Автор Гілка: Дистрибутив для динозавра  (Прочитано 3194 раз)

Відсутній karmeljuk

• Графоман
  • дописів: 480
Підскажіть бідь-лакска дистрибутив Лінукса для суперстарого компа соккет 7 процесор 100Мгц і 64Мб оперативної.
Тільки не писати типу для чого мені це збочення, комп не мій
Бажано дистр дуже маленьки, бо в мене закачка 30кБ лише

Відсутній case0lc

• Графоман
  • дописів: 310

Відсутній knedlyk

• Дописувач
  • **
  • дописів: 99
  • Archlinux форева!
Re: Дистрибутив для динозавра
« Відповідей #2 : 2009-04-23 14:25:43 »
Підскажіть бідь-лакска дистрибутив Лінукса для суперстарого компа соккет 7 процесор 100Мгц і 64Мб оперативної.
Тільки не писати типу для чого мені це збочення, комп не мій
Бажано дистр дуже маленьки, бо в мене закачка 30кБ лише

Minix.

Відсутній case0lc

• Графоман
« Відповідей #3 : 2009-04-23 16:50:28 »
Minix ніякого відношення до linux не має

Відсутній karmeljuk

• Графоман
« Відповідей #4 : 2009-04-23 17:30:03 »
А я вже почав качати Мінікс, вже 50%

До-речі, важлива умова - необхідно щоб дистр встановлювався   в графічному або наближеному до цього середовищі. В мінікс це можна?
« Змінено: 2009-04-23 17:31:04 від topinambur88 »

Відсутній Михайло Даниленко

• Адміністратор ЩОДО
  • Літератор
  • дописів: 1262
  • [Debian Stretch]
« Відповідей #5 : 2009-04-23 17:34:15 »
оой, ні. йому до цього далеко. принаймні було, коли я, здається, рік назад намагався у ньому колупатися.

Відсутній knedlyk

• Дописувач
  • **
  • Archlinux форева!
« Відповідей #6 : 2009-04-23 17:39:15 »
А я вже почав качати Мінікс, вже 50%

До-речі, важлива умова - необхідно щоб дистр встановлювався   в графічному або наближеному до цього середовищі. В мінікс це можна?

Так, це не Лінукс, але це справжній *nix (http://en.wikipedia.org/wiki/Minix) . Але розрахований на дуже повільну машину. Графіка присутня, але як базис. Більш орієнтована на текстовий режим.

Відсутній knedlyk

• Дописувач
  • **
  • Archlinux форева!
« Відповідей #7 : 2009-04-23 17:49:50 »
оой, ні. йому до цього далеко. принаймні було, коли я, здається, рік назад намагався у ньому колупатися.

.... http://en.wikipedia.org/wiki/Minix...
MINIX 3 was publicly announced on 24 October 2005 by Andrew Tanenbaum during his keynote speech on top of the ACM Symposium Operating Systems Principles conference. Although it still serves as an example for the new edition of Tanenbaum and Woodhull's textbook, it is comprehensively redesigned to be "usable as a serious system on resource-limited and embedded computers and for applications requiring high reliability." MINIX 3 currently supports only IA-32 architecture PC compatible systems. It is available in a Live CD format that allows it to be used on a computer without installing it on the hard drive, and in versions compatible with hardware emulation/virtualization systems, including Bochs, Qemu, VMware Workstation/Fusion, and Microsoft Virtual PC.

Version 3.1.2 was released 8 May 2006. It contains X11, emacs, vi, cc, gcc, perl, python, ash, bash, zsh, ftp, ssh, telnet, pine, and over 400 other common UNIX utility programs. With the addition of X11, this version marks the transition away from a text-only system. Another feature of this version, which will be improved in future ones, is the ability of the system to withstand device driver crashes, and in many cases having them automatically replaced without affecting running processes. In this way, MINIX is self-healing and can be used in applications demanding high reliability.

