Автор Гілка: Reinstall  (Прочитано 1781 раз)

Відсутній Cardio

• Новачок
  • *
  • дописів: 12
Reinstall
« : 2009-06-26 15:33:54 »
можливо провести reinstall нової  версії Ubutnu старою ???????????

Відсутній red@cat

• Дописувач
  • **
  • дописів: 61
Re: Reinstall
« Відповідей #1 : 2009-06-28 18:42:33 »
Тобто? Знести нову версію та встановити попередню? Якщо у Вас директорія /home міститься на окремому розділі - то це взагалі елементарно: прибити в своїй домашній директорії всі приховані директорії та файли, які містять Ваші локальні налаштування, а потім встановити потрібну версію на місце старої. Якщо ж Ваша Убунта вся в одному розділі і Ваші дані Вам не потрібні, то просто встановлюйте бажану версію, форматнувши розділ з нинішньою.

Відсутній case0lc

• Графоман
  • дописів: 310
« Відповідей #2 : 2009-06-28 20:45:33 »
Ви що пропонуєте знищити всі особисті дані? Як ви думаєте, де, наприклад, знаходяться дані firefox?
Найкращий спосіб зробити резервну копію каталогів /home i /etc. Після того весь розділ можна форматувати

Відсутній red@cat

• Дописувач
  • **
« Відповідей #3 : 2009-06-28 22:56:20 »
Ви що пропонуєте знищити всі особисті дані? Як ви думаєте, де, наприклад, знаходяться дані firefox?
Найкращий спосіб зробити резервну копію каталогів /home i /etc. Після того весь розділ можна форматувати
Проблема полягає в тому, що йдеться про різні версії ОС. І зовсім не факт, що файли з Вашими локальними налаштуваннями будуть абсолютно коректно сприйняті іншими версіями тих же самих програм. Я колись давно вже через це проходив. І зарікся займатися такими експериментами. І весь /etc теж навряд чи є сенс копіювати - з тієї ж причини. Інша справа, якщо потрібно реінсталювати ту саму версію ОС - тоді проблем не буде.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #4 : 2009-06-29 11:58:17 »
Ну, якщо хтось поклав особисті дані до прихованого каталогу, він має знати куди. Видалення ж каталогів з налаштуваннями цілком нормальна практика, коли не зрозуміло що саме чому не працює. І я (і не лише я) вже казав: те, що інсталятори у типовому режимі не створюють окремий /home, не означає що його варто тримати на одному розділі з /

Відсутній Михайло Даниленко

• Адміністратор ЩОДО
  • Літератор
  • дописів: 1262
  • [Debian Stretch]
« Відповідей #5 : 2009-06-29 14:46:47 »
Нещодавно займався переїздами з системи на систему, що приблизно рівноцінно перевстановленню.
Те, що частину дот-файлів треба гробити - це правда, але лише частину і лише якщо ясно видно, що програма працює не так, як треба. Я не хочу витрачати тиждень на колупання в манах та інтернеті, налаштовуючи vim, screen, procmail тощо. Якщо програма не може зберегти сумісність налаштувань між мінорними релізами (а major-релізам краще використовувати різні теки для налаштувань), то ця програма або погано написана, або вона ще не дописана. В обох випадках користувачу треба поміркувати, перш ніж братися до її використання.
Проте є й деякі граблі, які не варто вирішувати настільки радикальними методами. Наприклад, spamprobe використовує базу даних bdb для навчання фільтру спаму. При переїзді між i386 та amd64 чи то це особливість bdb, чи то вада spamprobe, база даних стає нечитабельною, отож потрібно її у старій системі експортувати у текстовий формат і імпортувати в новій.
Найкращий спосіб зробити резервну копію каталогів /home i /etc.
Іще /var, принаймні частину - там можуть бути пошта, crontab, www і так далі.
Після того весь розділ можна форматувати
Я вже давно використовую систему розбиття диску із двома системними розділами - як раз для таких ситуацій. Тоді ви можете, знаходячись у старій системі відформатувати наново розділ із зовсім старою системою (тобто системний розділ, який зараз не використовується), і встановити туди нову систему, не втрачаючи при цьому можливості завантаження й роботи у старій системі. У LFS це був мало не єдиний метод зручно оновитися, а деб'ян я зараз майже завжди встановлюю через debootstrap.

