Автор Гілка: Ubuntu 8.10 та Skype 2.0 - про звук та відео  (Прочитано 1691 раз)

Відсутній kuz.ihor

• Новачок
  • *
  • дописів: 22
З певним задоволенням працюю під Ubuntu 8.10 (особливих поступів немає, оскільки мало часу "шліфуватись"). Виникла проблема після перевстановлення дистрибутиву: незадовільна робота Open Office. То ж перевстановив його та при наступному вході в Інтренет з використанням програми Skype 2.0 виникли проблеми зі звуком та відео. А саме: при кожному новому вході мушу підлаштовувати звук (не тримає збережених в попередньому сеансі налаштувань) та, о лишенько, пропало відео. Натомість - сіро-зелене мигаюче зображення. Що б сказали ви на це ???  Не хочеться вертатись до Windows, хоч по правді маю деяку ностальгію - надто вже "сирою" виглядає оперативна система від Linux-а або то вже я некудишній "user". Зможе хтось допомогти цимось ? Ігор, Львів

Praporshic

• Гість
Re: Ubuntu 8.10 та Skype 2.0 - про звук та відео
« Відповідей #1 : 2009-02-01 00:39:17 »
Панове львів'яни, може хтось допоможе людині? Бо за власним досвідом знаю - у такому випадку треба прийти та показати. Поради на форумах мають низький ККД.

Відсутній kuz.ihor

• Новачок
  • *
  • дописів: 22
« Відповідей #2 : 2009-02-01 00:51:24 »
Пане PraporShik ! Дякую за "реакцію"! Справа в тім, що львівяни не зможуть прийти та допомогти, оскільки я за межами неньки. Що можна почитати, щоб змогти самому ? Щасти, Ігор

Praporshic

• Гість
« Відповідей #3 : 2009-02-01 00:58:56 »
Навіть не знаю що порадити  :-/
Усі мої поради стосуються доволі глибоких речей, що звичайному користувачу рідко коли треба.
Що ж стосується скайпа - подивіться, чи має він права на запис до ~/.Skype - якщо там щось не так,  він не зможе нічого зберегти. Що стосується відео - можливо щось «вдало» оновилося з підсистеми video4linux.
/me у приступі параної взагалі виділив цьому «троянському коню» окремий chroot з доступом лише до /dev/dsp/ та /dev/video1 (веб-камера) - все працює без жодних нарікань.

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
« Відповідей #4 : 2009-02-02 10:39:05 »
/me у приступі параної взагалі виділив цьому «троянському коню» окремий chroot з доступом лише до /dev/dsp/ та /dev/video1 (веб-камера) - все працює без жодних нарікань.
/me теж так хоче зробити. Бо стра-а-а-ашно.
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.