Автор Гілка: Web Camera деяки моменти "співпаці"  (Прочитано 2405 раз)

Відсутній Ayello

• Кореспондент
  • дописів: 108
USB Webcamera A4Tech 130MG (Ubuntu 8.04.2)
Підключив камеру до USB компа, та вона миттєво почала щось "фільмувати" (спалахнув світлодіод та не виключився після конекту та розпізнавання пристрою, в Windows після розпізнавання світлодіод гасне) начебто до неї (камери) звернувся софт і вона відпрацьовує команду.
В софті Чіз її не видно (висне).
Чи є якісь стандартні алгоритми щодо "співпраці" з вебкамерою в Ubuntu (сходи туди подивись то, встанови софт, інше). Хочу домовитись з вебкамерою щоб вона в мене працювала.
Дякую.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
Re: Web Camera деяки моменти "співпаці"
« Відповідей #1 : 2009-02-10 00:26:10 »
увімкнений світлодіод  не означає, що камера щось записує :)

Camorama є, наприклад.
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній kuz.ihor

• Новачок
  • *
  • дописів: 22
« Відповідей #2 : 2009-02-10 00:36:17 »
.......Чи є якісь стандартні алгоритми щодо "співпраці" з вебкамерою в Ubuntu (сходи туди подивись то, встанови софт, інше). Хочу домовитись з вебкамерою щоб вона в мене працювала......
Привіт, перечитав та до болю знайома картинка, лиш в мене LED "чогось" собі гасне. Але від того не легше. Не можу користуватись веб-камерою до сих пір, використовуючи Skype. Дійсно в Xp (зокрема) все легше та просто до автоматичності (вставив ROM, "задрайверував комп та гайда").
Вибач, сам новачок, тому... лиш висилаю зображення, стягнуте зі стільниці.
P..S. Я теж користуюсь Ubuntu, лиш версією  8.10 (принаймі розпізнає UMTS-модем, чого не зміг "по-справжньому" заставити робити версії 7.10 та 8.04). Щасти

Відсутній Ayello

• Кореспондент
  • дописів: 108
« Відповідей #3 : 2009-02-10 09:07:22 »
Салют!
Камера працює при миттєвому розпізнаванні при "доторканні" до USB компа (спалахує і не гасне світлодіод) бо в "Skype" транслює зображення. Але звуку в "Skype" нема, бо камера перехоплює потік аудіо (композитний usb-пристрій з вбудованим мікрофоном) і все "німіє" та "глухне" при відмінному зображенні (щось змінити - аудіо потік на "вбудований саунд" не має успіху).
В "Windows" софт звернувся до камери - спалахнув світлодіод, вийшов з софту - виключив світлодіод.
Дякую.

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3636
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #4 : 2009-02-10 13:00:54 »
Салют!
Камера працює при миттєвому розпізнаванні при "доторканні" до USB компа (спалахує і не гасне світлодіод) бо в "Skype" транслює зображення. Але звуку в "Skype" нема, бо камера перехоплює потік аудіо (композитний usb-пристрій з вбудованим мікрофоном) і все "німіє" та "глухне" при відмінному зображенні (щось змінити - аудіо потік на "вбудований саунд" не має успіху).
В "Windows" софт звернувся до камери - спалахнув світлодіод, вийшов з софту - виключив світлодіод.
Дякую.
Спробуйте встановити і налаштувати все за допомогою pulseaudio (його для цього і було призначено). Змініть спрямування потоків і все повинно (так нас запевняє Леннарт Петтерінг) запрацювати.
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Відсутній karmeljuk

• Графоман
  • дописів: 480
« Відповідей #5 : 2009-02-11 16:11:03 »
Не знаю як там в Убунту, але в себе на СюЗі 10.3 та Мандріві 2009 вебкамеру А4tech налаштуав без проблем. В обох випадках я заходив у встановлення пакунків, тупо прописував webcam в пошуку (використовував лише сховища ДВД диску), а потім тупо відмічав все що появилося, і що більш-менш повязане з вебкамерою. У випадку Мандріви все без проблем встановилося і після перезавантаження в скайпі чедово працювало.
У випадку СюЗі у мене спитали про встанолення додаткових програм обсягом 80 Мб, не знаю шо то за програми, але повязані з ядром, назва типу kernel xen . Так само після перезавантаження в скайпі працювало, але інколи бувало пропадало.

А щоб у Скайпі звук вводився і виводився з потрібних вам каналів необхідно відповідно в Налаштуванні --> Пристрої звуку чи якось так відповідно вибрати необхідні Вам пристрої
. У мене, наприклад, в якості вводу звуку стоїть Default devicce (тобто, pci звукова карта Creative Audigi 7.1) а в якості виводу звуку  pulse, це для того, щоб голос був на всі 6 колонок

Відсутній propan

• Графоман
  • дописів: 280
« Відповідей #6 : 2009-03-14 08:39:29 »
Не знаю як там в Убунту, але в себе на СюЗі 10.3 та Мандріві 2009 вебкамеру А4tech налаштуав без проблем. В обох випадках я заходив у встановлення пакунків, тупо прописував webcam в пошуку (використовував лише сховища ДВД диску), а потім тупо відмічав все що появилося, і що більш-менш повязане з вебкамерою. У випадку Мандріви все без проблем встановилося і після перезавантаження в скайпі чедово працювало.
У випадку СюЗі у мене спитали про встанолення додаткових програм обсягом 80 Мб, не знаю шо то за програми, але повязані з ядром, назва типу kernel xen . Так само після перезавантаження в скайпі працювало, але інколи бувало пропадало.

А щоб у Скайпі звук вводився і виводився з потрібних вам каналів необхідно відповідно в Налаштуванні --> Пристрої звуку чи якось так відповідно вибрати необхідні Вам пристрої
. У мене, наприклад, в якості вводу звуку стоїть Default devicce (тобто, pci звукова карта Creative Audigi 7.1) а в якості виводу звуку  pulse, це для того, щоб голос був на всі 6 колонок

А в мене в Скайпі звук є (Убунту Мінт)- я чую добре, а мене чують жахливо: тріск, шум, щоб то могло бути? Пробую записати свій голос - не записується.
« Змінено: 2009-03-14 08:40:48 від propan »
БУДЬ ЗА МЕТР ПОЗАДУ ВЛАСНОЇ ГОЛОВИ