Автор Гілка: Встановлення Grub i Ubuntu! Ще є Winda!  (Прочитано 3562 раз)

Відсутній turbosega

• Кореспондент
  • дописів: 170
Приіт усім добрим людям!
От я вирішив поробувати Лінукс!  :) Маю диск із Ubuntu 7.10 i386 [RUS+ENG], але це вже нюанси  :)

Так от.... Хочу ще щоб де-який час Маст Дай полежав ще на вінті!  ::)

На С: - вінда (XP)!
Я зробив swap на 500 Мб (інсталятор Ubuntu пропонував не менше 256 Мб),
також зробив root "/" на 2 Гб - так сказав інсталєр "не більше ніж 2 Гб!" (ось цей момент мені не зрозумілий!!!),
ну і ще залишилось коло 150 Гб.

Запустив інсталяцію лінукса. Завантажився Gnome, на десктопі значок "Встановити", от я і встановив...
Ішов процес копіювання файлі, а вкінці видало що диск "/" забитий повність (але повідомлення про переривання процесу інсталяції не було).
Його убунту позначив як "/target".
На цьому інсталяція завершилась. Я перевантажив комп, і завантажилась вінда, а лінукс неможу завантажити.
Може криво поставився?  :-[

Питання!
Як поставити Grub?
Може переставити убунту і змінити розділи (їхній розмір)?
Хелп, пліз!  ::)
Debian GNU/Linux Wheezy (x86_64), Gnome

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
Re: Встановлення Grub i Ubuntu! Ще є Winda!
« Відповідей #1 : 2009-01-27 00:23:35 »
2 Gb — це мінімум, а не максимум!

інсталер убунти дуже тупий, він не вміє реагувати на критичні ситуації (типу завершення вільного місця).

знач так:
на / дайте 5 ґіґ мінімум, а ліпше 10. ви ж не обмежитесь стандартними прогами? а якщо ще попрацювати захочеться?
на своп — 2*оперативка

можете ще окремо створити розділ /home — там будуть ваші документи і налаштування (аналог віндового Documents and Settings), його розмір довільний. окремий розділ /home/ дозволить не паритися, якщо захочете спробувати інший дистрибутив. якщо ви не створите розділ /home, то ваш /home буде на розділі /.
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній turbosega

• Кореспондент
« Відповідей #2 : 2009-01-27 13:06:34 »
Я просто шокований з перекладачів Убунту на нашу рідну мову...
Замість того щоб написати що для root треба як мінімум 2 Гб, вони переклали що не більше 2 Гб... :D
Це я дізнався після того як запустив інсталяцію на англійській мові.

У мене ще питання на рахунок Grub'а! У який розділ його найкраще ставити? і як саме?

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
« Відповідей #3 : 2009-01-27 13:28:31 »
У мене ще питання на рахунок Grub'а! У який розділ його найкраще ставити? і як саме?
Його найкраще ставити в MBR. По ідеї інсталятор сам має побачити наявну вінду на вінчестері і додати її до варіантів завантаження. Хоча, хто зна, як себе поводить нині Убунта.
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній turbosega

• Кореспондент
« Відповідей #4 : 2009-01-27 13:41:16 »
З цим Убунту якийсь капець!
Я запустив інсталку...воно зробило розділи, перевірило їх, почало копіювати файли...
на 82% на етапі "сканування дзеркала" зависло, тобто не йшов процес далі, але самий інсталер не завис, я змушений був перевантажити комп.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #5 : 2009-01-27 14:32:14 »
Цитата
Замість того щоб написати що для root треба як мінімум 2 Гб, вони переклали що не більше 2 Гб...
гадаю, що це одрук. варто зголосити його на bugs.launchpad.net, якщо вам не ліньки. там ще в календарі у вас буде вівторок першим днем тижня  ;D
« Змінено: 2009-01-27 14:32:37 від noddeat »
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
« Відповідей #6 : 2009-01-27 14:44:03 »
Я запустив інсталку...воно зробило розділи, перевірило їх, почало копіювати файли...
на 82% на етапі "сканування дзеркала" зависло, тобто не йшов процес далі, але самий інсталер не завис, я змушений був перевантажити комп.
Ох, ця Убунта... Дистрибутив клепався так, щоб, за ідеєю, непідготовлений юзер міг його без проблем поставити і використовувати. Якщо у вас з нею стільки проблем, уявляю який жах буде із Слакою =)
Якщо серйозно - можливо, пошкоджений носій з інсталятором.
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній StarWolf

• Кореспондент
  • дописів: 109
  • Олхімік
« Відповідей #7 : 2009-01-27 15:20:14 »
Ви не хочете спробувати завантажити новішу версію або замовити диск? Коли я ставив 7.10 в мене чомусь проблем не виникало.
[Arch Linux] [Awesome WM]

Відсутній jamapag

• Дописувач
  • **
  • дописів: 56
  • Gentoo more than a penguin...
« Відповідей #8 : 2009-01-29 18:31:48 »

була в мене така сама трабла з убунтою. виправилось повторним встановленням. І ще чомусь останні версії убунти не хтіли ставити GRUB, навіть не питала куди ставити, в MBR не в MBR, просто закінчувала інсталяцію. Як наслідок сижу під gentoo  :).

Відсутній StarWolf

• Кореспондент
  • дописів: 109
  • Олхімік
« Відповідей #9 : 2009-01-30 01:50:11 »
В мене склалося враження, ніби Gentoo це щось дуже схоже на оффтопік.
[Arch Linux] [Awesome WM]

kudla

• Гість
« Відповідей #10 : 2009-01-30 04:46:56 »
Легше диск з Ubuntu 8.04 запустити з під Вінди, там він сам встановлюється на заданий диск :)

Відсутній G

• Новачок
  • *
  • дописів: 16
  • Що новенького?
« Відповідей #11 : 2009-01-30 08:47:21 »
Вийми шнурок з мережевої карти перед початком інсталяції (потім вставиш назад), воно намагається знайти інет, такі проблеми продовжуються з 6.10 версії.

Відсутній turbosega

• Кореспондент
« Відповідей #12 : 2009-02-04 09:01:07 »
Добре! Може справді цей Убунту 7.10 шукає нет на 82% інсталяції!  Хай так буде!

Я вже пробував ставити Дебіен само новіший (стабільну версію). Поставилось нормально, але не завантажується до кінця графічна оболонка!

І ще інша трабла - маю ще диск з Убунтою 7.04 - вчора ставив - поставилась нормально.
А при завантаженні така фігня - в Grub вибрав лінуху натиснув ентер - воно спочатку показало шо "ядро живе"
а далі (таке враження шо відуха не паше) комп працює далі, а монітор мигає - немає сигналу на вхід монітора з відухи.

В чому ж тут може бути проблема? Надіюсь не в мережевому кабелі!  :)
« Змінено: 2009-02-04 09:06:37 від turbosega »

Praporshic

• Гість
« Відповідей #13 : 2009-02-04 10:07:39 »
Я вже пробував ставити Дебіен само новіший (стабільну версію). Поставилось нормально, але не завантажується до кінця графічна оболонка!
Перевірте, чи встановлено її взагалі. А ще, раджу встановлювати його, запустивши командну строку (це у привітанні диску):
install vga=788 tasks="kde-desktop"

Відсутній turbosega

• Кореспондент
« Відповідей #14 : 2009-02-04 13:09:49 »
На командний рядок можу перейти натиснувши Ctrl+Alt+F1 (..F6).
а можна інсталювати гном ось таким чинов

install vga=788 tasks="gnome-desktop" ?