З термінала працює wvdial, але спочатку все ж хотілося б знати, який у вас модем і чи його взагалі розпізнано системою.
Добре. У вас легкий випадок, не слухайте тих, хто радить 8.10, — там було б набагато більше проблем.Підморгування1) Звантажте цей (якщо я помиляюся щодо архітектури, то цей, перший для i686, другий — для i386).2) Встановіть пакунок.3) Перезавантажте систему.4) Встановіть за допомогою Adept або командою apt-get install wvdial (або краще apt-get install gnome-ppp).5) Налаштуйте дзвонилку (пристроєм буде якийсь з пристроїв ttyLT** (подивіться у каталозі /dev, який файл починається з «ttyLT»).6) Дзвоніть і радійте (не забудьте, поправити правила набору ATDT — тоновий, ATDP — імпульсний).
Спочатку вам потрібно встановити драйвер до модема (martian).
Ні, потрібен зовсім інший драйвер + плюс трохи танців з бубоном. Зразок можете знайти тут. З того часу дещо змінилося. Танців з бубоном стало більше. ПідморгуванняАле, якщо вас не лякають слова «зібрати модуль для ядра», то нічого страшного немає.
2) Драйвер, розроблений Олексієм Ченцовим (Олексій -- бох!!!) martian. Якраз нещодавно (11.10.2007) вийшла нова версія, яку можна завантажити з http://linmodems.technion.ac.il/packages/ltmodem/kernel-2.6/martian/martian-full...Сліда) Завантажити пакет.б) Розпакувати його.в) Виконати у розпакованій теці в консолі (Konsole, xterm або щось інше): su (ввести пароль адміністратора) make install (sudo make install).г) Якщо все пройшло вдало... виконати від імені адміністратора сценарій scripts/automate.sh (su (ввести пароль адміністратора) ./automate.sh (sudo ./automate.sh), щоб не розважатися завантаженням драйвера модема, кожного разу як захочете позвонити.
./automate.sh: line 131: /sbin/chkconfig: No such file or directory ./automate.sh: line 132: /sbin/chkconfig: No such file or directoryЩось мені підказує, що цей спосіб мені не підходить або я щось роблю не так. Що скажете???
Цитата: traveller від 2008-12-04 00:18:53 ./automate.sh: line 131: /sbin/chkconfig: No such file or directory ./automate.sh: line 132: /sbin/chkconfig: No such file or directoryЩось мені підказує, що цей спосіб мені не підходить або я щось роблю не так. Що скажете???Треба встановити chkconfig: sudo aptitude install chkconfig
А як його поставити? Інтернета нема.
Тож переходь на версію 8.10 та не пар собі голівку, traveller-е. Ігор зі Львова