Відсутній Moses

• Кореспондент
  • дописів: 156
  • Наша рросповідь...
« Відповідей #6 : 2009-06-30 13:40:16 »
Інформація по темі:
https://help.ubuntu.com/community/DowngradeHowto

Відсутній smisha

• Новачок
  • *
  • дописів: 49
« Відповідей #7 : 2009-07-09 11:43:46 »
Смішненька сторінка:
http://ubuntutip.googlepages.com/reinstall
Перша фраза убойна:
Sometimes, in the beginning of your Linux adventure, you'll want to reinstall Ubuntu.

І потім в дужках, щоб не відчували себе ущемленими, приписка:
(it happens to us all!)
Ось так, з ким не буває? Аж легше стало...  ;D

Відсутній Cardio

• Новачок
  • *
  • дописів: 12
« Відповідей #8 : 2009-07-09 12:32:23 »
за допомоги цьої інструкції мені не вдається провести reinstall  >:(
« Змінено: 2009-07-09 21:20:22 від Cardio »

Відсутній smisha

• Новачок
  • *
  • дописів: 49
« Відповідей #9 : 2009-07-09 22:58:36 »
за допомоги цьої інструкції мені не вдається провести reinstall  >:(
Мені також. Якщо видалити розділ (кнопка Delete partition в діалозі Prepare Partitions на кроці 4 установки ОС), а потім перервати установку - то ці зміни не будуть застосовані. При повторному завантаженні з CD ми знову будемо мати ту саму картину що і на початку: Убунту є встановленим на одному з розділів, вільного місця немає.
Якщо слідувати цій інструкції, то нічого як там пише the installation application will automatically suggest to install Ubuntu on the unallocated free space on the hard drive - нічого такого не відбувається.
Або я щось неправильно роблю, або це не зовсім коректна інструкція.
Це питання залишається відкритим...

Відсутній red@cat

• Дописувач
  • **
« Відповідей #10 : 2009-07-11 17:41:29 »
Спробуємо підійти до проблеми простіше - з ломом та кувалдою. Алгоритм розмахування цими хірургічними інструментами дещо відрізнятиметься залежно від того, де знаходиться Ваша директорія /home. Отже, розглянемо два випадки.
1. Вся Ubutnu на одному розділі. Тоді спочатку запускаєте живчик і прибиваєте в цьому розділі все, крім директорії /home. Заходите до Вашого каталогу /home, тобто до /mnt/<ubuntu_partition>/home
Створюете сховище для файлів з особистими даними
# mkdir hiddenfiles/
і переносите їх туди
# mv ./.[a-zA-Z]* ./hiddenfiles/
повертаєтеся до домашньої директорії живчика
# cd
Після цього відмонтовуєте розділ з Ubutnu і зменшуєте розділ з /home до бажаного розміру. Для цього підійде GParted. На місці, що звільнилося, створюєте розділ для системи (своп, як я розумію, у Вас уже є) або залишаєте цю частину роботи інсталятору Ubutnu.
Перезапускаєтеся з установочного диску Ubutnu і вибираєте розбивку диску вручну. Для розділу з /home призначаєте монтування його до /home і вибираєте "залишити дані". На вільному місці диску створюєте розділ (якщо ще не створили його під живчиком) для кореня Ubutnu. Здається, все. Далі - як звичайно. Якщо виникне потреба в перенесенні якихось Ваших особистих даних зі сховища до домашнього каталогу - таку можливість Ви маєте. Хоча я особисто цим не зловживав би.
2. Директорія /home - на окремому розділі. Тоді лише ховаєте свої файли з особистими даними, вибираєте для розділу з /home "залишити дані" і дозволяєте інсталятору форматувати кореневий розділ, щоб поставити туди свою стару версію Ubutnu.
« Змінено: 2009-07-11 20:14:27 від red@cat »

Відсутній case0lc

• Графоман
  • дописів: 310
« Відповідей #11 : 2009-07-11 22:39:00 »
Ви себе виправили, тільки про файли з /etc ви забули...

Відсутній red@cat

• Дописувач
  • **
« Відповідей #12 : 2009-07-11 22:43:08 »
Ви себе виправили, тільки про файли з /etc ви забули...
Як я вже написав, особисто я би цим не зловживав. Бо бачив наслідки, і мені простіше й швидше наново налаштувати систему, ніж їх розгрібати. Але якщо у когось є велике бажання щось кудись копіювати - я не заперечую.
« Змінено: 2009-07-11 22:43:55 від red@cat »