програмка makedict, подробиці тут http://brutalblog.wordpress.com/2007/12/20/1/ ) і вже збирався додавати решту, як з'ясував, що в рядок пошуку неможливо вписати слова українською. Просто не з'являються літери та такі символи як '№' скажімо. Допоможіть будь-ласка, я з Лінуксом не набагато довше, ніж на цьому форумі.

Зовсім не обов'язково було конвертувати словники, оскільки вони є в репозитарії Stardict'у. Чому не можливо, ось я пишу собі нормально, прикрутив локальні російський, український, англійський, польський словники та поставив ще кілька мережевих, в т.ч. словник Даля і все працює добре. Локаль utf8, kUbuntu 7.10, stardict 3.0.0.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #4 : 2008-04-23 23:37:34 »
В мене лише одне запитання: звідки брали stardict? Якщо він так криво зібраний у xUbuntu, то мої співчуття.

Відсутній BinSter

• Новачок
  • *
СтарДікт
« Відповідей #5 : 2008-04-24 10:29:47 »
Цитата
словники, ... в репозитарії Stardict'у
ті що в репозитарії dictd-www.mova.org в даному випадку не підходять (ставлю для іноземця) - надто вже там "всеосяжно" підібраний синонімічний ряд. Тому взяв з Лінгво і з УЛІСу, щоправда з останнього кудись випало відмінювання, що є дуже кепсько.
Цитата
звідки брали stardict
з репозитарію Ubuntu, як завжди. Пов'язане це все вочевидь з інтерфейсом в'єтнамською мовою (так треба  ;D) Правда локаль у мене при цьому була en_US.UTF-8, але не допоміг і export LANG=uk_UA.UTF-8. При цьому в будь-якій іншій програмі кирилиця працює без проблем. Довелося додавати український інтерфейс і експериментувати далі під ним. Підкажіть, де у стардікту може бути ступор, якщо раптом знаєте.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #6 : 2008-04-24 13:15:14 »
Якщо системна локаль - uk_UA.UTF-8 (або інша з UTF-8) то проблем бути не повинно. Хіба що Ви використовуєте шрифти, що не вміють UTF-8, через що і лізе така проблема.

Flame:
І хтось після таких проблем ще сумнівається у тому, що убунту - недо-Debian?

Відсутній Campana

• Письменник
  • дописів: 795
  • Проходив мимо
« Відповідей #7 : 2008-04-25 22:38:59 »
Flame:
І хтось після таких проблем ще сумнівається у тому, що убунту - недо-Debian?
У мене в SUSE теж завжди були проблеми зі StarDict. Відтак склалося враження, що це сама програма крива. Зараз поставив QStarDict, з ним все нормально.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #8 : 2008-05-01 14:41:33 »
нащо його мучитись, як є lingvo.ru ? або інші онлайн-словники (ґуґл підкаже).

Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній ussr1k

• Кореспондент
  • дописів: 100
  • [team Linux] KPI
« Відповідей #9 : 2008-05-23 18:38:05 »
в мене словник від лінгво для СтарДікт мене цілком влаштовує!
нічим не гірше від зв"язки вінда - Лінгво 12