Салют!Камера працює при миттєвому розпізнаванні при "доторканні" до USB компа (спалахує і не гасне світлодіод) бо в "Skype" транслює зображення. Але звуку в "Skype" нема, бо камера перехоплює потік аудіо (композитний usb-пристрій з вбудованим мікрофоном) і все "німіє" та "глухне" при відмінному зображенні (щось змінити - аудіо потік на "вбудований саунд" не має успіху). В "Windows" софт звернувся до камери - спалахнув світлодіод, вийшов з софту - виключив світлодіод.Дякую.
Не знаю як там в Убунту, але в себе на СюЗі 10.3 та Мандріві 2009 вебкамеру А4tech налаштуав без проблем. В обох випадках я заходив у встановлення пакунків, тупо прописував webcam в пошуку (використовував лише сховища ДВД диску), а потім тупо відмічав все що появилося, і що більш-менш повязане з вебкамерою. У випадку Мандріви все без проблем встановилося і після перезавантаження в скайпі чедово працювало. У випадку СюЗі у мене спитали про встанолення додаткових програм обсягом 80 Мб, не знаю шо то за програми, але повязані з ядром, назва типу kernel xen . Так само після перезавантаження в скайпі працювало, але інколи бувало пропадало.А щоб у Скайпі звук вводився і виводився з потрібних вам каналів необхідно відповідно в Налаштуванні --> Пристрої звуку чи якось так відповідно вибрати необхідні Вам пристрої. У мене, наприклад, в якості вводу звуку стоїть Default devicce (тобто, pci звукова карта Creative Audigi 7.1) а в якості виводу звуку pulse, це для того, щоб голос був на всі 6 колонок