Автор Гілка: Бінарні файли | Локальне з'єднання Linux-Windows  (Прочитано 3903 раз)

Відсутній wasa

• Дописувач
  • **
  • дописів: 71
  • Гарна штука Linux!...тільки жит
Працюю з Linux вже 3 місяці (Mandriva2008-2009), є певні зворушення, але користуватись по-людськи так і не навчився!!!:(
Читаю форум і в половину змісту, відверто кажучи, не вїжджаю! :-[
Панове, будь-ласка, поясніть хтось:
- Що таке бінарний файл? ...і як його використовувати? ...встановлювати?
- Як найпростіше зробити локальне з`єднання для трьох ПК і друкарки, що з'єднані між собою за допомогою світча, до якого + підключений ADSL(інтернет). На двох ПК Mandrivaна третьому - Win XP

М. Легше з кольорами. Ледь очі не зламав намагаючись прочитати.
« Змінено: 2008-11-13 13:31:15 від Praporshic »

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3636
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
1) Виконуваний або «бінарний» файл — це файл, який містить машинний код інструкцій операційної системи. Сучасні операційні системи не дозволяють виконання бінарних файлів напряму, їх архітектура змушує до того, що бінарні файли містять виклики привілейованих інструкцій системи. Через різну архітектуру систем, виконання бінарних файлів на нерідній для файла системі неможливе без емулятора (прошарку, який транслює виклики однієї системи на виклики іншої). Прикладом такого емулятора є Wine. У сучасних системах Linux бінарні файли для кращого впорядкування системи об’єднано у пакунки, між якими є певні взаємозв’язки (залежності). Впорядкуванням пакунків керує певна програма (менеджер), у Mandriva це urpmi.

2) Я так зрозумів, що кожен з ваших пристроїв має певну локальну адресу (щось типу 192.168.ХХХ.ХХХ), то в чому проблема? Зверніться до комп’ютера за цією адресою з будь-якого переглядача (Konqueror, Nautilus, якщо налаштуєте FTP, Firefox, Opera) (для Win XP вам доведеться налаштувати Samba). Принтери можна налаштувати так само, як ви б налаштовували мережеві принтери у Windows (у Mandriva є Центр керування (пункт меню Інструменти->Налаштувати комп’ютер). Перейдіть на вкладку «Обладнання» і налаштуйте друкарку (принтер). Перейдіть на вкладку «Спільний доступ до мережі» і налаштуйте з’єднання з машиною Windows і NFS для Mandriva, якщо вам потрібен спільний доступ до файлів. Ви також можете встановити і налаштувати сервер FTP (Інтернет->Клієнт FTP FileZilla).
« Змінено: 2008-11-13 19:18:41 від yurchor »
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Відсутній wasa

• Дописувач
  • **
ДЯКУЮ! [smiley=thumbsup.gif]

З бінарними файлами ситуація дещо прояснилася!...  >:(але є ще одна "біла плямка":
Через різну архітектуру систем, виконання бінарних файлів на нерідній для файла системі неможливе без емулятора (прошарку, який транслює виклики однієї системи на виклики іншої). Прикладом такого емулятора є Wine. У сучасних системах Linux бінарні файли для кращого впорядкування системи об’єднано у пакунки, між якими є певні взаємозв’язки (залежності). Впорядкуванням пакунків керує певна програма (менеджер), у Mandriva це urpmi.

-Тобто, коли я скачую якийсь бінарний файл, то я можу його встановити і далі користуватися за допомогою Wine?
    ...як можна переробити("об'єднати в пакунок")в RPM бінарний файл?
Архітектура - це класифікація за залізом чи за дистрибутивом? :-/

Відсутній yurchor

• Видавець
    • Вікі користувачів KDE
1) Wine — це емулятор (ну добре-добре, за назвою не емулятор ;)) Win32. Він працює лише для бінарних файлів Windows (exe, встановлення повністю аналогічне встановленню програм під Windows). Якщо вам потрібен емулятор DOS — встановіть DosBox. Для пакунків інших дистрибутивів одного покоління можна, хоча і жорстко не рекомендується, встановити пакунки програм одного дистрибутива на інший (95% працездатність гарантовано). BSD може напряму запускати програми Linux через порти.
2) Щоб зібрати RPM-пакунок вам потрібно встановити пакунок rpm-build. Після цього слід розжитися: або пакунком вихідних кодів (srpm) його назву можна дізнатися з виводу команди rpm -qif <назва бінарного файла>, або пакунок початкових кодів програми (на C, C++, Python, Java...) і файл spec (зазвичай є у пакунку, але можна написати самому). Після цього слід у першому випадку: скопіювати srpm до /usr/src/rpm/SRPMS і віддати команду rpmbuild --rebuild <назва файла пакунка>, — у другому випадку скопіювати файл пакунка до /usr/src/rpm/SOURCES віддати команду rpmbuild -bb <назва файла пакунка>. Але навіщо, коли є <назва_дистрибутива>?
3) Архітектура, в данному випадку, — програмно-апаратний комплекс.
You're not alone
All used up

Відсутній wasa

• Дописувач
  • **
2) Я так зрозумів, що кожен з ваших пристроїв має певну локальну адресу (щось типу 192.168.ХХХ.ХХХ), то в чому проблема? Зверніться до комп’ютера за цією адресою з будь-якого переглядача (Konqueror, Nautilus, якщо налаштуєте FTP, Firefox, Opera).
Я знайшов ці адреси, але звертання моє не дало результату! [smiley=17.gif]
Так, звичайно, справа в тому що я не правильно звертався!... тому ще раз, ПЕРЕПРОШУЮ, і прошу: Чи не могли б ви будь ласка, дещо детальніше описати цей процес (для самих "кмітливих" учасників ::) форуму)?

Відсутній yurchor

• Видавець
    • Вікі користувачів KDE
2) Я так зрозумів, що кожен з ваших пристроїв має певну локальну адресу (щось типу 192.168.ХХХ.ХХХ), то в чому проблема? Зверніться до комп’ютера за цією адресою з будь-якого переглядача (Konqueror, Nautilus, якщо налаштуєте FTP, Firefox, Opera).
Я знайшов ці адреси, але звертання моє не дало результату! [smiley=17.gif]
Так, звичайно, справа в тому що я не правильно звертався!... тому ще раз, ПЕРЕПРОШУЮ, і прошу: Чи не могли б ви будь ласка, дещо детальніше описати цей процес (для самих "кмітливих" учасників ::) форуму)?
М-дя, згаряча написав трохи дурницю (можна і так, але те, що написано далі, дає кращі варіанти). :-[

Все налаштовується за допомогою центру керування:
1. Центр керування Mandriva > Спільний доступ до мережевих ресурсів > Налаштувати доступ до ресурсів Windows (Робоча група, інше — типові налаштування) + Налаштувати доступ по ресурсів NFS. На одних комп’ютерах налаштовуєте, що роздавати, на інших — куди це монтувати. У Windows вмикаєте спільних доступ до відповідних тек, які потім вказуєте з адресами у потрібних полях (отут вони і знадобляться) спільних ресурсів.

2. Центр керування Mandriva > Локальні диски > Налаштувати доступ до розділів жорсткого диска (потрібні речі у «так» і «увімкнути»).

3. Адресою принтера скористатися під час налаштування мережевого принтера (розділ «Обладнання»).
You're not alone
All used up