Автор Гілка: Який дистрибутив обрати?  (Прочитано 2740 раз)

Відсутній Dmytro88

• Новачок
  • *
  • дописів: 5
Всім привіт! :)

Я почав опановувати лінукс зовсім недавно. В мене виникли певні проблеми.
У мене старий не дуже потужний ПК, тому спочатку я встановив Убунту 7.10  ;) для тренування. При початку установки (з лайв-сд) видало помилку й кольори ніби вигасли. Тим не менше я вирішив продовжити інсталяцію, яка була дуже довгою. Встановлена система була дуже повільна, папки відкривалися набагато повільніше, ніж у він хр. Цікаво, що гра "Шахи" наприклад не запускалася.
Потім я дістав Убунту 8.10 і встановив її без проблем за 20 хв. (замість 7.10). Цей дистрибутив дуже хороший, я в захваті, але все одно система працює повільно. :( Ще я мав проблеми з установкою програм і драйверів (через скачані пекейджи, інтернету у мене нема), при інсталяції постійно хоче під'єднатися до нету.
На днях безуспішно спробував встановити Ubuntu Ultimate Edition 2.0 x86 (де вже вбудовані необхідні програми), програма інсталяції взагалі не запустилася.

Тому, чи можна якось пришвидчити Убунту 8.10, чи краще порадьте мені, яку версію лінукс обрати для мого реліктового компа:
Intel Celeron CPU 1.4 Ghz i386
256 DRAM
80+60 Gb HDD
nVidia GeForce Ti 4200 64 Mb

Можливо, для початку мені треба не оригінальну, а любительську версію (може не убунту), щоб були усі програми, бо з репозиторій безпосередньо завантажувати їх не можу.

З гори дякую! :D

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
Re: Який дистрибутив обрати?
« Відповідей #1 : 2008-12-16 14:09:35 »
Гм. 256 МБ мізків повинно вистачати... Дискового простору у вас предостатньо (якщо ви його не забили іншим). Щодо 7,10 - вочевидь, пошкоджений носій.
Спробуйте для початку пошукати в налаштуваннях Gnome візуальні ефекти та повідключати їх. Радив-би заглянути у список служб, але вам поки туди не можна.
Із невимогливих до апаратної складової дистрибутивів назву ALT Linux. Пан майнтайнер стверджував, що він працює без бубна та копняків.
Щодо репозиторію - на LiveCD Ubuntu, звісно-ж багато пакетів не влізе. Замовте на тут більш повний дистрибутив Ubuntu - хоча-б на DVD. Або-ж ALT Linux.
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній Dmytro88

• Новачок
  • *
« Відповідей #2 : 2008-12-17 15:26:50 »
У мене розділ ехт3 займає 10 Гб, свап 1,2 Гб (з запасом ;)). Решта він хр.
Я думав, візуальні ефекти відключені в Убунту 8.10 за умовчанням... Куди ж далі відключати.
Я не звик купувати, скачує мій приятель, я в нього записую:) Можна лінк, бажано на оригінальну (англ.) версію Убунту 8.10 з уже вбудованими прогами чи інший дистрибутив, будь ласка?:D
« Змінено: 2008-12-17 15:28:22 від Dmytro88 »

Відсутній Dmytro88

• Новачок
  • *
« Відповідей #3 : 2008-12-17 17:38:41 »
Підскажіть, де можна завантажити файл інсталяції ALT Linux з пакетами для х86(бажано англійську, але можна будь-яку) і заодно Солярис 10? В мене не завантажується з фтп-серверів :D
« Змінено: 2008-12-17 17:50:01 від Dmytro88 »

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #4 : 2008-12-17 19:24:36 »
Та місця повинно вистачати.
Обирайте
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній Dmytro88

• Новачок
  • *
« Відповідей #5 : 2008-12-18 15:33:46 »
Дякую за лінк, але там здається всі версії для амд64.
Взагалі існує альт лін для і386 (х86)?

PS. Привіт земляку! :)
« Змінено: 2008-12-18 15:50:35 від Dmytro88 »

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #6 : 2008-12-18 20:40:44 »
Off-topic:
PS. Привіт земляку! :)
Пане, якщо стукаєте в аську, пишіть хто ви і звідки. Бо аськоклієнт в мене запускається першим, ніж браузер, і месагу "привіт з Білої Церкви" я попросту проігнорував.
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній Max

• Новачок
  • *
  • дописів: 6
« Відповідей #7 : 2008-12-24 20:36:45 »
А якої думки шановне панство про Linux Mint? Як там з локалізацією? Хоча б підтримка української клавіатури і кодування є?

Praporshic

• Гість
« Відповідей #8 : 2008-12-24 20:50:06 »
А якої думки шановне панство про Linux Mint? Як там з локалізацією? Хоча б підтримка української клавіатури і кодування є?
Зараз тут з’явиться нікіспікі і проспіває мінту оду...
Підтримка клавіатури є всюди. Кодування окреме не потрібно - UTF-8 перекриває усі мови (ну, майже усі).

Відсутній Campana

• Письменник
  • дописів: 795
  • Проходив мимо
« Відповідей #9 : 2008-12-25 01:12:10 »
У мене
...
свап 1,2 Гб (з запасом ;))
При 256 DRAM? Кажуть люди, що
Цитата
Якщо оперативна пам'ять Вашого комп'ютера складає 256 Mb та більше,
то розмір swap повинен дорівнювати розміру оперативної пам'яті.

Деякі інші кажуть, що, принаймні, swap не повинен займати більш ніж 2 об’єми операційки. Бо для обслуговування swap теж виділяється оперативна пам’ять. Можливо, у Вас все повільно саме через це? Тоді варто було б
докупити пам’яті до 1 гіга.

Відсутній Max

• Новачок
  • *
  • дописів: 6
« Відповідей #10 : 2008-12-25 17:25:30 »
Зараз тут з’явиться нікіспікі і проспіває мінту оду...
Підтримка клавіатури є всюди. Кодування окреме не потрібно - UTF-8 перекриває усі мови (ну, майже усі).

Дякую.

Щодо UTF-8 то я в курсі, але чи шрифти відповідні (кириличні) там ся знайдуть, щоб з windows не тягнути?  :)

(Оскільки я тут новий): А хто то є "нікіспікі"? Спец від Мінта? Як так, то як докладно виглядає псевдо того пана? Хотів би-м проглянути його дописи...

Praporshic

• Гість
« Відповідей #11 : 2008-12-25 18:12:09 »
Щодо UTF-8 то я в курсі, але чи шрифти відповідні (кириличні) там ся знайдуть, щоб з windows не тягнути?  :)
Шрифти є. Але можна ї потягнути :)

А хто то є "нікіспікі"? Спец від Мінта? Як так, то як докладно виглядає псевдо того пана? Хотів би-м проглянути його дописи...
Спецом його назвати складно. А читати дописи може бути небезпечно - кілька годин піде на спробу зрозуміти усе що там написано. Його псевдо тут не одне, усі починаються з nikispeaki.