Відсутній case0lc

• Графоман
« Відповідей #8 : 2009-04-23 20:23:07 »
knedlyk, ви сьогоднішню дату переплутали. 1 квітня вже минуло :)

Відсутній Михайло Даниленко

• Адміністратор ЩОДО
  • Літератор
  • дописів: 1262
  • [Debian Stretch]
« Відповідей #9 : 2009-04-23 20:35:05 »
It contains X11 ... With the addition of X11, this version marks the transition away from a text-only system.
Я розумію, що вона містить ікси. Проте графічним інсталятором, про який питав пан там і не пахне. Мало того, щоб отримати ікси - їх треба спочатку налаштувати через xorg.conf. Окрім того, коли я дивився на нього, цього ще було мало - я не пам'ятаю деталей, але здається, треба було змінювати розмір пам'яті, що виділяється лоадером для конкретного виконуваного файла (в моєму випадку - X, чи текстового редактора - вже не пам'ятаю, інакше воно навіть запускатися не хотіло).
« Змінено: 2009-04-23 20:43:29 від ISBear »

Відсутній karmeljuk

• Графоман
« Відповідей #10 : 2009-04-23 21:12:07 »
Я так розумію шо мінімікс для мене буде непосильним   :-/ :-/

Тоді порадьте котрий дистр з попередгього списку буде простий для мене, особливо в питанні встановлення

Відсутній Campana

• Письменник
  • дописів: 795
  • Проходив мимо
« Відповідей #11 : 2009-04-23 22:34:35 »
Однозначно. Можете й не пробувати. Взагалі, він не зовсім живий (це досі демонстраційна операційка, а не робоча, хоча її автор і намагається останнім часом змінити ситуацію).

Про Лінукс.
Наскільки я розумію, невеликі дистри мінімалістичні також і в плані графіки, так що тут, можливо, довго доведеться експериментувати. Сам стикався тільки з Puppy (4.0 Live CD), і він справив доволі приємне враження. Там віндоподібна графічна оболонка JWM, можна, кажуть, поставити XFCE. Щодо інсталятора, то ось тут показують графічний режим.

Правда, в puppy якийсь свій формат пакунків, так що слід поцікавитися списком наявних програм та що робити, якщо потрібних немає.
« Змінено: 2009-04-23 22:37:13 від Campana »

Відсутній oleksa

• Кореспондент
  • дописів: 214
« Відповідей #12 : 2009-04-24 00:41:41 »
від імені knedlyk:

Тоді порадьте котрий дистр з попередгього списку буде простий для мене, особливо в питанні встановлення

Так, після Вашого уточнення я думаю, що порадив Вам не те, що Вам потрібно.  Перепрошую, мав розпитати більш докладно про Ваші потреби. З власного досвіду ставив мінікс на 4-ку і користувався консоллю, навіть піднімав принт-сервер. Puppy виглядає доволі привабливим, можна спробувати xubuntu, але ставити в текстовому режимі. Щоправда стосовно 100МГц не впевнений.... В мене не вийшло на K6 із таким же обсягом пам’яті...
« Змінено: 2009-04-24 00:47:21 від oleksa »

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #13 : 2009-04-24 11:16:14 »
http://www.puppylinux.com
http://xpud.org
http://www.slitaz.org
http://www.delilinux.org
http://www.damnsmalllinux.org
до цього всього можна ще SLAX спробувати — це лінукс, який влізає на флешку. поза тим є купа дистрибутивів з різними неважкими віконними менеджерами — IceWM, openbox тощо. Гугліть.

Є навіть убунта з fluxbox-ом: 
http://www.fluxbuntu.org/js.html
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній karmeljuk

• Графоман
« Відповідей #14 : 2009-04-25 13:30:32 »
Пробував  BLin -  зовсім не хоче запускатися диск , хоча я впевнений в його справності.
Спробував Флубунту 7.10, а мені видає ось що

[0.000000] ACPI: no DMI BIOS year, acpi = force is required to enable ACPI
Підозрюю, що саме того  ACPI і не вистачає по причині старості БІОСа